Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
AHoj,
chtěla jsem se zeptat, zda někdo nemá něco podobného doma…
Mám holčičku 21 měsíců, a když se bouchne a bebí je vidět, tak strašně hystericky řve, i když už to už nebolí, ale ono jí stačí že to vidí, pořád to chce schovat, a běda jak se o tom začne mluvit.
Co s tím? Je zajímavé, že když se bouchne třeba do hlavy, a nevidí si tam, tak chvilku pláče ale pak zapomene, ale běda když to má na očích.
No můžu tě uklidnit, stejně reaguje můj manžel a tomu je fakt víc ![]()
Me napadlo zkusit zalepit, nejakou „kouzelnou“ naplasti. Nebo u nas funguji kouzelne masticky, kteryma mazeme, kdyz na nejake bebi nemuzou zapomenout.
My máme taky kouzelné mastičky (většinou Niveu, nebo indulonu co je po ruce) a naopak dokud ranku nezalepím tak je klid, jak to mají zalepené, tak vyvádějí dokud se to zase neodlepí. A to bohužel i ošklivá bebina do krve, takže mám co hlídat. Nebo s toho zkus udělat přednost, tedda jo ty si ale hrdinka teď si to necej a večer to ukážem tatínkovi a lepit to nebudem (pokud to není třeba) aby to vidělo sluníčko a mohlo ti to pofoukat…
Ahoj,
mam starsi dceru hypochondra, takze zkusenosti bohate. Viditelne bebi se musi zalepit detskou naplasti s obrazkama. Pak je spokojena. Neviditelne bebi staci cimkoliv namazat.
U nas staci pocit, ze s tim maminka neco dela. Snad to zabere i u vas.
Terik
tak teď jsem se fakt zasmála při vzpomínce na kluky mojí ségry. Jsou ani ne 3 roky od sebe a ten starší byl jako dítě taky tak trochu hysterka, jakmile se někde škrábnul, tekla krev, hned řevu…
Jenže pak upadl jeho mladší bráška a z kolínka mu ukáplo i pár kapek krve. A zatímco ten to vzal sportovně, tak starší hystericky ječel „kréééév, teče mu kréééév!“ a nebyl absolutně k uklidnění. A tak moje ségra místo toho, aby mladšímu synkovi foukala „bebí“, tak musela uklidňovat toho staršího, že to zase bude dobrý.
A navíc kdepak něco lepit náplastí! Dokud by tam ta náplast byla, tak by řval o to víc.
Ale neboj, z toho vyroste. Ze synovce bude letos dospělý chlap a hysterčení z bebíček ho už dávno přešlo
(teda doufám
)