Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám dotaz na maminky chlapečků - má se nějak „cvičit“ s předkožkou?
Jestli ano, tak v jakém věku začít? Mám dvouměsíčního chlapečka, v porodnici teda řekly nepřetahovat, ale ono to ani nejde. Já si jen pamatuji, že bratrovi ve 4 letech mu museli cosi proříznout (ale obřízka to nebyla) tak abychom nedopadli stejně.
No a rodičů už se bohužel nezeptám ![]()
Ahojky,
moj malý bude mať 3 roky a mám nasl. skúsenosť.
Vraveli mi od mala - preťahovať a trénovať zľahka a po kúpeli. Ono sa to postupne otvorí. naša pani doktorka mu to 2 krát otvorila akoby nasilu - kúsoček, trochu sme to ošetrovali - nič hrozné.
Takže - my sme trochu cvičili - po kúpeli - nenásilne a postupne sa nám to otvára samo. Po troškách, bez krvičky a bolesti.
Ak náhodou vznikne trhlinka, neboj, natierali sme to mastičkou na opruzeniny, ak toho bolo viac Framykoinom.
Z vlastnej skúsenosti - nestresuj, malý bol i u urológa( v cca. 1,5 roku ), ktorý ho chcel obrezať v 2 rokoch a ono sa to naozaj pri troche snahy otvorilo samo.
Pa
Niké
Gino, tady ten článek si přečti a budeš v klidu. KDyž přetahovat, tak jěmňoulince, nesmí téct krev, doktorce nedovol nasilu přetahovat!!!!!!!! U nás se to moc bere, na západě to nikdo neřeší a přeci se celkem slušně rozmnožujou ![]()
http://www.rodina.cz/clanek5274.htm
Pa!N.
Kazdej doktor rika neco jinyho, my zacali pretahovat hned po navratu z porodnice. Jen ve vode a jen kolik to slo, ne nasilim. Postupne se to uvolnilo a ted malej nema nejmensi problem, uz si ve vane rika sam jestli ma „cvicit pytlikem“ a ja mam aspon klid, ze ho poradne umeje.
Dala jsem v tomto na radu tchyne a manzela (manzel mel problem cca v 5ti letech a nez ho poslali na chirurgii, jeho detska dr. mu radila mydlit pod vodou a pretahovat co pujde, my to zvladli bez mydla), doktoru jsem se neptala, ani nesdelovala ze pretahujem behem koupani a nas detskej byl vzdycky pri kontrole nadsenej jak pekne jde Tadeasovi pretahovat.
Nebala bych se, ale rozhodne zadny nasili a jen v teple/vlazne vode.
Tak my bydlime na tom „zapade“
. Opravdu se to tu tak do 7 let neresi, nepretahuje se, jen az dite zacne samo. ![]()
A kdyz pak, tak za:,–(ne ne pri, ale az po koupeli (mozna infekce).
Ahoj, me doktorka rekla, ze do tri let bych to vubec nemela resit…
To je sice pravda, ale pak ve třech letech přijdeš na kontrolu a pokud to nepůjde přetáhnout, tak potěšbánbůh
, alespoň u většiny doktorů je to „problém“… Já tedy jemně přetahovala, ale nemyslím si, že když to ve třech, v šesti, v deseti nejde úplně, že je nevyhnutné „obkružovat“ nebo řezat, pokud nejsou zápaly a čurá se v richtiku.
ježiši holky jak to čtu, tak jsem se malému (skoro 10 měsíců) podívala na pindíka a zkusila mu ho trošičku přetáhnout a zjistila jsem, že to má na konci hrozně zúžené, nepřetáhnu ani boha. A hlavně je to opravdu tak úzké, že mi přijde že přes to se dá jen vyčůrat. Myslíte že to časem povolí. Podotýkám, že mě mudra taky říkala že do tří let nemám nic dělat. ![]()