Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Jsem 2+ roky a jsem nadmíru spokojená prvních 6 měs…sice je takové všelijaké ale zase stojí to za to…
Mám to takhle od třiceti…bez problémů…nebo nevím, jaké by to měly být
@Venetia píše: Více
Ja jsem četla o prolapsu mocovyho měchýře, ze nebudu moci jezdit na kole, ze nebudu moci zvedat deti… ale vetsinou jsou zkušenosti vesměs pozitivní, to mi dodává naději
Nic z toho jsem neřešila…na kole nejezdím
Ano zvedat děti a věci žena by neměla po dobu 6 měs…do 5kg na kolo cca půl roku od operace chce to vše pomalu dělat ale hlavně se šetřit půl roku a pak postupně prolaps měchýře může mít i žena z dělohou..
@lucad77 píše: Více
Někde jsem to slyšela. Neříkám, ze to byl ověřený zdroj, asi nejaka diskuse. Každopádně me to dost vyděsilo. Ja samozřejmě informace od doktorky mam a vlastně zadna žena u nas v rodině dělohu nemá, jenže všechny o ni prisly az o dost pozdeji. A proste je to pro me takovy děsivý, přijít o orgán
Pokud zůstanou vaječníky tak věk není důvod proč by se žena měla bát ono stejně na tom to nezávisí zda jde žena v 30,35, 40 atd…jde o to jak to vše žena vezme v době uzdravování a její tělo všeobecne
mamčina kamarádka, co jí brali dělohu v 36 letech, má letos 63 let a na kole jezdí pořád, prolaps močového měchýře také nemá,
to je spíš naopak, naše babička měla prolaps dělohy a měla jít na operaci, když jí bylo cca 57 let, nešla, a za 10 let se začala počurávat, nosila pleny až do smrti
tak orgán je nemocný a když to řeknu ošklivě, už ho ani nepotřebuješ, bude líp
![]()
Moje máma ve třiceti podstoupila hysterektomii, vaječníky zůstaly, žádné potíže neměla, je jí skoro sedmdesat, chodí stále do práce… Asi bych si našla dobrého fyzioterapeuta už dopředu. Poměry v pánvi se přece jen změní a správně cvičení může hodně pomoct.
Přijít o orgán, co je špatný, není děsivé, ale naopak úlevné. Buď ráda, že ty možnosti jsou.
Příspěvek upraven 20.11.25 v 19:32
@lucad77 píše: Více
Ja vim, fakt se docela tesim, ze budu zas zit jako normalni clovek. Ja jsem přesně tyhle pozitivní reakce potřebovala, je to pro me snadnější přijmout, kdyz vidím, ze jiné ženy na stejné lodi žijí uplne normálně.
Měla jsem rozsáhlý myom (9×8 cm), roky, stále se zvětšoval a byl atypicky lokalizován, jediné nabízené řešení hesterektomie. Doporučuji mrknout na Prof.Mudr.Mára, je vyhlášený odborník na tuto problematiku a i dle recenzí na netu takto pomohl mnoha ženám, kdy bylo jinde řečeno-myom lze odstranit pouze s dělohou. Jsem ráda, že jsem se o něm dozvěděla, jela přes celou republiku na zákrok-jeden den operace a další už jsem šla domů, s dělohou a bez myomu. Za pár dnů se mi narodí mimčo, budu mu vždy v myšlenkách vděčná.
Ahoj, jak jsi na tom? Čeká mě to samé. Je mi 36