Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Držím palce, já čekám ma termín.
Akorat se bojím psychiky a ze je to moc definitivní, ale teď moc normálně se mi nedá fungovat, tak snad se mi uleví.
Ano, chapu, taky na tom nejsem psychicky nejlépe, ale s pomoci terapeutky to jakz takz zvladam. U me se jeste řeší možnost embolizace deloznich tepen, ze by mi koupila trochu času, protoze mam maličké děti a rekonvalescence by mi udelala hodne čáru pres rozpočet. Ale je možné, spis pravděpodobné, ze to nepůjde. Na druhou stranu tohle taky neni žádný zivot. A jestli uz čekáš na termín, tak to bude brzy za tebou. Ja jsem i v nějakých fb skupinách a mají tam ženy opravdu dobré zkušenosti, ze začaly zase normálně žít.
Držím palce 🙏
Ta psychika je asi nejhorší, já bych měla brát ad a ty teď nesnesu, vadí mi teď všechno.
Neuvažovala jsi shánět fyzioterapeutku? Docela to doporučují.
Kvůli tomu pánevnímu dnu.
Jak malé máš děti, jestli nevadí, že se ptám?
Já mám skoro 10 a skoro 5. Velkého psa, manžel je pracovně furt pryč, takže se všechno vlastně vypne. V práci moc neexistuje neschopnost, ale budu na PN, tak to bude náročné. Budou chtít, abych brzy přišla.
Tento týden dostanu termín asi na příští rok. Břicho mám jak v 5 měsíci.
Ano, s fyzioterapií pocitatm, nechci riskovat. Ja se dnes domluvila, ze před vánoci uděláme magnet malé pánve s kontrastní látkou a uvidí se, co pak. Pry si nemam delat moc naděje a na tu hysterektomii asi napřesrok dojde, ale chci mit pocit, ze jsem udelala všechno pro záchranu. Mam deti 1 a 3 roky. Mimino jeste nechodí. Ja uz s tim jsem psychicky docela srovnaná, ale chtela bych jeste par chvil k dobru aspon az to mimino sleze schody.
To chapu. Drzim palce.
Jak funguješ? U mě je to hrozne…
Ja tedy bolesti, mám adenomyozu (vnitřní endometriózu). Břicho jak 5 mesic
Jezis to vubec nezní dobre. Moje mamka melea tohlel onecmocneni a strasne dlouho se trapila. Ja funguju docela dobře, jsou dny, kdy o te veci nevím. Ale mam strasne silne krvácení a občas bolesti. A asi i proto se do té hysterektomie tolik neženu, protože to zatím nejak jde vydržet. Asi nejhorsi je ta psychická stránka, ze vim, ze bude treba tyden úplně hrozny a zbytek měsíce se nejak dá.
Tak to pak chápu, asi by se mi také do toho nechtělo, kdyby mě to tolik netrápilo a i tak se mi upřímně do toho nechce, ale co se dá dělat…
Chtěla bych žít normálně a tohle je děs. Vadí mi i ta únava, děsně mi bolí hlava, jsem podrážděná atd.. život takhle na prd.
Krvácení je na prd, ale když jsi na mateřské, tak se to ještě dá, lepší to řešit doma.
Maminka měla stejné onemocnění? Ono o tom až tolik informací není, nebo už je, ale ne na kteroukoli jinou nemoc.
Ja myslim, ze zase zít normálně budeme. Ze ted je ta nejhorsi fáze, kdy jeste nevíme, do čeho jdeme, ale bude to dobry. Ja jsem si nikdy nepredstavovala, ze v 34 budu resit takovou věc, ale zbavit se menstruace nebude asi uplne k zahození
Taky sem si rikala to samé. Je mi teda 36.
Jak jsi srovnaná, že další dítě už ne? Já už nechtěla, ale i tak..
Ja to mam docela srovnané, chtela jsem dve deti, ty mam, uz druhé těhotenství bylo hrozně rizikové, a popravdě mam na čtyřicítku trochu jiné plány nez se vzpamatovávat po císaři, nespat a piplat se s miminkem
mame to s manželem nastaveno tak, ze kdybychom chteli nutně dalsi mimino, tak si nějaké můžeme osvojit, ale nemyslím si, ze na to dojde, uz ti naši dva nas dost zaměstnávají. Samozřejmě takova ta definitovnost je děsivá, ale reálně vic deti nechceme ![]()
@Sisi129 píše: Více
Ono záleží kde myom je a třeba kolik. Měla jsem myom prorostlý stěnou dělohy.
Mám problémy s močovým měchýřem a po operaci se nic nezměnilo. Ani k horšímu ani k lepšímu.
Do šestinedělí jsem dodržovala nosit jen do pěti kil, postupně se vrátila zpět ke všem činnostem. Na kole nejezdím, jen občas na rotopedu a to je v pohodě.
Určitě bez MS je to pohoda, já tedy předtím 2 dny krvácela hodně, že jsem měnila vložky co hodinu a to jsem už používala inkontinenčtní, jelikož u běžných nestačila kapacita. Ke konci jsem už měla hodnotu železa 1 a před a po operací musela dostat několik transfůzí.
Omlouvám se, že jsem neodpověděla.
Mám termín za měsíc a kousek, musela jsem se s tím srovnat.
Ahoj, dneska jdu na kontrolu, kde se domluvíme s doktorkou, co a jak. Dám vedet