Hysterický pláč a vztékání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
12.7.08 10:47

Hysterický pláč a vztékání

Ahoj všichni. Byla bych moc ráda, kdyby jste mi mohli pomoci a poskytnout mi své zkušenosti se svými zlatíčky. Mám syna Marečka 14 měsíců, který mi od narození velmi špatně spinká. Budí se co hodinu. Poslední 2, 3měsíce však ale přidal k probuzení i hysterický pláč, který nejde utišit ničím a trvá třeba i hodinu dvě. Mám strach, aby se mu něco nestalo. Třeba aby mu nepraskla nějaká cévka v mozečku, nebo aby se neuhodil nějak víc o postýlku atd. Je to opravdu až vztekající se pláč. Zkoušela jsem ho nechat vyvztekat, ale on to opravdu 2 hodiny vydrží plakat a pak už nevydržím já. Mám o něho velký strach. A budí se stále tak po hodině po dvou hodinách. většinou ale stači pití, dudlík a spí dál. Každou noc však proběhne jeden hysterák. Je to zničující, nervující a mám strach. Byla jsem u doktorky, ta se mi však téměř vysmála, že jdu k doktorovi se vztekáním!!! Doporučila mi Sedalii sirup, ale nepomohlo to. Přes den se často taky vzteká, ale to pomůže pochovat, v noci ne. Můžete mi odpovědět a dát radu??? Taky máte takový problém?? Stačí jen počkat až z toho vyroste?? Díky za pomoc. Suzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
390
12.7.08 11:10

Ahoj, já nemám vlastní zkušenost, ale sestřenice měla malého pěkného vsteklouna, bohužel mu nic nepomáhalo, jen když byl o něco větší, tak ji doporučil doktor při takovém záchvatu trochu schladit vodou, on se vstekal, tak že nemohl popadnout dech, proto to schlazování, pry dostane menší šok a uklidni se. Jinač to časem přešlo samo. Nechápu tvou doktorku, že ti aspoň něco neporadila, moje doktorka mi odpoví na mé všechny otázky i když je to třeba banalita, ale vždycky se mě snaží uklidnit. Asi jsem ti moc nepomohla, ale můžeš být klidná, nejsi sama, kdo má tohového vsteklounka. Držím palečky ať to zvládnete a přeji pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
12.7.08 11:16

Zažila jsme to samé. Do roka kojení po dvou hodinách, pak už jsem byla spíš jako dudlík. Pak ty noční záchvaty pláče.
Neporadím ti nic, odeznělo to samo. S tím nočním pláčem to trvalo tak půl roku. Někdy pomohlo rozsvítit, zatřepat s nín a prostě ho probudit. On, i když se na mě díval, tak spal. Když se probral, tak koukal, lehnul a spinkal dál klidně.
Malý má teď 31m, nějak se nám podařilo ho naučit usínat ve své postýlce, ale pořád k nám chodí do postele. Někdy zapláče i teď, ale já jsem tak otupěla a už to nejsou takové hysteráky, že už to moc nevnímám.
Pamatuju si, jak to bylo hrozné, byla jsem z toho fakt hotová, ale věř, že se to bude zlepšovat. Kamarádka měla takovou holčičku a vždycky říká, že ať vydržím do tří let, pak se to prý zlomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
12.7.08 11:21

Možná to souvisí s nějakým obdobím vzdoru, ale nejsem si jistá. POtvrdím to, co tu bylo řečeno a ještě asi i bude. Je to normální. A je to hodně nepříjemné pro obě strany. U nás to taky bylo, nevím, cca půl roku nebo rok? Prostě spaní hrozný, do toho kojení, až po ukončení kojení v těch 2,5 letech se to trochu zlepšilo, protože se ZLEPŠIL spánek. Prostě najednou mohl zabrat na celou noc a bylo to vysvobození ze všeho. Předtím to byla fakt hrůza, v noci se probudil a ječel, nebyl to pláč, ale řev, jako když to dítě někdo řeže zaživa. Já do toho byla těhotná, takže jsem se lekla tak, že jsem kolikrát měla pocit, že je po mě. Musela jsem chvíli počkat, než se mi srovná srdce, ale vážně chápu infarkt z leknutí a přemýšlela jsem, kolikrát tenhle šok ještě můžu přežít. Naštěstí to přešlo dřív, než jsem umřela já.
Hodně sil, víc neporadím…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.7.08 10:17

Díky díky

Díky moc všem za odpovědi. Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Snad opravdu čas pomůže a samo to přejde. Snažila jsem se už dvakrát tady odpovědět, ale nějak mi to nešlo… Snad to opravdu nic není a Mareček bude vpořádku a časem se uklidní. Měla jsem jen strach, aby se mu něco nestalo v hlavičce, aby ho nebolela… Vždyť ty hysteráky jsou 2 hodinové a silné!!! Hrozné vypětí.. Snad to bude časem dobrý. Díky moc za odpovědi a budu ráda a vděčna za další. Díky Suzi4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.7.08 10:19

Jo a ještě!!

Taky mám totiž problém s mou sousedkou, která bydlí nad námi. Vyhrožuje mi sociálkou, prý co tomu děcku dělám, že tak pláče, že prý je bývalá vychovatelka a ví jak na děti a že tohle nezažila… Baba jedna! takže je na mě tlak i z této strany, takže mazec!! Fakt jsem někdy bezradná!! Díky papa Suzi4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
13.7.08 10:39

Suzi- řekni si sousedce o radu:-) Že opravdu nevíš, jak na něj a jestli bys pro ní takhle v noci, až začne, nemohla přiběhnout.
No a nebo ať přijde rovnou sama, když jí vzbudí.

Ale jinak pevné nervy. Náš první byl taky pěkný nejen noční křikloun. Ten druhý je zas kliďas a i v noci čeká, než dojdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
6.8.08 21:31

Suzi, co zkusit zavolat nějaké jiné doktorce, klidně úplně odjinud (jiná čtvrť, jiné město), že ti ta tvá neporadila, svěřit se s obavami, se strachem, se vším, klidně zavolat třem doktorkám, moje by ti po telefonu určitě poradila, i když k ní nespadáš a ve svém blízkém i vzdáleném okolí určitě takovou taky najdeš.
Jo a sousedku bych teda jako vychovatelku radši nechtěla vidět, to by mě zajímalo, co používala za metody…anebo ani radši ne.
Moje dcerka taky jednu dobu v noci hoďku dvě řvala až srdce usedalo a doteď spí hůř než její o dva roky mladší brácha. Pomáhalo nám vzít ji do obýváku, probrat pohádkou, u které se uklidnila (pořád jedna a ta samá dokola, byla to naše noční dvd pohádka), dát mlíko a po hoďce a půl jít zase spát. Bylo lepší bdít u pohádky než se snažit o spánek a uklidnění malé za tmy v postýlce.
Pevné nervy!
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
14.12.14 18:52

1,5 letá řve z ničeho nic

POMOC!!! Potrebuji uklidnit. Zazil jste nekdo, aby dite v 1,5 roce zacalo hystericky rvat z niceho nic. Vzdycky to zacne kvuli kravine. A nejde utisit a nebo uplne z niceho nic. To je posledni 2 dny, ale pred tim posledni 4 noci (i kdyz na dnesek to bylo ok) se mala vzbudi po pulnoci a zacne rvat a ukazovat z pokoje. Tak jsem myslela, ze chce, abych udelal mlicko, ale ona ho vypije a za 2 hod. se treba vzbudi znovu a zase ukazuje, coz ja uz mliko neudelam. Tak stridave lezi a stridave rve. Uklidim, uz to vypada, ze bude spat a znovu. Jsem zoufala. Dneska jsem ji dala i nurofen. Ma vsech 16 zubu prorizlych, jen posledni trojka jeste leze. A porad si saha do pusinky. Casto ukazuje, ze chce jit do postylky. Zadudla, uklidni se a je po placi. I kdyz dudlika od narozeni nevyzaduje, tak me to zneklidnuje. Zitra jdeme na 1,5 letou kontrolu k dr.,tak se ho zeptam co s tim. Jsem vyrizena. Od malicka je zlaticko a tohle neni normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
14.12.14 19:03

Tak nas malej sice spi dobre a neexistuje uz nekolik mesicu aby se v noci vzbudil a ja k nemu musela jit, ale zase ma dny kdy se vzbudi dost brzy ale to neni tak casty nastesti. Ale ty zachvaty vztekani a histerickeho revu ma taky a taky treba z niceho nic nebo kvuli blbine.. treba jako dnes, cely den uplny zlaticko a pak nevim najednou se zacal povztekavat (bylo to venku na prochazce) a kdyz jsme prisli domu tak zacal uplne histericky z plných plic rvat a vztekat se..vadilo mu jako asi ze uz jsme doma nebo co ale ani poradne nevim proc to zaclo, pak se nechtel ani nechat zout a svliknout, to vyprovokovalo jeste vetsi rev no des a hruza..proste zaziva obdobi vzdoru a zacina zkouset…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
14.12.14 19:45
@veronika6913 píše:
Tak nas malej sice spi dobre a neexistuje uz nekolik mesicu aby se v noci vzbudil a ja k nemu musela jit, ale zase ma dny kdy se vzbudi dost brzy ale to neni tak casty nastesti. Ale ty zachvaty vztekani a histerickeho revu ma taky a taky treba z niceho nic nebo kvuli blbine.. treba jako dnes, cely den uplny zlaticko a pak nevim najednou se zacal povztekavat (bylo to venku na prochazce) a kdyz jsme prisli domu tak zacal uplne histericky z plných plic rvat a vztekat se..vadilo mu jako asi ze uz jsme doma nebo co ale ani poradne nevim proc to zaclo, pak se nechtel ani nechat zout a svliknout, to vyprovokovalo jeste vetsi rev no des a hruza..proste zaziva obdobi vzdoru a zacina zkouset…

a kolik je malemu? Ja to u syna zacala registrovat az po 2.roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
14.12.14 20:00

Rok a pul.. on je jako takovej vzteklejsi ale ze takhle zacne vzdycky rvat a vztekat se kvuli nejaky blbosti to dela cca mesic az dva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
14.12.14 20:03

To přejde, ale vím jak je to pro tebe těžké, tohle nám dělá nejstarší v noci ze spaní křičí, teda křičel- po roce a půl se to hodně zlepšilo nejhorší to bylo kolem roku a čtvrt, teď už jen některé noci. Jak pozoruju naše děti tak myslím, že to dělají když je toho na ně moc a oni se neumějí se vším srovnat. Taky kolikrát nevím proč se vztekají a někdy i když udělám přesně to co chtějí tak hysteráčku nezabráním. Jeden umí tak křičet až se začne nadavovat, druhý mlátí hlavou o zeď či zem 8o když se vzteká a třetí si jen :D :D lehá na zem a řve.

napiš co ti pak poradila dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
14.12.14 22:15

@Loudalka Třeba jí lezou zuby 17-20, naše malá má 22m a čekáme na poslední dvacátý zub, tak bych to nevylučovala, i když je to dřív, než je obvyklé…Takto blbě mi u zubů spí pokaždé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
15.12.14 13:34

Diky za podporu.Dle dr. taky by to mohly byt zuby. Na hysterii pres den mam davat slabsi trezalkovy caj, ale pochybuji, ze pomuze. Ale vyzkousim ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí