ICSI ano nebo ne?

43035
7.10.08 20:47

ICSI ano nebo ne?

U nás v psychice se rozproudila debata ohledně užitečnosti ICSI. Obecně jsem přesvědčována, ať si za to zaplatíme, že se to vyplatí. Mě by ani nebylo tak těžké přesvědčit, jako manžela, který je spořílek a milovník přírodního výběru.

Kdo mě nezná:
30+30 let
neprůchodný trubky, jinak vše OK
spg slušný, takzvaně „ještě v normě“, obrovský počet (až 170 mil) ale procentuelně horší pohyblivost. čeká nás první IVF

děvčata, ptám se všech po IVF
jestli jste měly nebo neměly ICSI
a kolik jste měly vajec a kolik se jich oplodnilo (s nebo bez ICSI)

díky za vaše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1764
7.10.08 21:02

Tak já jsem byla včera na OPU, odebrali mi 8 vajíček a oplodněno bylo 7, metodou ICSI. Zítra tam jedeme, snad se bobci drží. Já bych do té metody určo šla, ta úspěšnost je větší. je fakt že příroda je příroda. Ale když nemohu otěhotnět přirozeně, tak pak udělám vše pro to, aby to vyšlo uměle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
7.10.08 21:28

gratuluji a držím bobkům palce, ty jsi měla dlouhý protokol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
7.10.08 21:47

také jsem do toho šla a výsledek je na meříku tak at se Vám zadaří :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1279
7.10.08 22:18

Pudloslavo já jsem jednoznačně pro ICSI - když už jsme to všechno absolvovali, tak jsme prostě chtěli pro to udělat všechno.
Odebrali mi 15 vajíček, ale pouze 8 bylo zralých a kvalitních na oplodnění, a všech 8 bylo oplodněno metodou ICSI. No a jedním z nich je Dany, ale to už víš :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
7.10.08 22:25

luci napiš kolik jsi měla vajec a kolik se jich oplodnilo. máš něco na mrazáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
7.10.08 22:30

I když už to víš, tak ti to zopakuji, ať můžeš porovnávat s ostatními :-)

2 IVF-2 folikuly-1 vajíčko-ICSI-oplodněno
3 IVF-4 folikuly-4 vajíčka-ICSI-oplodněny všechny 4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
8.10.08 07:11

Pudli, jsem jednoznačně pro ICSI, bohužel v tomhle směru není moc šancí šetřit a ICSI je jistota, že oplodněno něco bude a to hnedka těma nejlepšíma spermoušema. I já ICSI měla a přitom měl manžel u IVF spg docela OK, ale dr. nám ho přesto doporučil, asi věděl, co dělá :D
Hodně štěstí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
8.10.08 11:45

Ahoj
me odebrali 12 vajicek a vsechny sme nechali metodou ICSI, 11 se jich vyvyjelo dal a jen 4 byly vhodny na ET nebo do mrazaku a to sme meli prodlouzenou kultivaci. Sice manza mel spg bidny ale diky teto metode mame jeste 2 mrazacky a jeden se mi hnizdi v brise a zacina kopat :lol:
ja sem taky pro ICSI, je to vetsi sance ze to dopadne tak jak si kazda prejem.
Hodne zdaru holky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3901
8.10.08 15:03

Ahoj řekla bych že strašně záleží na SPG. Mi měli SPG OK…takže jsme ISCI neměli… ze 7 vajíček se oplodnilo 5. Měli jsme PK…a zůstali 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.10.08 22:04

Ahoj, my jsme ICSI absolvovali 2×, poprvé se mi vytvořily jen 4 folikuly, nakonec z toho nic nebylo :( Podruhé (po silnějších medicínách) mi jich vzali osm, z toho 8 oplodnili, tři se přestaly vyvíjet, tři máme v mražáku a výsledkem je naše 17měsíční Anička :)
 Eva

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.10.08 22:05

Jo a manželův spermiogram nebyl poprvé nic moc, podruhé o něco lepší, ale nebylo to kdovíco :)
 Eva

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.18 10:06

Obnovuji starou diskuzi a ptam se.. ICSI ano nebo ne? Otehotneli jsme nekolikrat prirozene, tak vaham, zda to nechat na prirode nebo do toho jit.. poradte nebo napiste sve zkusenosti. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
5006
21.10.18 10:19

A co vlastne konkretne resite? Vahate mezi IVF “prirozene na Petriho misce” vs ICSI anebo otehotneni uplne prirozene vs IVF? Rekla bych ze ICSI je pri IVF dnes uz docela standard, alespon v soukromych CAR, nehlede na to ze tim mozna zvysite sve sance. Setkala jsem se ale uz i s pristupem, kdy to muzovi z paru tak strasne vadilo, nemohl se pres to vubec prenest, ze radeji nechali udelat “jen” IVF na misce a nelitovali pak ani kdyz to nevyslo (a neresili jestli by byvalo vyslo s ICSI)… nekdo to resi podle poctu vajicek - kdyz jich je malo, “pojisti” si uspech pomoci ICSI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12951
21.10.18 10:33

No ono to záleží i na tom, proč na to IVF jdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí