Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vim, ze je tu nekonecne temat plnych nenavisti, zlosti, „racionalni xenofobie“ vuci vsem (hl. „nebilym“) imigrantum, at uz kvuli davkam, islamu, kulture, mesitam, Silvestru v Nemecku, proste nejaka vymluva se vzdycky najde. Ne, ze bych nechapala postoj a vyhraady tech, co tento nazor sdili, ale take s nim nesouhlasim.
Je mi srdecne jedno, kolik (hoaxovych) odkazu sem nekdo da o „pravde o islamu“, „pravde o uprchlicich“, a bude se ohanet tim, ze jsou to hl. mladi, svobodni muzi (coz, mimochodem, byla presne demografie, ktera opoustela Ceskoslovensko po komunistickem prevratu - 70% byli mladi, svobodni muzi), co jdou za davkami a podobne. Vsechno jsem to slysela aspon 100×, a muj nazor na uprchlickou situaci to nezmenilo a nezmeni. Neztracejte proto energii vypisovanim svych „pravd“ o tomto tematu na mou adresu.
Argumenty o tom „myslete na nase deti“ bych si schovala napr. na situaci s globalnim oteplovanim, ktere povazuji za mnohem vaznejsi a dlouhodobejsi riziko. Ocenila bych, kdyby se energie investovana do ocernovani uprchliku/imigrantu radeji investovala do zivotniho prostredi; bylo by to pro vsechny prinosnejsi.
Nemyslim si, ze existuje jen nenavist a xenofobie, a nebo jen nejake „nadsene vitani“ uprchliku, existuje take soucit, tolerance, empatie, ktere znamenaji, ze dokazi zit ve svete, kde se lide nedeli na muslimy a nemuslimy, imigranty a potomky Vaclava IV, ale na dobre a spatne. Tohle deleni mi vdycky stacilo, a kazda misa obsahovala hojne kusu ze vsech skupin, co jsem dokazala vymyslet. Vadi mi, ze katolicti knezi zneuzivaji deti a to procento, kdy se tak deje, neni zanedbatelne, a vadi mi, ze katolicka cirkev tuto skutecnost kryje.
Neznamena to, ze bych zakazovala katolicke kostely, a pristiho katolika, co potkam, nazvala pedofilem. Je to zlocin, co patri pred velice svetsky soud, a totez bych udelala s kazdym, kdo se provini proti zakonum dane zeme; bez ohledu na vyznani ci barvu pleti.
Ziji ve meste se socialne vyloucenu mensinou, ale nepestuji si v sobe i pres drtivou nevoli meho okoli jakekoli predsudky vuci teto komunite; coz neznamena, ze automaticky souhlasim bezvyhradne se zpusobem zivota, s vychovou deti, volbami, ktere cini, ani to, jak se mnohdy prezentuji na verejnosti. Dostala jsem se do nescetnych konfliktu s prislusniky teto mensiny, kdy se domnivam, ze „pravo“ bylo zcela na me strane, ale tim, ze si v sobe budu pestovat nevoli, horkost, nenavist nebo predsudky, nicemu nepomohu. Ani sobe, ani teto skupine obyvatel. Byt tolerantni a soucitny neznamena automaticky souhlasit se vsim, co druhy dela, a automaticky to akceptovat. Znamena to nevylucovat nekoho implicitne jen na zaklade prislusnosti k nejake skupine.
Nasla jsem tyto fotografie srovnavajici uprchliky pred 70 lety a nyni; http://www.pri.org/…sland-todays
Je mi jasne, ze ti, co vidi svou pravdu, je budou povazovat za naaranzovane, vyjimky, medialni manipulaci a kdo vi, treba maji pravdu. Ja je povazuji za svedectvi doby, ktera ukazuje, ze lidska povaha, touha po lepsim, nadeje je nam vsem spolecna.
Je mi jasne, ze se zadneho velkeho souhlasu nedockam, ani to necekam, ale kdo vi; treba se aspon par lidi dokaze podivat na situaci z trochu jineho uhlu.
Uvitam konstruktivni (!) prispevky, ale prosim, nepokousejte se me „konvertovat“ k islamofobii ci nejakym jinym postojum zalozenych na etnicke/nabozenske/jine skupinove prislusnosti druhych, bylo by to proti memu charakteru a pro vas zbytecna ztrata casu.
@umea a není zbytečná ztráta času zakládat diskuzi, když chceš reakce jen lidí se stejným názorem?
A o imigrantech si myslím své. Ti, kteří skutečně prchají před válkou, jsou rádi za azyl v první bezpečné zemi, plánují návrat domů. Ti, kteří táhnou dál jsou ekonomičtí imigranti a ty tu nechci. Nejsem rasista, xenofob. Ale zároveň tu chci mít větší práva než imigranti.
Líbí se mi model Emirátů. Dají lidem pracovní víza, nikdy nezískají občanství, musí chodit pravidelně na lékařská vyšetření, při spáchání trestného činu okamžitá deportace. Zároveň se stát perfektně stará o vlastní obyvatele.
@umea Já tě chápu, taky jsem už celkem unavená z té všudypřítomné masáže kolem a tím pádem i společenské nálady obecně. Taky vidím jako mnohem větší průšvih současný stav ekologie a jeho neřešení, než přelévání lidí z jednoho kontinentu na druhý. Taky mám trošku jiné názory na lidi ohrožené soc. vyloučením, než má většina české společnosti. U mě je to dané hlavně tím, že se pohybuji v tak trošku specifickém oboru, kde to většinou vnímáme jinak. A právě díky tomu mám obrovskou výhodu, že mám kolem sebe dost přátel a známých se stejným či aspoň podobným smýšlením.
A co se týče nejbližší rodiny, tak ti jsou naštěstí vůči masáži taky celkem odolní, naopak jsou otevření diskuzi. Takže ten marast, co se občas objeví na FB, diskuzích zpravodajských serverů a v televizi moc nevnímám… ![]()
Tááákže - doporučuji se obklopit podobně naladěnými lidmi! ![]()
A o čem se tu chceš bavit? Založ si skupinku Sluníčka a jiné divy, tam budou pochlebovači, ve veřejných diskuzích najdeš obvykle názor většiny a ten se ti asi líbit nebude ![]()
A co tedy jako chceš za konstruktivní příspěvky? Víš, co by bylo ideální? referendum, většina rozhoduje. Tečka. Chce-li být většina bez islámu v republice, nějaké řeči o xenofobii a rasismu už mě unavují, tak by prostě měla být republika bez islámu. menšina se podřizuje většině, takže ideální by bylo referendum.
A nechápu, že někdo s klidem bagatelizuje silvestrovské události a nepřijdou mu alarmující
ale to asi není dostatečně konstruktivní! příspěvek.
@lucenka píše:
@umea a není zbytečná ztráta času zakládat diskuzi, když chceš reakce jen lidí se stejným názorem?A o imigrantech si myslím své. Ti, kteří skutečně prchají před válkou, jsou rádi za azyl v první bezpečné zemi, plánují návrat domů. Ti, kteří táhnou dál jsou ekonomičtí imigranti a ty tu nechci. Nejsem rasista, xenofob. Ale zároveň tu chci mít větší práva než imigranti.
Líbí se mi model Emirátů. Dají lidem pracovní víza, nikdy nezískají občanství, musí chodit pravidelně na lékařská vyšetření, při spáchání trestného činu okamžitá deportace. Zároveň se stát perfektně stará o vlastní obyvatele.
Mně se líbí model Japonska:
1.) Japonsko je jediný národ, který neuznává občanství pro muslimy.
2.) V Japonsku muslimům nejsou udělována povolení k trvalému pobytu.
3.) je silný zákaz šíření islámu v Japonsku.
4.) Na univerzitě v Japonsku se neučí arabština nebo jiné islámské jazyky.
5.) Nelze importovat Korán psaný v arabštině.
6.) Podle údajů zveřejněných japonskou vládou bylo vydáno povolení k přechodnému pobytu jen 2.000 muslimům, kteří musejí dodržovat japonské právo platné v zemi. Tito muslimové musí mluvit japonsky a vykonávat své náboženské rituály pouze v jejich domovech.
7.) Japonsko je jediná země, která nemá řadu zastupitelských úřadů v nevýznamných islámských zemích.
8.) Japonci nejsou přitahováni islámem.
9.) Muslimové žijící v Japonsku jsou zaměstnáni pouze zahraničními společnostmi.
10.) Nejsou poskytována pobytová víza muslimským lékařům, inženýrům nebo manažerům zasílaných zahraničními společnostmi.
11.) Ve většině společností je v jejích pravidlech, že žádný muslim by neměl být přijat na práci.
12.) Japonská vláda je toho názoru, že muslimové jsou fundamentalisté a dokonce i v éře globalizace nejsou ochotni změnit své muslimské zákony, tj. přizpůsobit se do jiné kultury.
13.) Muslimové nemohou ani pomyslet na pronajmutí domu v Japonsku.
14.) Pokud někdo přijde na to, že jeho soused je muslim, celá čtvrť je bdělá.
15.) Nelze vytvořit islámskou školu nebo „Madrasu“ v Japonsku.
16.) Nesmysl je zavedení šaría, islámského práva v Japonsku.
17.) Pokud si Japonka si vezme muslima, pak je považována za vyvrhele, a to navždy.
18.) V Japonsku panuje přesvědčení, že islám je netolerantní náboženství a jeden by měl držet od něj dál.
Autor: Yehuda Franki Patrick Meinhardt
Presne, pokud se nerespektuje vetsina, nejedna se o demokracii, ale o totalitu. Pokud politici nerespektuji nazory obyvatel a vymysleji jak jim a jejim detem vymyvat mozky, je to spatne.
A k tvemu prispevku reknu jen jedine, nesouhlasim s nim, ale mas na nej pravo, jako kazdy jiny, stejne tak, ale by meli mit vsichni ostatni pravo na svuj nazor a svobodna spolecnost by se mela ridit podle nazoru vetsinyy. Pokud se to slunickarum nelibi, pak si asi preji totalitu
A ty fotky?
Ty maji byt jako co? Maji zahrat na soucit? Stejne jako fotky utopeneho chlapce, kteremu jeho vlastni otec nedal ani vestu
protoze zeny a deti v jistych kulturach neznamenaji nic. Promin, ale je mi z tohodle spatne.
Zacina mi byt spatne z cele levicove Evropy a ze vsech tech neradu, kteri jen poucuji druhe a nevytvari vubec zadne hodnoty a z parazitu, kteri se vezou na umele vymyslenych pozicich, aby nam dokazali, ze je spolecnost potrebuje.
@Jana525 jake reseni navrhujete? Udelame referendum o zakazu Islamu v CR? To muzete, ale jak to chcete dat v demokraticke spolecnosti mimo zakon? To snad chapete, ze nikdy neprojde, jelikoz v ustave je svoboda vyznani/
Co navrhujete delat s muslimy i s temi s ceskym obcanstvim, zijicim na uzemi v CR? Vypravime jim vlaky a pekne se svi.ema do koncentraku?
@tlustyhrosik píše:
@WaIl
https://www.truthorfiction.com/japan-muslim/hoax![]()
![]()
Trocha nadhledu, né? Já se tam stěhovat nehodlám. ![]()
@WaIl je to hoax, ale je to škoda, některé body vytesat do kamene a uplatňovat v celé Evropě.
@tlustyhrosik dalsi provokater
musim se smat
Svoboda vyznani by se nikdy nemela vztahovat na vyznani, ktere popira neci prava!!!
Pak uz nemuze byt o demokraticke spolecnosti ani rec!!!
@Jana525 provokater? Ja se ptala jak by ste to chtela resit? A proc si myslite, ze doted nebyl postaven mimo zakon? Myslite si, ze Bible nepopira neci prava?
Takze nas system neni demokraticky? Jaky teda je? ![]()
@tlustyhrosik a jinak demokraticka spolecnost je od slova demokracie, demokracie = vlada vetsiny, kdyz uz se tou demokracii tak ohanis, tak by jsi se mel starat, aby byla radne uplatnovana a ne to slovo pouzivat, jen kdyz se ti hodi ![]()