Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré odpoledne, dámy,
zakládám toto téma pro diskuzi nad rozsudkem, který dnes vynesl soud.
Kramný byl odsouzen (nepravomocně) na 28 let na základě nepřímých důkazů.
Co tomu říkáte?
Přikláníte se ke stanovisku soudu nebo k obhajobě? Je trest dostatečný nebo ne? Co říkáte na výši odškodnění?
Díky za názory! ![]()
@RoseK píše:
Dobré odpoledne, dámy,
zakládám toto téma pro diskuzi nad rozsudkem, který dnes vynesl soud.
Kramný byl odsouzen (nepravomocně) na 28 let na základě nepřímých důkazů.
Co tomu říkáte?
Přikláníte se ke stanovisku soudu nebo k obhajobě? Je trest dostatečný nebo ne? Co říkáte na výši odškodnění?
Díky za názory!
je to hodně vostrý, neřeším můj vnitřní pocit udělal/neudělal, ale podle mě tam nenarušitelnej řetězec nepřímých důkazů nebyl a odsoudili(a) ho nespravedlivě
@pohledzdruhestrany píše:
je to hodně vostrý, neřeším můj vnitřní pocit udělal/neudělal, ale podle mě tam nenarušitelnej řetězec nepřímých důkazů nebyl a odsoudili(a) ho nespravedlivě
Plne souhlasim, ackoliv dle meho nazoru - pocitu to udelal.
Myslím, že neměl být odsouzen…ale zničený život má tak jako tak, myslím, že by to dlouho na svobodě stejně nevydržel… může poděkovat médiím
Myslím ze to měl dobře promyšlené, ale nevyšlo mu to. S odsouzením souhlasím.
Odsouzeni vnímám jako nespravedlive. Vubec se nevi, jak to mel cele vlastne provést, same jen velice slabé nepřímé důkazy.
Neříkám ze to neudělal, to proste nevim, ale nadevsi pochybnost mu to nedokázali. A na tom je v právním statě založeno trestni řízení.
In dubio pro reo.
@Šarlota4 píše:
Plne souhlasim, ackoliv dle meho nazoru - pocitu to udelal.
taky si myslím, že jo, ale podle mě pro společnost je důležitější, aby se na základě toho, co je k dispozici u Kramného, neodsuzovalo, nežli jeho potrestání
Souhlasím plně s odsouzením. Výše trestu je taková, jaká je…vyšší být nemůže, v rámci toho co udělal.(předpokládám a věřím, že udělal)
Ať byla jeho žena jakákoliv, neměl PRÁVO ji zabít…natož dceru.
Já si pamatuju, že mě jako první po tom, co to obletělo svět, napadlo, že to udělala ona… že zabila sebe a dceru, na luxusní dovolené, aby tomu manželovi vzala vše co měl…
to byla úplně první moje myšlenka, než nám začaly média servírovat bohaté porce čehosi co jedna paní povídala
@pohledzdruhestrany presne taky velmi me tizi, ze se u nas odsuzuje v pripade, kdy nemaji dostatecne dukazy. Jestli mame nejake pocity nebo je Kramny narcis a vul vubec nehraje roli. Jde o cloveka a o jeho svobodu. Vyleze jako starec a co kdyz to neudelal ![]()
Nevím, stalo se to Egyptě, přímé důkazy nejsou. Bez ohledu na mé pocity vůči manželům Kramným, spíš souhlasím s rozsudkem - protože KDO (A PROČ) JINÝ?
Zrůdné mi přijde zvlášť zavraždění dcery.
Na rozsudek jsem byla zvědavá, nechtěla bych to rozhodovat.
@Šarlota4 Zopakujte si právní teorii, evidentně o tom nemáte moc informací..
Cetla jsem vyslechy a sem tam nejaky bulvar a vse mi prislo tak straslive neprime. To ze je nekde mizerny vztah, to vse se muze sejit, ale nedela to z cloveka vraha. S chuti bych mu to prala, ten clovek je velice nesympaticky, ale chtelo by to nejaky poradny dukaz. Pripomina mi to film zmizela, konkretne tim jak se daji veci obousmerne otocit.
@SAJ píše:
Nevím, stalo se to Egyptě, přímé důkazy nejsou. Bez ohledu na mé pocity vůči manželům Kramným, spíš souhlasím s rozsudkem - protože KDO (A PROČ) JINÝ?Zrůdné mi přijde zvlášť zavraždění dcery.
Na rozsudek jsem byla zvědavá, nechtěla bych to rozhodovat.
problém je ale podle mě v tom, důkazní stav je tak slabej, že bych strašně nerad, aby v tomhle modelu začalo trestní řízení v ČR fungovat, i když dle názorů některých mých kamarádů trestařů, to už standard je