Imigrace tehdy a nyní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7253
20.1.16 19:15

@tlustyhrosik nadávky nikam nevedou, stejně jako Konvičkovy hodně rozvášněné proslovy a stejně jako některé opravdu zlo přející diskuze někde na FB, které já ale vůbec nesleduju. To pak vede lidi, kteří mají názory podobné tvým, k mylnému chybnému škatulkování většinové společnosti a mylným úsudkům. Takovým názorům nejde oponovat, je to jak klapky na očích. Proč řešíš, jak moc je v SA aplikovaná šaríja? To je přece fuk, jak je tam aplikovaná. Ta země je strašná, je úplně příšerná. Kdo by tam chtěl žít? Jejich pravidla jdou přímo proti zdravému rozumu, proti přirozenosti a i proti přírodě. I proti soucitu a lásce. Proč tady budu diskutovat o tom, že všichni nejsou takoví a že je to rodina od rodiny a platí to do různé míry..? Jen příklad: Středověk nebyl ve všem špatná doba, všichni nebyli takoví, byli tam hodní lidé.. Proč nad tím mám spekulovat, když bych se tam denně bála o život nebo zdraví a měla bych omezenou svobodu slova atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
20.1.16 19:36

Me by jen zajimalo, jaka tragedie se bude muset prihodit, aby i soucasnym zastancum tohoto stehovani narodu zacala blikat cervena kontrolka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
20.1.16 19:46

Dekuji za hezky prispevek, mas samozrejme pravdu; ja osobne nestacim kolikrat zirat, kolik movitych a vzdelanych lidi je doslova zaslepeno nevoli a xenofobii vuci uprchlikum (pritom nam tu jine skupiny a ted nemylsim Romy, delaji mnohem vetsi zlo a zakonny postih je stejne neceka). Pripada mi, ze si vylevaji zlost ze zklamani z cele spolecnosti, na skupine, co se tak uplne meuze branit/ :nevim:

Nemyslim si, ze kazdy, kdo neni zaryte proti uprchlikum jim hned hodla dat pusu a kytku, takze i ty demagogicke debaty typu „nevadi ti uprchlici? ziv si je sama/vem si je domu/objimej si je“ nevedu; je to zbytecne.
Spis me mrzi, ze v zemi, kde svobodu nabozenskeho vyznani zarucuje ustava, s dedictvim humanismu Havla, Capka, je tolik nevule a zlosti… mame mnohem vaznejsi problemy, nez uprchliky, ale z tech jsou obetni beranci pro vztek lidu na celkovou situaci ve spolecnosti.
@Leli83 píše:
@umea Já tě chápu, taky jsem už celkem unavená z té všudypřítomné masáže kolem a tím pádem i společenské nálady obecně. Taky vidím jako mnohem větší průšvih současný stav ekologie a jeho neřešení, než přelévání lidí z jednoho kontinentu na druhý. Taky mám trošku jiné názory na lidi ohrožené soc. vyloučením, než má většina české společnosti. U mě je to dané hlavně tím, že se pohybuji v tak trošku specifickém oboru, kde to většinou vnímáme jinak. A právě díky tomu mám obrovskou výhodu, že mám kolem sebe dost přátel a známých se stejným či aspoň podobným smýšlením. :-) A co se týče nejbližší rodiny, tak ti jsou naštěstí vůči masáži taky celkem odolní, naopak jsou otevření diskuzi. Takže ten marast, co se občas objeví na FB, diskuzích zpravodajských serverů a v televizi moc nevnímám… :-)Tááákže - doporučuji se obklopit podobně naladěnými lidmi! :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
20.1.16 19:48

Dekuji za konstruktivni prispevek @lucenka souhlasim, ze lze upravit podminky udeleni azylu a docasneho pobytu tak, aby byla garantovana lidska prava uprchliku a zaroven zohledneny potreby a podminky mistnich obyvatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
20.1.16 19:56

@umea Já zas třeba nestačím zírat, kolik lidí není schopno domyslet to nebzpečí, které Evropě hrozí. Kolik lidí si nedokáže dát dvě a dvě dohromady, kolik lidí je slepých ke zkušenostem zemí a obyvatel, kdy tito uprchlíci žijí už několikátou generaci. Oni se prostě jako celek tady integrovat nechtějí. Výjimky jistě jsou, ale celkově je to prostě velký průšvih. Švédsko tutlalo kolik roků, jak to u nich s nimi skutečně vypadá, a6 teď, kdy už jim to skutečně přerostlo přes hlavu a zjistili, že ta otevřená náruč a vstřícnost je odměňována znásilňováním a kriminalitou, o tom konečně začínají informovat. Všichni tihle naivní a nekritičtí vítači, kteří se cítí být morálně na výši, jsou hrobaři Evropy. Vy to fakt nevidíte, že v té současné vlně sem proudí většina chlapů v produktivním věku, kteří neprchají před žádnou válkou, ale táhnou sem za pohodlným, bezpracným životem? Já jsem pro skutečným lidem v nouzi pomáhat, ale to se dá dělat i jinak, než že se otevřou hranice Evropy dokořán a pustíme sem kohokoli, klidně bez dokladů, nebo s falešnými dokumenty. To je přece naprosto proti zdravému rozumu. Koho by sis pustila k sobě domů? Kohokoli, kdo by zaklepal a prohlásil, že je v nouzi? Pochybuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
20.1.16 19:58

Mas naprostou pravdu; bohuzel mnoho lidi nechape demokracii jako system, kde se navzajem respektujeme, tolerujeme a hledame kompromisy a reseni, ale jako system „ja si hodne nahlas dupnu a bude po mem“, coz je diktatura.

Zakaz „islamu“ je samozrejme bigotni nesmysl. Proste to NENI reseni. Proc nezakazeme katolickou cirkev po skandalech s restitucemi a zneuzivani deti? :nevim: zneuzivani deti je stejne trestne jako jakykoli jiny zlocin, to nikomu nevadi? Nebo proto, ze to - neni reseni?

Tyhle absolutisticke dimenze - zakazeme islam, mesity, satky… to prece nikdy nicemu nepomohlo. Akorat se tomu pak historie smala, nebo nad tim plakala, co to bylo za nesmysl.

Proc se misto tehle dogmat nehledaji nejaka schudna, pro vsechny strany prospesna, realisticka reseni?

@tlustyhrosik píše:
@Jana525 jake reseni navrhujete? Udelame referendum o zakazu Islamu v CR? To muzete, ale jak to chcete dat v demokraticke spolecnosti mimo zakon? To snad chapete, ze nikdy neprojde, jelikoz v ustave je svoboda vyznani/
Co navrhujete delat s muslimy i s temi s ceskym obcanstvim, zijicim na uzemi v CR? Vypravime jim vlaky a pekne se svi.ema do koncentraku?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
20.1.16 20:03

Ano, je to jeden clovek, mozna i nekolik lidi. Nemaji politickou moc.
A co cela legitimne zvolena politicka strana, co tu chce zavadet komunismus? Nejsou to zadni „reformovani“ jedinci, jsou to porad stari dobri Staliniste, jako zamlada. Kdyz se podivate do jejich dokumentu, tak me to uprimne desi. A na pocity politickych veznu kazdy se. e.

@Black Cat píše:
@tlustyhrosik píše:
@kaminky ti co jsem prichazeji kolikrat ani nejsou muslimove (i kdyz jim taky nepomuzeme cmoudum).
Nemyslim si, ze by nekdo chtel v CR zavadet shariu, v zadne muslimske zemi, a to ani v SA, neni sharia aplikovana v celem svem rozsahu. Kolikrat treba trestni pravo vubec nevychazi ze sharii.
Nikdo nechce zavadet v ČR šaríju? A co takový Muhammad Abbas? Nic? Ale ano, velmi to podporuje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
20.1.16 20:06

Myslim, ze bohuzel vetsina diskusi se vede v duchu „souhlas nebo zemri/jsi krava/mlada/blba/zaslepena/slunickarka/“ dopln si…

Coz je taky zbytecne, pokud se ma vest nejaky dialog, tak je poteba, aby obe strany poslouchaly argumenty, a nenavazely se do tela diskutujicich. Kdyz argumenty dojdou, samozrejme se voli druha strategie.
Takze na invektivy ani nereaguji; myslim, ze slusny diskutujci, pokud ma co rici, dokaze napsat i opacny nazor bez toho, ze by u toho musel nekoho urazet a zesmesnovat.

@tlustyhrosik píše:
@Jana525 ja jsem rekla, ze v SA, neni sharia plne aplikovana, ne ze tam ten pravni system neni v zadne podobe. Ale opravdu je diskuze zbytecna, pokud nekdo diskutuje stylem, ze se snazi oponenta zesmesnit, ze je mlady a blby.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
20.1.16 20:18

@umea No tak Hitler byl taky jenom jeden, Stalin taky jenom jeden, Havel taky jenom jeden, Daljláma je taky jenom jeden… jde o to, jakou ideologii prosazuje a kolik lidí ho následuje…
BTW rozděluješ lidi na dobré a zlé… Máš pocit, že sem míří jen ti dobří, integrovatelní, dostatečně multikulturně naladění, tolerantní, nerasističtí? Ono totiž nejde jenom o to, jak je přijmeme my… jde i o to, jestli oni vůbec chtějí přijmout nás, tolerovat nás, respektovat nás, naše zákony, zvyky, kulturu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7990
20.1.16 20:27

Já bych byla pro zrušení jakéhokoliv náboženství!! Kdo chce ať si v klidku a pohodě věří doma a neotravuje s tím kohokoliv okolo. Vše se prostě děje jen kvůli Bohu a jeho různého výkladu v něj. Kdyby to nebyla tak vážná věc, tak by to bylo až k smíchu :zed: přitom taková blbost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
20.1.16 20:32

@umea můžeš si prosím přečíst tohle? Je to Český rozhlas. Maroko je poměrně tolerantní země a to i k ženám v porovnání s jinými arabskými či perskými zeměmi. Pokud my jsme společnost zaslepená nevolí, nenávistí a xenofobií, jaký máš názor na smýšlení většinové společnosti v zemích severní Afriky a BV? Protože jedním z hlavních argumentů je to, že sem jdou lidé z tak odlišné kultury, že integrace tak velkého počtu lidí není možná. Co bys odpověděla? Já tohle totiž opravdu nechápu. Jak ti lidé berou své sousedy (lidi ze zemí přímo sousedících s jejich vlastí - Peršané s Peršany, Peršané s Araby, Araby s Araby a pak lidi ze zemí Evropy, která je tak výrazně odlišná). Mnoho lidí bude argumentovat střetem kultur odlišných v zásadních věcech.

(Jen okrajově a krátce názor na tuhle větu: „Pripada mi, ze si vylevaji zlost ze zklamani z cele spolecnosti, na skupine, co se tak uplne meuze branit“ V tomhle není problém. Nejde o vylévání zlosti, jde o strach z kultur s jejichž pravidly a principy v globálu lidé nesouhlasí. Dále ještě bych podotkla, že existence KSČM vadí mnoha lidem.)

http://www.rozhlas.cz/…opy--1301485

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
20.1.16 21:47

Coze? Tak Hitler mel za sebou NSDAP a vyznamnou podporu nemecke verejnosti, Stalin Komunistickou stranu sovetskeho stavu, Havel Obcanske forum @Black Cat

NIKDO z nich nebyl sam, a nikdo na svete nic sam nedokaze.

Az se tu utvori politicke uskupeni, co bude prosazovat retoriku v rozporu s nasi ustravou a demokratickymi hodnotami, tak osobne napochoduji na soud a zaplatim kolek za navrh na jeho vylouceni z registrovanych politickych stran. Ale nebudu trojcit kvuli jednomu cloveku, co vykrikuje do novin s-v-u-j nazor. Na to ma pravo.

Jen proto, ze nejaky clovek by neco rad, neznamena, ze kvuli tomu budeme „zakazovat islam“ at uz to znamena cokoli.

Proc nikdo nezakazuje komunismus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
20.1.16 21:49

Taky nazor :) jenze to uz komunista zkousel a bylo mu to na nic.

TIm nerikam, ze nesouhlasim s tim, ze vsemozna nabozenstvi jsou podstatou naprosto nesmyslnych konfliktu (Palestina, Kasmir, Nigerie, Barma, Sudan, Filipiny, ani to nevyjmenuju), misto nejakeho spiritualniho ukotveni, ale pak si opet kladu otazku, do jake miry je nabozenstvi jen vymluvou pro utoky na druhe…

@anathema píše:
Já bych byla pro zrušení jakéhokoliv náboženství!! Kdo chce ať si v klidku a pohodě věří doma a neotravuje s tím kohokoliv okolo. Vše se prostě děje jen kvůli Bohu a jeho různého výkladu v něj. Kdyby to nebyla tak vážná věc, tak by to bylo až k smíchu :zed: přitom taková blbost :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
20.1.16 22:13

@umea A ty kde žiješ? Snahy postavit komunismus mimo zákon ty byli, jsou a budou. A doufám, že tohle a jiné ideologie jednoho dne budou postaveny mimo zákon.
No ale máš tedy opravdu pocit, že ti lidé co sem přicházejí jsou odhodláni respektovat nás, zdejší kulturu, styl oblékání, zdejší víru či nevíru? Že přicházejí v dobrém? Neodpověděla jsi mi.
Bohužel s těmi dobrými přicházejí i ti „zlí“. Lidé se špatnou minulostí. Je to příležitost zmizet ze svojí země, kde napáchali něco zlého. Člověk bez dokladů, s opálenými bříšky prstů, neochotný se registrovat v jiné než jím „vybrané“ zemi je podle tebe skutečný uprchlík před válkou? Jsem za to pomoci těm potřebným… když ale vidím videa z detenčního zařízení, kde „uprchlíci“ křičí… Czech republic no good, no good! A ukazují, jak chudáci spí na na povlečených postelých AŽ po třech na pokoji… :roll: nemyslím, že opravdu utíkají jen před válkou. Takovým opravdu pomáhat nehodlám. Stejně jako těm, kteří nehodlají respektovat nás, to jak se oblékáme a v co věříme nebo nevěříme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
26.1.16 09:58

Tragédia vo Švédsku: Len 15-ročný utečenec na smrť dobodal pracovníčku azylového centra

http://aktualne.atlas.sk/…-centra.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová