Impulzivita a peníze: Jak řešit a vše neutratit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Za mě, se osvědčilo, hned z výplaty poslat na spoření 10% platu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To bych ráda, ale u spořícího účtu to bohužel lze snadno kdykoliv vybrat ![]()
- Citovat
- Upravit
To jsem ještě nezkusila. Ale nemám s tím zkušenost, do čeho např? Ale je to zajímavý nápad ![]()
- Citovat
- Upravit
My byli podobní s manželem.. jenže my jsem v takových sračk. ách že máme aktuálně dluhy 2mil… museli jsem mít vše a hned a ještě v top kvalitě. Naštěstí máme pořešené že už nemáme kreditky, kontokorenty a homecredity… jsou to dva úvěry jeden 3,9 a druhý 5,9. Jen platit budeme ještě asi 7 let. Noo hodně přemýšlím co koupím… snažím se péct a nekupovat sladké blbosti. I sušenky peču. Jezdíme na výlety na kolo a beru sebou plechovku birella a dítěti pitíčko…abychom se nestavovali v bistrech apod. Zrušili jsme restaurace apod kraviny. Nakupuji i sobě na vinted oblečení. Osekáváme co se dá. V létě jedeme pod stan na týden. Máme na týden místo za 2tis objednané
. A i tam budeme vařit, levné výlety atd.
Já jsem pyšná že to zvládáme… akutálně máme bokem 95tis. šetříme dále a dále. Rádi bychom i ty úvěry možná zaplatili dříve…to se uvidí. Chci mít rezervu a už nezažít co jsme zažili…
- Citovat
- Upravit
@Hanča1234 píše: Více
Děkuji… taky občas ujedu.. neříkám že nee. Ale fakt se snažíme hodně oba. Mám rozpočet na měsíc. Ten si dělím ještě na týdenní na jídlo atd.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Díík… ale je to o nervy… dluhy jsou a rezerva zatím nic moc… Ty nemáš dluhy… ber si mě za odstrašující příklad…
- Citovat
- Upravit
To ale musíš mít tu rezervu… na novou pračku, ledničku… opravu auta, na případnou nemocenskou… koupě auta třeba…
- Citovat
- Upravit
To jsem tady četla…a jak to na vás tak padlo, byli jste z chudých rodin a něco si kompenzovali? U nás mamka pracovala přes 30 let v bance, taťka na vysoké ekonomické pozici…a vůbec by mě nenapadlo si brát jinou půjčku než na dům, vše ostatní platíme hotově, tv nebo pračku zvládneme v daném měsíci normálně koupit z výplaty. Máme hodně našetřeno, i tak od našich občas posloucháme, jestli to či ono fakt potřebujeme…
- Citovat
- Upravit
Oba jsem z rodin tak nějak střed.. ani chudí ale bohatí fakt neee.. já nevím proč jsem byli tak bl. bí… ted jsem se mohli mít dobře… ale to dáááme.. já si věřím.
- Citovat
- Upravit
Co nějaký blízký člověk u kterého by sis mohla peníze uschovat a vyplatil by ti určitou část vždy jednou týdně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit