Přihláška na VŠ - IMS Brno

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
MikaM
14.1.12 17:50

Podle mě se škola dá studovat i s dětmi. Na přednášky se moc chodit nemusí, většinou jsem pak čerpala od kolegů kteří poskytli zápisy z přednášek někdy i vypracované otázky ke zkouškám. Nějak to tak vyšlo, že jsem se téměř na žádné přednášky nedostala a šlo to.
Myslím si, že se to dá zvládnout. Je toho hodně spíš nárazově, když jsou zkoušky. Studovala jsem i běžnou univerzitu a ta byla náročnější.
Teď si dodělávám Mgr., sice dost bojuju, ale to je spíš okolnostmi (přišla jsem o práci, odešel manžel, zůstala jsem sama se synem, do toho zdravotní potíže, pak úraz, rozvod, hledání nového bydlení…). A to vše během jednoho a půl roku, zrovna, když jsem začala studovat na IMSu.
Ne, že bych chtěla naříkat, ale spíš tím chci říct, že i když to někdy bylo strašný, tak jsem to vždycky nějak zvládla. Proto si myslím, že se to ZVLÁDNOUT DÁ! :roll:

• Citovat
  • Upravit
krommy
15.1.12 15:58

Ahoj, tak jsem včera byla na dni otevřených dveří a moc se mi tam líbilo, hlavně příjemný přístup všech,se kterými jsme se tam setkali, především pana doc. Řehoře, který nám podával informace. Zajímala jsem se mimo jiné o možnost ubytování a dostala jsem informaci, že lze využít ubytování v Národním centru ošetřovatelství nebo v Tauferových kolejích. Máte s tím někdo zkušenosti? Kolik stojí, zda je vždy volná kapacita? Jak jsou dostupné MHD ke škole (bakaláři prý budou docházet do poslucháren v ul. Veveří). A co přípravný kurz? Hodně ho doporučovali. Máte někdo zkušenost, že jste se dostali i bez něj?
Díky všem a pokud máte právě zkouškové období, tak hodně štěstí :)

• Citovat
  • Upravit
MikaM
16.1.12 15:24

Dělala jsem příjmačky bez přípravného kurzu. Ani jsem se nijak neučila, byla jsem asi 85 místo, což jsem baz učení nečekala. Na to, že příjmačky dělali i někteří z Bc. studia, takže toho měli hodně v hlavě. Já jsem šla do Mgr. po 6 letech od VŠ.
Já bych za přípravný kurz ty peníze nedala, ale záleží i na tom, jaký má člověk celkový přehled, jakým způsobem přemýšlí. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Caminka
17.1.12 19:29

Ja se taky dostala i bez pripravneho kurzu, ani by me nenapadlo davat za nej penize, pred prijimackami jsem si jen prolistovala sesity z obcanky ze stredni skoly. Umistila jsem se rovnez v prvni stovce. A to jsem jeste spechala, ten prijimaci test jsem prolitla, vyplnila, odevzdala. Ani jsem si to znovu neprocetla. Sance na prijeti jsou hodne velike, takze me ani nenapadlo, ze bych se treba nedostala.

• Citovat
  • Upravit
ema 25
22.1.12 19:36

Rozhodně ty zmiňované učebnice nestačily…a všeob. přehled byl též hodně těžký

• Citovat
  • Upravit
ema 25
22.1.12 19:39

Neřekla bych, že šance jsou příliš velké…k přijímačkám se dostavilo 1200 uchazečů a brali něco kolem 350 kousků…ale také záleží jaké máš předešlé vzdělání a kolik let máš od maturity…

• Citovat
  • Upravit
ema 25
22.1.12 19:44

Pokud jsi už delší dobu ze školy, tak přípravný kurz doporučuji…a to hlavně kvůli všeobecnému přehledu. Z odborných předmětů se tam dozvíš mnoho zajímavých věcí, které, bohužel, u přijímaček nelze uplatnit …ale o to to budeš mít snadnější, když budeš přijata…a máš pravdu…prostředí je velmi příjemné a doporučuji…

• Citovat
  • Upravit
ema 25
22.1.12 19:47

Pochopitelně, že se studovat s dětmi, se dá…ale zas tak velká brnkačka to není…a nic není jen tak a zadarmo…

• Citovat
  • Upravit
Caminka
22.1.12 20:17

Nakonec dobirali i dalsi na odvolani, takze prijatych bylo jeste vic. Sance na prijeti pres 30 % mi prijdou jako docela vysoke. Nehlede na to, ze velka cast lidi to jde jenom zkusit, vzhledem v „proslulosti“ teto skoly, takze se podle me neda mluvit o nejake extremne vysoke konkurenci…
Ale obecne si myslim, ze mam pomerne dobry vseobecny prehled, takze mozna nejsem ten „pravy“ vzorek na posuzovani obtiznosti prijmacek :D

• Citovat
  • Upravit
krommy
29.1.12 21:29

Díky za všechny rady a názory. Je jasné, že každý má jiný obecný rozhled a proto každý musí věnovat přípravě rozdílné úsilí. Já z ekonomky toho moc o společenských vědách neumím, ale zase se o spoustu věcí zajímám v běžném životě. Jen jestli tam budou chytáky typu, že nějaká událost se stala … a možnosti budou např. čtyři roky v krátkém časovém rozpětí, tak na to určitě vyhořím. Je z Vás někdo, kdo dojíždí z daleka? Já bych dojížděla z Prahy, což asi není nejhorší, ale přece jen to dojíždění zabere času dost.

• Citovat
  • Upravit
Filoména 35
2.2.12 12:53

*I když je cena za kurz vysoká, tak pokud máš opravdu velký zájem se na IMS dostat, tak rozhodně doporučuji. Já jsem se učila téměř každý večer už od října, ale kdybych nešla na kurz, tak bych ze všeobecných otázek dala možná půlku (otázky typu-co není pravda, odpovědi složené třeba ze třech různých historických událostí a muselas poznat, co tam nepatří).
Ale co se týče odborných znalostí, tak se na př. kurzu vše nedozvíš (jen nasměrují) a stejně se budeš muset doma doučit z uvedených knih (hlavně z kostky)…ale získané znalosti pak ještě využiješ v dalším studiu…to mi věř…

..apropó…já se umístila do dvacátého místa*

• Citovat
  • Upravit
zdeňu123
14.3.12 19:04

Ahoj lidi, moc prosím, chci vědět jak je to na IMS s kartou studenta. jdu ze střední škole a nechcese mi platit zdravotní.. moc děkuju všem za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
8940
14.3.12 19:33

Studium na IMSu je kombinovaná forma, tzn. že zdravotní pojištění NENÍ hrazeno, takže buď půjdeš na ÚP, nebo makat, nebo si budeš pojištění platit sam/a.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hambala
26.3.12 11:42

Ahoj krommy, já se letos chystám na přijímačky a dojíždět budu z Kolína, tak se můžeme domluvit, kdybys chtěla a třeba dojíždět i spolu nebo hledat ubytování atp… :)

• Citovat
  • Upravit
krommy
26.3.12 20:54

Ahojky, mít parťáka by bylo určitě super! Ale předpokládá to úspěšně zvládnuté přijímačky :-) Jak se připravuješ? Já si čtu z Kostky, pak se snažím doplnit všeobecné vědomosti, ale vzhledem k tomu, že už mám spíš krátkodobou paměť, tak trošku přitvrdím až krátce před přijímačkami.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze