Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Janča6 píše: Více
Určitě to je slabší než Otobacid, nemá to kortikoidy. Ale je v tom nějaká protizánětlivá látka a dost často to mým dětem stačilo jako taková první pomoc a díky tomu se jim to nerozjelo. Občas jim to i kápnu preventivně po plavání. Ale pokud by je uši bolely víc dní, tak bych určitě na ORL šla. Tohle je fakt jen taková první pomoc.
@milwinka píše: Více
Ja jsem to dceri rozhanela tim Otobacidem snad tyden nebo 10 dni a nakonec dobry. Ale nebyla ve stavu, ze by potrebovala analgetika.
To se vlastne stalo dvakrat jeste predtim, nez jsme meli Otobacid, ze jedna z dcer zacala v noci kricet, ze ji boli ucho. Teplotu mela normalni a ja byla s holkama doma sama. Tak jsem dala Paralen a ze rano zajedeme na ORL. A rano uz bylo po bolesti.
Ale tentokrat to byla dlouhodobejsi bolest, ale po Otobacidu vzdy ustoupila a nebyla moc silna.
Bohužel letos se mi taky rozjely šíleně potíže s imunitou. Do té doby jsem byla v pořádku, u viroz jsem měla minimální příznaky na pár dnů, ani neschopenku jsem nepotřebovala, stačilo hodně odpočívat. Od letoška jsem prakticky co měsíc nemocná. Nejdřív běžné virozy a v létě i několik týdnů i neco, co bylo zjevně na atb, ale vzhledem tomu, že se to projevovalo zejména velkou únavou, příkladala jsem to těm silenym vedrum. Bohužel se mi v důsledku toho všeho dost zhoršilo i autoimunitní onemocnění. Pořád mi slzí oči, co chvíli mě škrábe v krku, jsem zimomriva a neustále utahaná víc, než 9bvykle, nemám chuť nic dělat, kolikrát nezvládám ani 8 hodin v práci, přitom práci mám celkem nenáročnou. U PL mi crp, testy na streptokoka a covid vycházejí opakovaně negativní. Imunulog a alergolog budou až za dlouho. Obavam se, že tam se taky nic nenajde.
Mam podezření, že je to dusledek loňského covidu nebo spíš nějakého oslabení po něm. Do té doby jsem prakticky nevěděla, co je to nemoc, teď stačí, aby někdo lehce kolem ně takaslal a lehnu taky.
@Anonymní píše: Více
mám to také tak, v červenci jsem prodělala covid celkem lehký měla jsem dovolenou a po dovolené jsem šla do práce, takže ani neschopenku jsem neměla po 14 dnech bolest v podbřišku jako zánět močáku, v moči nic gynda nic a teď nateklé koleno bolí mě všechny klouby pocukává ve svalech a manžel ten ho prodělal se mnou a pořád pokašlává
Zdravím, taky mám v poslední době čím dál víc zdravotních problémů a ráda bych je řešila nějak komplexně, odhalila příčinu a ne jen léčila následky. Jsem sice objednaná na imunologii, ale skoro až za půl roku, dřív to nešlo :-/ tak jsem si říkala, že bych si nechala někde udělat nějaké celkové vyšetření/testy na vlastní pěst. Máte s něčím takovým zkušenost?
Dobrý večer reaguju na přípspěvky ohledně snížené imunity.
U každého člověka je vždy potřeba rozebrat jak se stravuje, jakou má stresovou zátěž protože léčba léky, popř. bylinkami bývá často k ničemu, pokud člověk prodělává neustálé stresové situace. Dále je důležité udělat podrobný krevní obraz a od toho se následně odvijí další cesta a také je potřeba se kromě jiného zaměřit i na funkčnost tlustého střeva.
Pokud budete chtít pomoci ohledně imunity dejte mi kdyžtak vědět, pokud tedy časově budu k dispozici.
@KláraČerná171 Já když jsem řešila víc problémů a od lékařů se mi nedostávalo odpovědí a péče, kterou bych si představovala, tak jsem zainvestovala do DNA testu od chromozoom. A zjistila jsem věci, o kterých jsem neměla ani tušení a které byly příčinou mých potíží (nedostatek určitých složek v těle, potravinová intolerance). Dost mi to pomohlo konkrétně zjistit příčinu a taky jak s tím dál pracovat. K výsledkům testu máte přístup v přehledné aplikaci a doporučuju využít možnosti konzultace s genetikem, která je taky v ceně testu.
@Anonymní píše: Více
Ahojky, jak si dopadla? Pomohlo ti něco?