Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj chci se zeptat jestli má někdo zkušenosti s internetovou stránkou Temu. Někde jsem četla že je možné objednat na zásilkovnu. Víte někdo jak se to dělá? Protože jsem stránky projela křížem krážem a nenašla jsem to. Předem děkuji.
Tak Zasilkovna asi nebude, kdyz se jedna o zahranicni obchod, ze jo.
@Denk15 píše:
Ahoj chci se zeptat jestli má někdo zkušenosti s internetovou stránkou Temu. Někde jsem četla že je možné objednat na zásilkovnu. Víte někdo jak se to dělá? Protože jsem stránky projela křížem krážem a nenašla jsem to. Předem děkuji.
teď jsem objednala, přijde mi to na zásilkovnu samo od sebe
Už mám objednávku u sebe.Oni to mají jako " Packeta " a došlo to normálně na zasilkovnu.
Ještě má na cestě 2 objednávky
Jak to může přijít na zásilkovnu když jsem tam vyplňovala jen bydliště?
@Denk15 píše:
Zásilkovna i rozváží na adresu.
@Denk15 píše:
Mně to přijde do nejbližšího boxu, kam to mám nejblíž, nejdou úplně blbí
Ceny má TEMU opravdu nízké.
Rád bych se zeptal, zdali jste platili DPH nebo CLO.
Dodávají přímo na adresu a za pár dnů takž asi z EU do EU?!?
@dědek Vilda
Zatím jsem neplatila nic. I když přes celnici to chodí.
Ovšem moje největší objednávka byla za cca 900 Kč nejvíce.
Jednoduše se dá zásilka sledovat.
Najdou vám nejbližší Zásilkovnu, já čekám na balíček, co má přijít a zásilkovnu mne to dalo cca 1 minutu od domu, takže to mají pořešené. ![]()
Tak já jsem obchod risknul - celkem hodně věcí za celkovou částku 1400,–Kč. Jsou to maličkosti do kuchyně a jedna věc za 500,–. Nejsem si jist, jestli to přijde jako jedna zásilka - s ohledem na charakter zboží a způsob řešení obchodu „galerie celého světa“ bych si tipnul, že to přijde v 10ti balíčcích.
Platil jsem kartou, kterou mám pro dané účely - umožním platbu na internetu jen v případě konkrétní platby a hned zase zablokuji.
ALE! - do pár vteřin od potvrzení zásilky mi naskočilo upozornění od googlu, že mi byla prolomena hesla na google uložení… na 2 weby/registrace, dalších 5 v ohrožení.
Tím bych viděl potvrzeno tvrzení z článku časopisu CHIP, který uvádí o krádežích dat kupujících a předávání jiným… Ten článek je celkem strohý, hlavní je, že v některých oblastech je aplikace temu.com zakázána. „Temu shop v Česku: extrémně výhodné nakupování má i svá rizika“.
Jestli zboží dorazí, budu rád. ALE už tam nikdy nakupovat nebudu.
@VeronikaK7 píše:
Najdou vám nejbližší Zásilkovnu, já čekám na balíček, co má přijít a zásilkovnu mne to dalo cca 1 minutu od domu, takže to mají pořešené.
Tak já objednala prvně a teď koukám do aplikace zasilkovny a dorucujou mi to na zasilkovnu, kterou mám dvě hodiny 😭 🙈 jsme z jižních Čech a dorucujou mi to do Loun, nechápu, kde na to přišli, když jsem zadávala svoji adresu… Už tam neobjednám.. ![]()
Jestli zboží dorazí, budu rád.
Tak dorazilo velmi rychle - zásilkovnou do boxu. Neměl jsem sice možnost si vybrat, ale kdo ví odkud tu nejbližší adresu z-boxu vlastně uhodli… podle adresy nebo podle místa přihlášení k WIFI?… No nebudu to asi rozebírat.
Zboží došlo nepoškozeno, většina je ok. Jen „litinová pánev“ litinou určitě není - je to obyčejný tenký plech s povrchovou úpravou - tak jsem zvědav, jak dlouho mi takový plíšek na sklokeramice vydrží…
Ona výhodnost nákupu je tedy relativní…
Zkoušel tam už někdy někdo vrátit zboží?
@xsarafobie píše:
Tak dorazilo velmi rychle - zásilkovnou do boxu. Neměl jsem sice možnost si vybrat, ale kdo ví odkud tu nejbližší adresu z-boxu vlastně uhodli… podle adresy nebo podle místa přihlášení k WIFI?… No nebudu to asi rozebírat.
Zboží došlo nepoškozeno, většina je ok. Jen „litinová pánev“ litinou určitě není - je to obyčejný tenký plech s povrchovou úpravou - tak jsem zvědav, jak dlouho mi takový plíšek na sklokeramice vydrží…
Ona výhodnost nákupu je tedy relativní…
Zkoušel tam už někdy někdo vrátit zboží?
netuším, ale mně „vylosovali“ už 3. variantu úložného místa, momentálně sice furt snesitelně blízko, ale už ne po cestě
Proč si s tím děláte starosti?
Prostě objednáte na Temu, oni si zjistí která výdejna Zásilkovny je nejblíž
vaší adrese a tam vám to pošlou. Ověřeno mnohokrát.