Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Dobrý den maminkyMáme s manželem autistickou dceru, která teď nastoupila na střední školu. Dcera má teď v listopadu narozeniny a přála by si iPad Air a k němu tu tužku. Za mě si myslím, že by to nemusela být tak marná investice, protože mi dcera ukázala, že tam jde mít hod ně aplikací, které by ji pomohly/usnadnily studium, ale můj manžel je proti, kvůli ceně. Jak byste se rozhodly vy?
Moc děkuju za názor a pokud by tu byl nějaký vlastník iPadu tak ocením pro a proti.
IPad používám ve škole jak já jako učitel, tak i moje děti na SŠ a VŠ jako studenti, nejmladší dítě ho dostalo teď k narozeninám do druháku. A doporučuji ho i svým studentům, i když si uvědomuji, ze je to drahá věc.
Doporučuji nákup iPad air 5 přímo na stránkách Apple, je tam studentská cena a měli akci na tužku k iPadu zdarma. Na tablet i tužku navíc na přání vyglavírují jméno zdarma (což mi u té tužky prijde jako šikovná vychytávka).
Ps: Ta akce na tužku zdarma k iPadu air ještě stále trvá, tablet tak i s tužkou a glavirováním vyjde 16990,– Kč, což ano, je to hodně.
Ale je to pro studium super investice.
https://www.apple.com/…ir/64gb-hvězdně-bílá-wifi
@Anonymní píše:
Dobrý den maminkyMáme s manželem autistickou dceru, která teď nastoupila na střední školu. Dcera má teď v listopadu narozeniny a přála by si iPad Air a k němu tu tužku. Za mě si myslím, že by to nemusela být tak marná investice, protože mi dcera ukázala, že tam jde mít hod ně aplikací, které by ji pomohly/usnadnily studium, ale můj manžel je proti, kvůli ceně. Jak byste se rozhodly vy?
Moc děkuju za názor a pokud by tu byl nějaký vlastník iPadu tak ocením pro a proti.
Pokud máš iPhone, tak iPad je na stejný princip. Spousta aplikací je tam placených, zdarma jen na vyzkoušení. Kolikrát jsem na svém iPhonu dcerám něco stáhla na zkoušku zdarma a zapomněla na zrušení a pak se divila kam mi mizí peníze z účtu
Samozřejmě neříkám že se tam nějaká aplikace ke studiu zdarma nenajde.
EDIT: odeslala jsem dřív než dopsala. Pokud si dcera umí vážit věcí, tak bych ji ho koupila.
@cukýnečka píše:
Pokud máš iPhone, tak iPad je na stejný princip. Spousta aplikací je tam placených, zdarma jen na vyzkoušení. Kolikrát jsem na svém iPhonu dcerám něco stáhla na zkoušku zdarma a zapomněla na zrušení a pak se divila kam mi mizí peníze z účtu![]()
Samozřejmě neříkám že se tam nějaká aplikace ke studiu zdarma nenajde.
iPhone máme všichni, takže vím, že by to nebylo jen tak ty aplikace
Ale zaplatit třeba jeden jednorázový poplatek nebo roční poplatek by mé dceři problém nedělal, má svůj apple účet a na ten poplatek bych ji kdyžtak peníze dala.
Zase si říkám, že když to bude používat, tak to nejsou úplně vyhozené peníze. ![]()
@SAJ píše:
Ps: Ta akce na tužku zdarma k iPadu air ještě stále trvá, tablet tak i s tužkou a glavirováním vyjde 16990,– Kč, což ano, je to hodně.Ale je to pro studium super investice.
https://www.apple.com/…ir/64gb-hvězdně-bílá-wifi
Děkuju, dcera by právě chtěla ten fialový, aby ji ladil k telefonu, gravírování asi dělat nebudeme, dcera by si koupila na aliexpressu nějaké ty kryty na tužku i ten tablet.
Vyplatí se k tomu brát i ta klávesnice na bluetooth? ![]()
Jsem vlastnik ipadu a o zadnych “proti” nevim. od lonska mam druhy, protoze na prvnim po cca deseti letech prestaly fungovat aktualizace a tim padem i aplikace. jinak jako pristroj funguje porad, jeste na nem jde google, youtube pres web, omezena verze fb. baterka vydrzi dva dny. notebook ani pocitac uz nepouzivam. dceri ke studiu bych ho poridila. vnuk ho ma od malinka (ted uz taky druhy, prvni mu parkrat spadnul) dela na nem logopedii.
@Anonymní píše:
Děkuju, dcera by právě chtěla ten fialový, aby ji ladil k telefonu, gravírování asi dělat nebudeme, dcera by si koupila na aliexpressu nějaké ty kryty na tužku i ten tablet.Vyplatí se k tomu brát i ta klávesnice na bluetooth?
My máme všichni i ntb, takže za mě je klávesnice k ničemu.
Hodila by se možná k Office 365, pokud bude mít dcera školní licenci.
A to glavirování ještě zvažte, pokud se v rodině nebo ve třídě sejde víc stejnych zařízení, je to fajn věc.
Obal na tužku je super, ale u obalu na iPad pozor na nabíjení (pouze vpravo) a prostor pro tužku je nekdy umístěný vlevo. Do některých se navíc tužka v obalu nevejde.
@SAJ píše:
My mame všichni i ntb, yskze za me je klavesnice k ničemu.Hodila by se možná k Office 365, pokid bude mít dcera školní licenci.
A to glavirování zvažte, pokud se v rodině nebo ve třídě sejde víc stejnych zařízení, je to fajn věc.
Obakl na tužku je super, ale u obalu na iPad pozor na nabíjení a prostor pro tužku. Do některých se tužka v obalu nevejde.
Já myslela, že se ta tužka nabíjí nějak z boku toho tabletu a to většinou ty obaly na iPad co jsem tak viděla mají nějak odkryté, aby ten magnet nebo čím to drží fungoval.
Jinak, já se ptala na tu klávesnici i proto, že by si dcera chtěla v tom iPadu dělat zápisy místo klasického sešitu a aby se ji psalo trošku líp, sice tužka je fajn, ale slyšela jsem, že když s ní někdo delší dobu píše, tak může bolet zápěstí, protože to není jak klasická tužka (proto chce dcera ten obal, aby měla tu tužku trošku „měkčí“) + chce i koupit to sklo/fólii, co má takovu tu „papírovou“ texturu.
@Alyssa98 píše:
@SAJJá myslela, že se ta tužka nabíjí nějak z boku toho tabletu a to většinou ty obaly na iPad co jsem tak viděla mají nějak odkryté, aby ten magnet nebo čím to drží fungoval.![]()
Jinak, já se ptala na tu klávesnici i proto, že by si dcera chtěla v tom iPadu dělat zápisy místo klasického sešitu a aby se ji psalo trošku líp, sice tužka je fajn, ale slyšela jsem, že když s ní někdo delší dobu píše, tak může bolet zápěstí, protože to není jak klasická tužka (proto chce dcera ten obal, aby měla tu tužku trošku „měkčí“) + chce i koupit to sklo/fólii, co má takovu tu „papírovou“ texturu.
Píšu na tablet místo na tabuli celé dny, moje děti píší do tabletu ve škole vše a ruka nikoho z nás nebolí.
Je to nemlich to samé jak psát na papír.
Jo, tablety nosíme ještě v měkkém obalu, taky z Ali, čistě kvůli ochraně při přepravě. Doporučuji.
@Alyssa98 píše:
@SAJJá myslela, že se ta tužka nabíjí nějak z boku toho tabletu a to většinou ty obaly na iPad co jsem tak viděla mají nějak odkryté, aby ten magnet nebo čím to drží fungoval.![]()
Až sednu k noťasu, poslu pár odkazů na obaly. Pochopíš, co myslím.
Koupila bych, sama mám z druhé ruky iPad asi 11 let starý - je teda už hoodně zpomalený, ale nabíjím 1× týdně - používán cca necelou hodinu denně, většinou youtube.
Je to držák. Holčina co jsem hlídala ho měla 6 let tehdy a frčel jako nový.
Takže určitě ano ![]()
Pokud jste v rodině zvyklí na ekosystém od Applu, pak není co řešit. Ale také si myslím, že i levnější tablety mohou zastat stejnou práci. Třeba takový Xiaomi Pad 6 není vůbec špatný tablet. Nicméně na narozeniny se mají plnit přání. Takže pokud to není nikterak velký zásah do rozpočtu, tak by měla být volba jasná.
@Anonymní píše:
@Prostě Vodnář píše:
Pokud jste v rodině zvyklí na ekosystém od Applu, pak není co řešit. Ale také si myslím, že i levnější tablety mohou zastat stejnou práci. Třeba takový Xiaomi Pad 6 není vůbec špatný tablet. Nicméně na narozeniny se mají plnit přání. Takže pokud to není nikterak velký zásah do rozpočtu, tak by měla být volba jasná.
Máš k němu vyzkoušenou tužku?
Byla by to zajímavá alternativa.
I když, my už tedy asi zůstaneme u iPadu.
Dobrý den maminky
Máme s manželem autistickou dceru, která teď nastoupila na střední školu. Dcera má teď v listopadu narozeniny a přála by si iPad Air a k němu tu tužku. Za mě si myslím, že by to nemusela být tak marná investice, protože mi dcera ukázala, že tam jde mít hod ně aplikací, které by ji pomohly/usnadnily studium, ale můj manžel je proti, kvůli ceně. Jak byste se rozhodly vy?