Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den, s manželem bydlíme v bytě 2+1 a platíme zde 3000,– měsíčně za energie, byt je malý a nyní jsme dostali nabídku obecního bytu 3+1,kde je, ale nutná oprava… Manžel je v insolvenci, překlenovací úvěr ze stavebního spoření bych si chtěla vzít na sebe. Půjčí mi banka? Nemáte některá zkušenost? Příjem mám 16 500,– čistého, tak si nejsem ani jistá, jestli na to příjmově dosáhnu, jedná se o částku asi 650 000,–
Díky za odpověď a přeji hezký den. ![]()
Ikdyž já v insolvenci, která je psaná na něj nejsem nikde vedená? Manžel tam se mnou nebude vůbec psaný…
@Reggata jste manzele a vas manzel ma dluhy.. jste jiz v registru ve vsech bankach..
Ale stejně odvaha vzít si tak vysoký úvěr, když je manžel v insolvenci.
Předpokládám, že úspory žádné.
@renduli taky si rikam bydleji plati 3000 kc a oni si chteji vzit uver kdyz maji dluhy. To je rozum jak… ![]()
Zkus to, zavolej si do své banky a zeptej se, neptej se tady, tady dostaneš odpovědi akorát na to jak si odvážná, blbá a já nevím co.. Jestli měl insolvenci ještě než jste se vzali možnost tu je..
Řeším něco podobného, chci si pořídit nové auto a vzít úvěr, bývalí manžel má insolvenci- jsme rozvedení. Než něco, ale budu zkoušet, ráda bych věděla, jestli mám vůbec nějakou šanci, že mi úvěr dají. Jsem sama se synem s bývalím už spolu nežijeme…Poradíte prosím? ![]()
@Leniczka23 píše:
Zkus to, zavolej si do své banky a zeptej se, neptej se tady, tady dostaneš odpovědi akorát na to jak si odvážná, blbá a já nevím co.. Jestli měl insolvenci ještě než jste se vzali možnost tu je..
No jistě, protože zakladatelka je velmi rozumná a finančně gramotná. ![]()
@renduli A ty jí určitě znáš a víš jejich platy, úsporu atd.. chytračko.. ![]()
@Leniczka23 píše:
@renduli A ty jí určitě znáš a víš jejich platy, úsporu atd.. chytračko..
Stačí mi insolvence.
![]()
@Leniczka23 píše:
@renduli A ty jí určitě znáš a víš jejich platy, úsporu atd.. chytračko..
Insolvenci může mít manžel z dob, kdy ještě nebyli spolu, může být absolutně bez dluhu, když bydlí takto levně, tak může mít třeba 350000 nasetreno, ale na rekonstrukci je potřeba víc, tak si to chce půjčit, stejně jako může být zadlužená s nulovou úsporou, to prostě z jedné otázky nepoznáš