Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Běž na gynekologii, řekni, že chceš interrupci, konec, tečka. Interupci udělají do 12 tt. Samozřejmě to stojí peníze. Držím pěsti. Je mi to líto.
To mě mrzí kočko a úplně tě chápu, že nechceš, aby tě s ním cokoli spokojovalo, natož takový závazek, jako je dítě. Pokud jsi si jistá, že za pár let nebudeš litovat, že sis ho nenechala, tak normálně jdi na gyndu a nic neřeš, zkrátka požádej o interrupci a vysvětlovat nic nemusíš. Drž se! ![]()
Nepůjdu příliš pozdě, pokud jsem v 9tt?
A co to bude obnášet?
Omlouvám se za citlivé dotazy, bohužel na internetu jsem toho moc nevyčetla ![]()
Chápu tě. Já šla na revizi ve 13tt. Staří plodu bylo 10tt, když mu dotlouklo Nepátrej. m Nepátrej moc, jak se to
provadí. Víš proč to děláš. Ten tvůj je deb il a postarala bych se, aby ta jeho se dozvedela, co je zač, pokud to neví. Pokud ano, tak karma zdarma…
Byla jsem na interupci. A vazne to „nic“ neni. Spinila jsem asi 3 dny. Zadne bolesti. Uspi te, vzbudis se na pokoji a do 3 hodin jdes domu. Na pilulku bych nesla
Jenže je tady i druhý úhel pohledu. Nikde není psané, že se ti s novým partnerem podaří rodinu založit. Z jakýchkoli jiných důvodů to prostě vyjít nemusí. Nebo dítě mít budeš, ale třeba se rozvedete časem i s dalším partnerem. A ty zůstaneš sama s dítětem, nebo bez něho. Život ti toho trápení může naložit ještě tolik, že by tě to teď ani nenapadlo. Kam tím mířím? K tomu, že v životě se všechno naplánovat nedá. Není žádné Až, je jenom Teď. Tohle dítě si tě vybralo a chce jít k tobě. A holky ti tady řeknou, jo, jdi na potrat, trvá to jen pár minut, a pak už to neřeší. Ale tohle je nesmírně důležité rozhodnutí. Tady se rozhoduje o tvoreckovi, kterému už bije srdíčko, to není jako rozhodnout se jestli si máš koupit modrý svetr, nebo růžový. Už jsem tady posílala odkaz na stránky hnutí pro život nesoudime-pomahame, kde ti můžou pomoci a poradit, jak to zvládnout. Myslím, že i přes všechny trable s partnerem by ses k tomu mohla pokusit postavit čelem a být zodpovědná. Já nejsem striktně proti potratům, i když to tak možná působí, ale moc nerozumím tomu, proč se tyhle situace řeší vždy cestou nejmenšího odporu, hlavně aby to bylo co nejjednodušší. Jednou tě to rozhodnutí může i mrzet, ale už s tím nic nenaděláš. Držím pěsti, a věř, že i přes to všechno, co jsem napsala, tě nesoudim, jen své rozhodnutí dobře zvaž.
@Anonymní píše:
Nepůjdu příliš pozdě, pokud jsem v 9tt?
A co to bude obnášet?
Omlouvám se za citlivé dotazy, bohužel na internetu jsem toho moc nevyčetla
9+1tt už je 10tt. Ale to nevadí, stále máš čas, velké interrupce provádí do 12tt. Zítra zavolej na gyndu a domluv se. Dobrovolně bych si dítě jako matka samozivitelka s kokotem taky nenechala.
@Romilda píše:
Jenže je tady i druhý úhel pohledu. Nikde není psané, že se ti s novým partnerem podaří rodinu založit. Z jakýchkoli jiných důvodů to prostě vyjít nemusí. Nebo dítě mít budeš, ale třeba se rozvedete časem i s dalším partnerem. A ty zůstaneš sama s dítětem, nebo bez něho. Život ti toho trápení může naložit ještě tolik, že by tě to teď ani nenapadlo. Kam tím mířím? K tomu, že v životě se všechno naplánovat nedá. Není žádné Až, je jenom Teď. Tohle dítě si tě vybralo a chce jít k tobě. A holky ti tady řeknou, jo, jdi na potrat, trvá to jen pár minut, a pak už to neřeší. Ale tohle je nesmírně důležité rozhodnutí. Tady se rozhoduje o tvoreckovi, kterému už bije srdíčko, to není jako rozhodnout se jestli si máš koupit modrý svetr, nebo růžový. Už jsem tady posílala odkaz na stránky hnutí pro život nesoudime-pomahame, kde ti můžou pomoci a poradit, jak to zvládnout. Myslím, že i přes všechny trable s partnerem by ses k tomu mohla pokusit postavit čelem a být zodpovědná. Já nejsem striktně proti potratům, i když to tak možná působí, ale moc nerozumím tomu, proč se tyhle situace řeší vždy cestou nejmenšího odporu, hlavně aby to bylo co nejjednodušší. Jednou tě to rozhodnutí může i mrzet, ale už s tím nic nenaděláš. Držím pěsti, a věř, že i přes to všechno, co jsem napsala, tě nesoudim, jen své rozhodnutí dobře zvaž.
Souhlasím..znám holku která byla na interupci ve svých 25.. mno.. a když našla partnera se kterým dítě chtěla..nešlo to..3 IVF, IUI, imunologie v haj*lu..
Neodsuzuji tě, to ani náhodou, ale dej si pro a proti k sobě..držím palce..