Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry vecer,
Probehly zde diskuze, ale prosim prosla jste nekdo interupci v 6 tydnu formou prasku? Ja mam ted za sebou prvni davku 4,a nic se zatim nedeje, i kdyz jsem cetla, ze druhy (2) se projevi priznaky! Coz clanky byli 2 tak se chci v tomto roce zeptat zen jak na tom byly ony, a jesli vysledek byl 100% ci jste musely jit na to co ja nechci, kdyz jste zvolily (nevim jak nazvat ).
Bohuzel pritel mi moc nepomaha, bere to, ze 1 tablety ok a dal a vlastne v poho, to pomuze!
Já myslím že interrupce formou prášku je pouze do ukončeného 5 týdne. A i tak mi to přijde pozdě. Vlastní zkušenost nemám, spíše se doporučuje klasická interrupce, protože potomhle jdou ženský většinou stejně na dočištění.
To ne jde to az do 9 tydne, proto mi to bylo i kdyz za poplatek nabidnuto a jsem v 6 t. A anp riziko je vzdy a potom se musi jit cestou, kdyz tady ta nevyjde jinou!!Ale dekuji za odpoved, ale porad se ptam tech mamin co si tim prosly
Ahoj, na farmakologické interupci jsem byla před peti týdny. Po první dávce jsem začala asi za půl dne špinit. Po druhé dávce jsem krvácela asi týden hodně. Uklidnilo se to a teď v pátek to bude už pět týdnů a zase jsem začala hodně. Na kontrole po třech týdnech jsem v děloze měla ještě zbytky, ale prý by se to mělo samo dočistit. Tak snad.. Byla jsem 5+0.
@IIIrca Ta uspesnost je pry tak 70 %, ja dostala pilulku po zamklkem potratu a krvaceni prislo do 2 hodin, jak mi bylo vysvetleno. Ale zalezi asi taky, jaky lek jsi dostala. Ja byla v 9 tt a bylo to jednorazove, zadna dalsi pilulka se nedavala. Myslim, ze Mispregnol.
@mackA159 Naopak se ted doporucuje i po zamlkem potratu prvni pilulka nez rovnou kyretaz. Je to setrnejsi k deloze. Pokud to teda vyjde. Za tu zkousku to asi stoji. Ja jsem sla pak uz jen na hysteroskopickou operaci - drobne docisteni.
Dobry vecer, dekuji za odpovedi, ale zatim nevim…druha pilulka byla jen jedna…ten den krvaceni, cucky, ale ted uz je to druhy den a je to spis jen o menstruaci. A ted se nevim, ze to nedopadlo jak ma! Probehlo to u Vas nektere uspesne? Nechtela jsem jit na vyskrab, proto jsem to chtela takhle a zaplatilaNa kontrolu mam jit az 10,jsem z toho smutna
Je správné, že ses dokázala rychle rozhodnout a situaci jsi urychleně vyřešila. Pokud se zákrok rychle provede, je to šetrné a zdá se, že už všechno odešlo a těhotná nejsi. Mohla sis také zvolit miniinterrupci, při které se odsaje obsah dělohy, trvá to nanejvýš 5 minut a je to snadnější než klasický výškrab. Nemusíš být smutná, buď ráda, že máš tu nepříjemnost za sebou a úspěšně ji zvládla jako zkušená žena. Teď musíš být velmi opatrná, protože plodnost po potratu se obnovuje velmi rychle a další potrat je u nás povolený až za půl roku.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.