Interrupce co nejdříve

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2292
1.9.15 13:43
@nostress píše:
Chápu, že máš povolání, kde se nemůžeš dojímat od rána do večera nad trápením celého světa. Možná to na světě vypadá takhle i proto, že chybí úcta k životu a začíná to třeba u těch interrupcí. :think:

reknu ti to asi takhle je pro me mnohem vic k placi videt postizene deti ktere si rodice nechaly i pres to ze to vedely a nakonec jsou samozrejme v ustavech, nez kdyby sli na potrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
1.9.15 13:44
@katule9 píše:
jako respektuji tvuj nazor..kazdy mame jiny to ano, ale v pocatku jsou to opravdu jen bunky.. A ano mas pravdu ja osobne jsem trochu cinycka, pracuju jako sestra-samozrejme jsem dost empaticka, ale na druhou stranu se clovek musi obrnit protoze to co vidi neni zrovna hezke..a rekla bych to tak ze treba nejaka interupce je proti tomu nic, kdybys nebyla obrnena tak od rana do vereca je brecis na tim jak je osud krutej..

Já jsem taky zdr. sestra, i když tedy na MD. Neříkám, že nad každou smutnou diagnozou brečím, v tomhle se člověk musí obrnit. Ale toto je zákrok, který nevyplývá z onemocnění a když vnímám, že je morálně špatný, můžu to říct (slušnou formou). Osobně jsem pár interrupcí viděla ( v rámci praxe), no nebyl to hezký pohled. Zvlášť když se „zadaří“ a mimi je už relativně velké :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
1.9.15 13:46
@katule9 píše:
reknu ti to asi takhle je pro me mnohem vic k placi videt postizene deti ktere si rodice nechaly i pres to ze to vedely a nakonec jsou samozrejme v ustavech, nez kdyby sli na potrat

a zakl. čeká postižené dítě??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
1.9.15 13:47
@katule9 píše:
reknu ti to asi takhle je pro me mnohem vic k placi videt postizene deti ktere si rodice nechaly i pres to ze to vedely a nakonec jsou samozrejme v ustavech, nez kdyby sli na potrat

Nic se neděje jenom tak, pronic-zanic, všechno v našem životě má nějaký význam.
Nikoho nesoudím, je to na svědomí každého člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
1.9.15 13:48

@pe-terka ano ja nerikam at si kazdy vyjadri svuj nazor, ale myslim ze pro zakladatelku je to i tak dost tezke tak si tady ty nazory muzou damy odpustit, preci kazdy vi ze je interupce hnus to tu nemusi nikdo opakovat, ne neceka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
1.9.15 13:51
@klarushka píše:
@mmiška Zakladetelko dojdi si na nejbližší gyndu bo do nemocnice a oni Ti to napíšou. Jinak těch tupejch žen co vždy musí nutně vyjádřit svůj názor že interupce je špatná si nevšímej…

Tohle je ubohé a naprosto mimo. Já nejsem proti potratům, ale určitě si nemyslím o těch, kteří proti nim bojují, že jsou tupé. :zed: :zed: protože ač dokážu potrat pochopit a zastávám názor, že rozhodnout se může každá žena, tak dát dvě vedle sebe- potratářku a tu, co by na potrat nešla a je proti nim, tak „chytřejší“ mi přijde ta, co se tomu dokáže postavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
1.9.15 13:52

@nostress ano to mas pravdu, pokud se nekdo rozhodne nemocne dite vychovavat a opravdu se stara tak faj, me vadi lidi kteri i kdyz vedi ze at testy dopadnou jak dopadnou dite si nechaji-v tom pripade at na ne nechodi je to celkem draha zalezitost, ale fajn to je jeste o. k.,takze si dite nechaji a samozrejme vedi co vsechno to bude obnaset, ale nicmene nakonec sup a dite je stejne v ustavu to je opravdu smutne :? nebo jeste lepsi varianta stale dokola si stezuji jak je to tezke, narocne nemaji penize -bohuzel i to ale vedeli kdyz se rozhodly dite si ponechat. Omlouvam se za odboceni od tematu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
1.9.15 13:53
@klarushka píše:
@mmiška Zakladetelko dojdi si na nejbližší gyndu bo do nemocnice a oni Ti to napíšou. Jinak těch tupejch žen co vždy musí nutně vyjádřit svůj názor že interupce je špatná si nevšímej…

Nebo jsi fakt tak hloupá, že si myslíš, že je interupce OK a fajn řešení, protože jestli ano, pak NIKDY nepiš někomu o tuposti. :roll: Protže ať je to jak chce, interupce je vždy špatné řešení, pro někoho jiné není, ale interupce prostě není správná, zvlášť v době, kdy je antikoncepce všude! Interupce je řešením pro ty, co ochranu nezvládly, ale je to ŠPATNÉ řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
1.9.15 13:54

Jinak zakladatelko ti papíry k potratu vypíšou i v nemocnici. Nemusíš nikam na gyndu, tak jak tak to platíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
1.9.15 14:08
@araw píše:
Tohle je ubohé a naprosto mimo. Já nejsem proti potratům, ale určitě si nemyslím o těch, kteří proti nim bojují, že jsou tupé. :zed: :zed: protože ač dokážu potrat pochopit a zastávám názor, že rozhodnout se může každá žena, tak dát dvě vedle sebe- potratářku a tu, co by na potrat nešla a je proti nim, tak „chytřejší“ mi přijde ta, co se tomu dokáže postavit…

tupé mi na tom příjde nejvíce to že se zakladatelka zeptá na něco úplně jiného a má tu spoustu rypáků kteří si nemohou odpustit to aby si kopli do ženský která se takto rozhodla a je to pouze její věc …

@araw píše:
Nebo jsi fakt tak hloupá, že si myslíš, že je interupce OK a fajn řešení, protože jestli ano, pak NIKDY nepiš někomu o tuposti. :roll: Protže ať je to jak chce, interupce je vždy špatné řešení, pro někoho jiné není, ale interupce prostě není správná, zvlášť v době, kdy je antikoncepce všude! Interupce je řešením pro ty, co ochranu nezvládly, ale je to ŠPATNÉ řešení

Co je a co není správné je na každym člověku a myslím si že ani ty bys jim tu volbu upírat neměla. Já jsem nikde neřekla že interupci doporučuju ale zároveň za to lidi nezatracuju a rozhodně tady neplkám o tom že je to VŽDY špatné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
1.9.15 14:17

@araw To je marné. Chtějí po nás toleranci k jejich názoru, ale samy ji postrádají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
1.9.15 14:22
@Twin_Star píše:
@araw To je marné. Chtějí po nás toleranci k jejich názoru, ale samy ji postrádají.

To není o toleranci k našemu názoru (či Vašemu názoru) ale spíš o tom že tyhle řeči vzhledem k tomu že je zakl. již rozhodnutá sem nepatří a akorát tak jí mohou ublížit což je zbytečné a toto je pouze sobecká potřeba napsat svůj názor i za cenu toho že si kopnete do někoho kdo již leží :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
1.9.15 14:23

@katule9 Tak já nevím, že by tu někdo psal o vraždě. Jinak já osobně respektuji názor, nebo rozhodnutí, sama jsem ho mnohdy i doporučila a chápu, že se může někdo dostat do svízelné situace. Reagovala jsem na výkřiky, že je miminko, které v tobě roste, jen shluk buněk. Také jsem si to dříve myslela, ale právě třeba ty, co o něj nedobrovolně přišly, nebo na něj dlouho čekaly, to tak prostě nemají, zejména když najednou pocítí těhotenství, které bylo skoro až zázrak..A promiň prostě jsem napsala, co cítím a jak na mě zakl. působí a nebylo to nijaké navážení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
1.9.15 14:32

@klarushka Tak to je věc názoru, kdo je sobecký. A jestli je rozhodnutá? To se uvidí až tam bude ležet. Kdo ví. Třeba si to tu ještě přečte, přehodnotí a na interuppci nakonec nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
1.9.15 14:34

Taky jsem se nechtěla navážet, rýpat či kopat. Jen mě překvapilo, jak o tom zakladatelka mluví, jako by to bylo úplně obyčejný zákrok, jako odstranění ošklivé pihy. Ale už se sem asi nevrátí, aby to objasnila, jen se tu můžeme donekonečna dohadovat a hádat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí