Pláče při čištění intimních partií

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5597
1.3.10 14:13
makina píše:
Bedru, víš co mě napadlo? Nemohla si tam při hraní něco strčit, že by ji to třeba bolelo?

tahle možnost mě napadla dneska, ale když ona je taková chcalena, pořád má plínky, i když děti jsou vynalézavé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
1.3.10 14:19
BohunkaP píše:
Já bych každopádně k doktorce šla - ony děti někdy nerozlišují bolest a silné svědění, tak by to klidně mohl být nějaký zánětek nebo něco takového… Normální to není, tak radši jedna nepříjemná prohlídka než něco takového zanedbat…ˇ
Držím palce!

taky si říkám, že normální to není, asi hned zítra vyrazíme :-? , i když naše dr. mi příjde hrozná cíta, tohle bude chtít vážně sílu v rukou, aby aspon něco viděla a ona mi připadne, že všechno co nejde, když se dítě brání, tak zkoukne z dálky a hotovo, spíš mě napadla rovnou gynda, ale u nás asi ani není dětský gynekolog, zkusím to pozjištovat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
1.3.10 14:23
Bobiska píše:
Ahoj,
my naštěstí podobný problém neměly, ale preventivně jsem dostala od dětské dr. hned po porodu radu, abychom pipinku při koupání omývaly jen silnějším proudem vody (prostě vysprchovat) a do koupele jsme dávaly Balmandol olej, který pěkně všude promastí a taky tak zabrání případnému srůstání.Asi moc neporadím jak na to, aby na sebe nechala kouknout, ale pokud jde o tu hygienu, tak už je myslím docela velká a mohla bys jí ve vaně říct, ať se zkusí jako umýt sama, dala bych jí do ruky sprchu, ať se pořádně propláchne. Máme s tím dobrou zkušenost, po pár dnech mi malá s chichotáním sdělila, že je to prima, že to hezky šimrá… :-)
Ona má atopický ekzém, a svědivé prasklinky se jí objevují občas i kolem poštěváčku, tak se nechtěla nechat pořádně umýt a tohle nám pomohlo.

když u nás sprcha nehro, šílený hysterák, když ji myju hlavy a to trvá minutu, kdybych ji zapla sprchu, tak mi z té vany snad vyskočí :roll: natož, aby se s ní omyla, ale večer to zkusím

jinak co se té hygieny týče, tak já jsem docela důsledná a i tatínek se musel naučit, že když přebaluje hovňouse, tak nejprve pipinka, pak zadek a žádné vracení se ze stejným ubrouskem od zadku k pipince atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
1.3.10 15:32
bedru píše:
ale říkám si, jestli nemůžou nějak srůst ty malé k těm velkým, každý na své straně.

Ahojky, tak my měly právě tento problém, všimla jsem si toho když dcera začala dělat při chůzi takové jako by podřepy a divně se kroutila. Ty malé pysky se jí přilíply k velkým (pouze na jedné straně), tak jsem šla k mudře a ta mi poradila namočit vatovou tyčinku do olejíčku nebo pomazat bepanthenem a snažit se to při každém koupání nebo přebalování odrthávat. Trvalo to pár dní, než se to odlepilo celé. Nebylo to asi pro dceru nic příjemného, ale nebrečela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.10 15:35

A jak jste poznali zarustani dirky?To jako srusta na povrchu k sobe:Nebo jak to vypada?

• Citovat
  • Upravit
13503
1.3.10 17:31

vytvori se tam jakoby blanka ktera dirku do pipinky zakryva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.10 17:36

Takze jakoby v te dirce?Ja mam strach ze bych to nepoznala. :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
13503
1.3.10 17:44

pred ni…a poznas..protoze tu dirku neuvidis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.10 17:47

Tak jsem si oddychla pac dirku vidim a dal nezkoumam.Me to prijde tak trosku divne :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
5597
1.3.10 17:51
mumisek píše:
bedru píše:
ale říkám si, jestli nemůžou nějak srůst ty malé k těm velkým, každý na své straně.
Ahojky, tak my měly právě tento problém, všimla jsem si toho když dcera začala dělat při chůzi takové jako by podřepy a divně se kroutila. Ty malé pysky se jí přilíply k velkým (pouze na jedné straně), tak jsem šla k mudře a ta mi poradila namočit vatovou tyčinku do olejíčku nebo pomazat bepanthenem a snažit se to při každém koupání nebo přebalování odrthávat. Trvalo to pár dní, než se to odlepilo celé. Nebylo to asi pro dceru nic příjemného, ale nebrečela.

se to neukázalo jako citace :think:

tak tohle terča dělá taky, ale myslela jsem, že to dělá jen tak z legrace, že si tak prostě jen vykračuje 8-o . obávám se, tohle je náš problém 8-o . no zítra se chystám k dr., tak teda uvidíme. akorát si nedovedu představit to odlepování, s tím jak si na to nenechá šáhnout :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
1.3.10 20:23

Bedru - vypadáš jako velmi citlivá a opatrná maminka, ale pokud jde o pochybnosti a zdraví, měla by jít ohleduplnost stranou a zkus použít opravdu trochu síly. popros tatínka nebo jiného rodinného člena a nožičky podrž.
Máš spoustu obav, ale vlastně nic nevíš. Také se často obávám, co na to psychika dětí, ale zdraví je zdraví a děti brzo na vše zapomenou.
Já bych se určitě nejdříve ( i za cenu řevu a síly) podívala podrobně a pořádně tak kam potřebuji a potom šla i k doktorce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
1.3.10 21:36
Lizbeth píše:
Bedru - vypadáš jako velmi citlivá a opatrná maminka, ale pokud jde o pochybnosti a zdraví, měla by jít ohleduplnost stranou a zkus použít opravdu trochu síly. popros tatínka nebo jiného rodinného člena a nožičky podrž.
Máš spoustu obav, ale vlastně nic nevíš. Také se často obávám, co na to psychika dětí, ale zdraví je zdraví a děti brzo na vše zapomenou.
Já bych se určitě nejdříve ( i za cenu řevu a síly) podívala podrobně a pořádně tak kam potřebuji a potom šla i k doktorce..

já vím, jak to myslíš, ale kdyby jsi ji viděla, jak při tom nadskakuje, tak by ti to taky nepřišlo normální, když to nikdy problém nebyl. já osobně jsem PA a teda v dětské gynekologii moc zkušeností nemám, takže jsem třeba ty srůsty sama neviděla, takže nemůžu posoudit, rozhodně nemá srostlé velké k sobě, to vidím, ale s těma malýma k těm velkým si moc jistá nejsem, jakoby horní část je v poho a ta dolní jakoby tam nebyla, no nevím, jak to přesně popsat, ale kdyby to nebylo hodně aktuální, tak nic nehrotím, k dr chodíme jen na očkování, prostě nelítám s každou maličkostí :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
1.3.10 23:54

Bedru, naše malá mě také nepustí na tyto partie, ale protože jsme musely, tak jsem jí (jak už se tu píše - formou hry) odvrátla pozornost.

Například malá si ráda hraje-šroubuje krémy, mastičky apod. Tak jsem jí dala na přebalovák, půjčila jsem jí infadolan na hraní, ona se soustředila na to malé víčko, aby ho dobře odšroubovala a zase zašroubovala a já mezi tím dělala ošetřovací procedůry :mrgreen:

Jde to teda horko těžko, protože taky sevře nožky a pak nechce otevřít, ale to jí půjčim zase něco jiného, např. digitální teploměr a takhle to jde, dokola :palec:

Nebo možná ve spánku. Jak usne, tak jí můžu přebalovat, otáčet a ta spí, jako „nemluvně“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
2.3.10 10:36

tak jsme dneska zajely k dr.držela jsem jí se setřičkou, aby to dr. mohla pořádně prohlídnout, tak říkala, že srůsty tam nejsou, ale vypadá to na zánět. takže jsem plašila zbytečně :oops: . terča dostala canesten krém a 2× denně máme mazat. ale docela mě dr. překvapila, že ty srůsty u holčiček řeší docela často :-?

všem vám děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
2.3.10 13:02

Tak alespoň, že už víte, i když ten zánět asi taky není chudince příjemný, když pláče při otírání. Au au.

K těm srůstům - v porodnici na šestinedělí nás učily, že máme otírat jen na povrchu, že v žádném případě nesmíme čistit moc, aby se tam nic nezaneslo a pak to dopadlo srůstem. Mudr. mi pak řekla, že klidně vzít po koupání vatovou tyčinku s olejíčkem nebo krémem a promáznout jí z obou stran pystíky, aby neměly tendenci lepit se k sobě.

Přeji, ať zánět brzy zmizí a ať je malá brzy v pořádku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect