Invalidní důchod
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Můžete si dohledat výpočet invalidního důchodu na webu a spočítat. Otázka byla kolik myslíte, tak já myslím, že 5 tisíc od oka. Nicméně v konečném rozhodnutí vám bude přesná částka sdělena, tak čekejte na poštu:).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od data přiznání invalidity.
Určitě tento týden nepřijdou, mají na to určitý čas (taky ho musí dopočítat). Mně přišel za cca 6 týdnů, ale počítej s tím, že u tebe to může být jinak, jsou svátky.
- Citovat
- Upravit
Od data přiznání invalidity. Pokud si měla komisi v tomto týdnu, tak počítej do 3 měsíců s doplatkem a rozhodnutím. Anonymka Šárka, dělám na socce, dík za uchování anonymu
- Citovat
- Upravit
@Nikody píše:
Děkuji moc, 3 měsíce je tedy dost, ale budu s tím počítat, pak se rozšoupnu
mě přišly peníze až za 5 měsíců. Je to už xx let, teď už to tak dlouho netrvá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chci se zeptat, setkal jste se nekdo s tim, ze by si nekdo zazadal o priznani ID zpetne nekolik let zpatky a bylo mi to priznano a doplaceno??? Jeden znami tvrdi, ze to tak ma, ze mu to uznaly x let zpetne (nevim presne kolik) a ze mu bylo vyplaceno x tisic.Me se to nejak nezda. Neverim mu to. To jen tak ze zvedavosti se ptam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alexxa ano, je to možné. Mamče vraceli zpětně cca 350.000 za zhruba tři roky zpětně, je to dva roky, co jí ty peníze přišly na účet. Anonym s ohledem na finance, má tedy třetí stupeň.
- Citovat
- Upravit
Ano lze, setkala jsem se s tim u dvou pacientu se schizofrenii, jeden to dostal, druhy zada sedm let zpetne, zatim je ti v reseni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Invalidní důchod se dá přiznat zpětně a není to nic neobvyklého, vyplacení zpětně snad jen tři roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většinou se přiznává ode dne podání žádosti o ID. Lze tam ale uvést, že se žádá ode dne přiznání invalidity, to musí uznat posudkový lékař. Pokud je to uznáno, tak se vyplácí zpětně ale teď nevím zda je to max. 5 let nebo 3 roky? A myslím, že je tam podmínka, že za tu dobu nesměla být vyplácená nemocenská.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se jako sociální pracovnici podařilo pro jednoho svého klienta doslova vybojovat uznání invalidity 19 let zpátky. Důchod mu vyplatili 5 let zpátky. Anonym z důvodu identifikace mé a jeho osoby.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Mě se jako sociální pracovnici podařilo pro jednoho svého klienta doslova vybojovat uznání invalidity 19 let zpátky. Důchod mu vyplatili 5 let zpátky. Anonym z důvodu identifikace mé a jeho osoby.
Proc lekari pacientum nerikaji zkuste si zazadat o invalidni duchod? Nebo aspon me to nikdo nerekl a ted mi to nedalo, zapatrala jsem a ejhle mela jsem na nej narok taky od 18(19) let. Zpetne zadat nebudu, nemam na to nervy o neco bojovat, neco nekomu dokazovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky. Prosím máte někdo zkušenosti s ID na nefunkční loket a komplikovanou zlomeninu v předloktí jenže nedominantni ruky? Mě už 10 let nesrostla zlomenina, už po druhé mi tam dávali štěp z pánve a potom i od cizího dárce. V lokti mám hybnost tak 15°, rotace vůbec žádne. Nemůžu vůbec ruku používat. Už o tři práce jsem kvůli častému marodeni přišla a nemůžu ani pracovat na druhém miminku které bych tak chtěla protože chci aby mi někdy kost srostla a péče o miminko by byl asi zase pro ruku konec. Měla jsem za to, že ID druhého stupně dosáhnu když nemám hybnost v lokti a mám.ruku skoro pořád v ortéze ale teď jsem se dívala že pokud nejde o dominantní ruku, asi nedostanu ani na první stupeň
má někdo zkušenosti s ID na levou ruku?
- Citovat
- Upravit
To ti tady těžko někdo řekne, to musí posoudit posudkový,ale na druhý stupeň to také nevidím, budeš asi ráda za první.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Prosím máte někdo zkušenosti s ID na nefunkční loket a komplikovanou zlomeninu v předloktí jenže nedominantni ruky? Mě už 10 let nesrostla zlomenina, už po druhé mi tam dávali štěp z pánve a potom i od cizího dárce. V lokti mám hybnost tak 15°, rotace vůbec žádne. Nemůžu vůbec ruku používat. Už o tři práce jsem kvůli častému marodeni přišla a nemůžu ani pracovat na druhém miminku které bych tak chtěla protože chci aby mi někdy kost srostla a péče o miminko by byl asi zase pro ruku konec. Měla jsem za to, že ID druhého stupně dosáhnu když nemám hybnost v lokti a mám.ruku skoro pořád v ortéze ale teď jsem se dívala že pokud nejde o dominantní ruku, asi nedostanu ani na první stupeňmá někdo zkušenosti s ID na levou ruku?
Možná si budeš myslet, že jsem se zbláznila, ale myslím to vážně. Já bych se za uzdravení modlila. Ve chvíli, kdy jsi všechny racionální možnosti vyčerpala a ruka není stále zdravá, bych to udělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zažádej si, zkus to. Je to na posudkovém, ale hlavně na odborném lékaři, který tě ošetřuje - jakou on vypracuje zprávu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit