Příspěvek na bydlení - byt na mě, přítel na rodném listě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
příspěvek na bydlení ,mam otazku
Ahoj chci se zeptat zda mám narok na prispevek na bydleni kdyz byt je napsany na me a pritel je ale rodnem liste ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U příspěvku na bydlení se posuzují příjmy osob, které v bytě mají trvalé bydliště.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To, že je přítel v RL s tím nesouvisí..záleží na tom, kdo všechno má v bytě trvalý pobyt..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže pokud tam budu hlasena jen ja s malym tak se mi bude zapocitavat jen rodicak??a kdyz pritel tam obcas byva ale neni tam hlaseny tak to dostanu i tak??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne jen tam chodi za malym a byva tam obcas..no ale i tak by se to dalo rict ale ony chodi asi nejake kontroly co jsem slysela ze?
tak prave se ptam ale jinak neni tam hlaseny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buď v klidu, u příspěvku na bydlení se opravdu posuzují jen osoby s trvalým bydlištěm - zapření je totální blbost..stejně jako kontroly. I kdyby Ti kontrola přišla - přítel či manžel má trvalý pobyt jinde a to je pro tuto dávku směrodatné. U jiných dávek se ale do okruhu spol. posuz. osob započítávat bude. Zvláště, když uplatňuje slevu na dítě..apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jeste bych se chtela zeptat jak dlouho musim byt v byte abych si o nej mohla zazadat..slysela jsem ze 3 mesice tak se radsi ptam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, je to tak, u této dávky záleží jen na trvalém pobytu, ale kdybys pak žádala třeba ještě o doplatek na bydlení, tak tam už záleží na tom, kdo v bytě skutečně žije..Já chodím na ta sociální šetření (kontroly, jak říkáš), a kdyby tam přítel byl, a měl tam třeba i spaní, nějaké svoje věci, už byste to těžko vysvětlili, že tam nežije trvale.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, a posuzují se tři měsíce zpět, takže po těch třech měsících..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarinkaCu píše:
Jj, je to tak, u této dávky záleží jen na trvalém pobytu, ale kdybys pak žádala třeba ještě o doplatek na bydlení, tak tam už záleží na tom, kdo v bytě skutečně žije..Já chodím na ta sociální šetření (kontroly, jak říkáš), a kdyby tam přítel byl, a měl tam třeba i spaní, nějaké svoje věci, už byste to těžko vysvětlili, že tam nežije trvale.
Můžu mít otázku jakej je rozdíl mezi příspěvkem na bydlení a doplatkem na bydlení? vždycky jsem si myslela, že je to stejné. Já něco z toho beru, teď jste mě rozhodili a nevím vlastně co. Jsem samoživitelka, otec s náma nikdy nežil, musela jsem psát čestné prohlášení, že s náma nežije, ale kontrola mi nikdy nepřišla.
jenom jsem zvědavá na ten rozdíl, díky, A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik Příspěvek na bydlení je dávkou státní sociální podpory a doplatek ne bydlení je dávnou hmotné nouze
Jestli něco bereš, tak pravděpodobně příspěvek na bydlení, protože podmínkou nároku na doplatek je získání nároku na příspěvek na bydlení (výjimečně teda může vzniknout nárok na doplatek, i když nemáš příspěvek). A máš v bytě trvalé bydliště?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, jasně, tak beru příspěvek:) TP samozřejmě mám, je to obecní byt. A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit