Mateřská i rodičévský příspěvek?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mateřská i rodičévský příspěvek?
Ahoj, snad mi někdo poradí. Od 17.5. jsem oficiálně na mateřské. Do té doby jsem byla zaměstnaná a zároveň pobírala rodičovský příspěvek. Myslela jsem, že mi od června místo RP bude chodit PPM, ale teď jsem si kontrolovala, učet a přišel mi opět RP jako vždy, zato PPM zatím ne.
Myslím, že na poslání PPM mají měsíc, takže by ji teoreticky ještě mohli v průběhu června poslat, ale není divné, že mi přišel RP? No, nechci si samozřejmě nikde stěžovat, že mi posílají peníze, ale nevím, jestli to neznamená, že si mě pořád ještě nezavedli jako příjemce PPM.
Předem děkuju za případné rady!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mělas nahlásit na pracáku, že budeš nastupovat na PPM, aby ti rodičák zrušili. Oni se to stejně dřív nebo později dozví a pak ti jen pošlou lejstro, že ti ho teda ruší a že jim máš vrátit přeplatek. Bohužel si to fakt hlídaj a ani korunu navíc ti nenechají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodicak musis odhlasit, tyhle urady mezi s sebou bohuzel nekomunikuji. Dojdi si na ossz a nech si potvrdit vysi denniho vymerovaciho zakladu - formular najdes bud na socialnim odboru UP nebo ne netu, jsou dva a me se furt plete, kterej je kterej, (druhej si nechavas potvrdit, kdyz materskou doberes a zadas o rodicak) radsi beru oba.
s tim potvrzenym dojdes na UP a oni ti pak daji vedet kolik mas vratit. Nastupujes v pulce mesice, takze vratis jen pulku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, uf…já se ptala naší účetní a ta říkala, že nikam nemusím, tak to se asi spletla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vendy31 no co se týká PPM, tak to opravdu nikam nemusíš, ale pokud jsi ještě brala rodičák, tak ten se musí zrušit, protože nemůžeš pobírat obě dávky současně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky, to je logické. Možná jsme si jen nerozuměly. Tak já tam hned v pondělí půjdu. Takže není možné, že by ta dávka, co přišla teď byla za květen, že? Každopádně děkuju za info!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
RP musíš zrušit..a ten RP budeš muset vrátit. resp. záleží, kolik máš za těch 14 dní mateřskou, pokud menší než RP, tak ti asi část RP nechají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja myslim, ze to plati zpetne, ne? ale jeste ti asi prijde jedna i kdyz to zrusis, oni zas tak rychly nejsou, ale ono o nic nejde, co mas navic, to ti vypocitaji a normalne to vratis. Jeste za pul mesice ti rodicak prijit musi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, teď jsem ještě hledala na netu a RP se prý vyplácí zpětně, tak možná to je v pořádku. Ale aspoň vím, že to mám zrušit, v pondělí to rozhodně zjistím a dám vědět. Kdybyste mi to nenapsaly, asi bych ještě čekala, takže aspoň že tak!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vendy31 záleží na tom, jak vysoká ta PPM bude… pokud by byla větší než rodičák, tak ten rodičák vrátíš za květen celý…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vendy31 píše:
Díky, to je logické. Možná jsme si jen nerozuměly. Tak já tam hned v pondělí půjdu. Takže není možné, že by ta dávka, co přišla teď byla za květen, že? Každopádně děkuju za info!!!
Je to určitě za květen, ale ty už jsi v květnu byla na mateřské. Pokud mám vysoký vyměřovací základ, vracíš všechno, pokud nízký, vypočítají ti kolik budeš vracet.
- Citovat
- Upravit
@Vendy31 píše:
Holky, teď jsem ještě hledala na netu a RP se prý vyplácí zpětně, tak možná to je v pořádku. Ale aspoň vím, že to mám zrušit, v pondělí to rozhodně zjistím a dám vědět. Kdybyste mi to nenapsaly, asi bych ještě čekala, takže aspoň že tak!
Mrkni na výpis z účtu a v poznámce budeš mít, za jaké období máš vyplaceno. Tam uvidíš, jestli to máš za květen a nebo ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero hm, to asi jo…ale ja mela taky vetsi a vracela jsem jen cast ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit