Invalidni důchod, je možný

Anonymní
27.8.15 22:02

invalidni důchod, je možný

Nechci působit ze se mi nechce pracovat, nebo tak nějak. Bude mi koncit rodičák, tak zacinam hledat praci. Ale mam strach jestli budu schopna praci vykonavat, lecim se na silne deprese a proto jsem se chtela zeptat, zda mohu na tuto nemoc zažádat o částečný důchod? Ptam se jen pro zajimavost, neuvazuji o tom. Chci normalne pracovat!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1281
27.8.15 22:05

A proc se na to teda ptas? Rekla bych, ze na depresi je prace velice vhodny lek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
27.8.15 22:10

Tak to jsou fakt chytre rady, je videt ze o depresi vubec nic nevite :zed: ano je to mozne, ale jedine po dlouhodobem leceni, a tusim ze je to i trosku podmineno zda jsi nekdy byla hospital.na psychiatrii..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
27.8.15 22:12
@umea píše:
A proc se na to teda ptas? Rekla bych, ze na depresi je prace velice vhodny lek.

No koukám, že promluvil „odborník“. Přečti si něco o opravdových depresích a zjistíš, že jsi vyplodila největší blud lidí, kteří o tom vůbec nic nevědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
27.8.15 22:13

Ano, na deprese je možné mít invalidní duchod, teta ho dostala, ale byla na tom psychicky hodně špatně a skončila i v nemocnici. Jo a kamarád má invalidní duchod taky kvůli psychice, ale byl už několikrát v Bohnicích.

Příspěvek upraven 27.08.15 v 22:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
27.8.15 22:14
@sloninka píše:
No koukám, že promluvil „odborník“. Přečti si něco o opravdových depresích a zjistíš, že jsi vyplodila největší blud lidí, kteří o tom vůbec nic nevědí.
:potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
27.8.15 22:15
@Anonymní píše:
Nechci působit ze se mi nechce pracovat, nebo tak nějak. Bude mi koncit rodičák, tak zacinam hledat praci. Ale mam strach jestli budu schopna praci vykonavat, lecim se na silne deprese a proto jsem se chtela zeptat, zda mohu na tuto nemoc zažádat o částečný důchod? Ptam se jen pro zajimavost, neuvazuji o tom. Chci normalne pracovat!

Jinak ano, možné to je. Ale záleží, jak vše postaví tvůj psychiatr. Optimální je, když žádosti předchází hospitalizace na psychiatrii a dlouhodobá neschopenka. Předchozí dlouhodobé ambulantní léčení na psychiatrii by mělo být při žádání o ID samozřejmostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
27.8.15 22:16

Tak zrovna ja vim o depresich docea hodne @sloninka a vim velice dobre, proc pisi to, co pisi. Ze to nekteri nechteji slyset je jen jejich problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.15 22:18

Úžasný, opravdu samí odborníci na deprese.
Představte si, že můj děda a praděda celý život pracovali bez přestání, práci měli dle svých představ a v podstatě zemřeli na co?
No na depresi, dědičnou v naší rodině.
Jo, je možné dostat invalidní, ale na konkrétní podmínky se zeptej lékařky.
Já to ještě nezjišťovala, protože kdybych tohle měla ve zdravotních záznamech, tak jsem nahraná na pracovním trhu. Zatím mi ještě pomohla terapie a léky, Přičemž jsem šla rovnou za psychiatrem a mám to bez záznamu u obvoďáka, i když ten to ví.
Naštěstí naše vesnická doktorka chápe situaci a do karty mi to nezapisuje a pracovní lékaři si nedávají moc práci něco zjišťovat.
Ale bohužel, pokud se léčebné metody nepohnou kupředu, tak v tom invalidním časem budu asi natrvalo. Je to pokaždé horší a horší a 100% ok to od cca 17 let nebylo nikdy.

• Citovat
  • Upravit
2292
27.8.15 22:18

@umea a oni se daji vylecit praci??super nechces jit zastupovat psychiatry?? jako promin nevis nic o autorce stavu a hned ji napises at jde makat..to gratuluju :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
27.8.15 22:19
@umea píše:
Tak zrovna ja vim o depresich docea hodne @sloninka a vim velice dobre, proc pisi to, co pisi. Ze to nekteri nechteji slyset je jen jejich problem. [/
Tak já to tady klidně napíši na tvrdo. Léčím se z depresí
@umea píše:
Tak zrovna ja vim o depresich docea hodne @sloninka a vim velice dobre, proc pisi to, co pisi. Ze to nekteri nechteji slyset je jen jejich problem.

Když myslíš… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco2
27.8.15 22:19

Ja bojuji s bipolarni poruchou a presto pracuji..takze asi tak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.8.15 22:22

Já se léčím na deprese 19 let, mám za sebou 2× hospitalizaci na psychiatrii, ČID a musela jsem opustit práci, kterou jsem dělala celý život. Autorkám rad :Jdi dělat, to ti pomůže bych přála takové stavy, kdy prostě NEDOKÁŽEŠ vstát z postele ani k základnímu ošetření dítěte.

• Citovat
  • Upravit
2292
27.8.15 22:22

Zakladatelka se pouze pta, jen zjistuje moznosti..na tom neni nic spatneho, tak si nechte hned takove komentare chytre!! Deprese je nemoc stejne tak jako treba rakovina..a na tu asi prace nebude nejlepsi lek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
27.8.15 22:27

A studie o tom, ktere ukazuji, ze pacienti s depresemi dlouhodobe benefituji z casne resocializace, ktera zahrnuje i zarazeni do prace, ty se vam do kapsy nehodi a na ty kaslete, co? Vy odbornice na fluoxetinu.

To nejhorsi, co muze udelat pacient s depresi, je se zavrit doma!

Deprese je nemoc jako kazda jina a je na ni lek jako na mnoho jinych chorob, a stejne jako lide s vysokym tlakem a leky chodi do prace, chodi i lide s psychiatrickou diagnosou do prace.

@Chocoloco2 dekuji, jsem rada, ze jsou lide jako ty, co si nedelaji z psychiatricke diagnozy vymluvu a nelituji se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat