Invalidní důchod - mám nárok

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
30.11.17 19:59

Já si hlavně myslím, že toto opravdu posoudí chytrý a pověřený člvoěk, ne nějaká pisatelka na emiminu :mrgreen:
Buď na to nárok zakladatelka má a nebo ne.. to uvidí, zkusit to může

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
30.11.17 20:04
@Korculalala píše:
Jo tak super já už se bála že ji bráníš :lol: :kytka:Příspěvek upraven 30.11.17 v 19:59

No praveze naopak.. viz muj prvni prispevek.. sem pomotana fakt uz dneska, promin ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
30.11.17 20:17

@lleennttiillkkaa Bohužel na labilního alkoholika jsou tabulky na uznání důchodu vstřícné.

Zakladatelko-nyní si ve stavu, že se neví, co bude dál. Tzn. zdravotní stav není ustálený. Takže nikdo nyní invalidní důchod nepřizná. To jen v případě, že by si končila rok s pracovní neschopností.
Určitě bych šla do operace kostním štěpem. A uvidíš co bude dál, jak bude léčba probíhat a jak bude vypadat hybnost a funkčnost ruky. Věřím, že každý nemocný by bral kdyby se vše uzdravilo a nemusel důchod pobírat. Ale bohužel někdy to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.17 20:36

Děkuji holky, já se té operace strašně bojím mám v poslední době problémy s vysokým krevním tlakem a beru na něj léky, doma děti a chlap stále v zahraničí…
ale asi pujdu.
Aktuálně jsem čtvrtý rok na PPM a za dva měsíce končím. Mladší už je taky ve školce a já pracuji na benzince a jsem ve zkušební době takže čekám dříve nebo později výpověď bez udání důvodu. Po dvou měsících jsem na nevím jak dlouhou dobu odešla marodit…
Tu žádost si podám a uvidím, mě spíš jen zajímalo jestli je tu někdo kdo dostal ID i když neměla ještě ukončenou léčbu.

Přesně tak, raději být zdravá než řešit stále dokola tohle

• Citovat
  • Upravit
905
30.11.17 21:26

Já o invalidní důchod žádala a neměla jsem za sebou rok marodění. Pokud si dobře pamatuji s přestávkami půl roku. Mám nevyléčitelné onemocnění s menšími či většími problémy prakticky pořád. Být tebou si zkusím požádat už teď. Na 1. stupeň musíš splňovat 35%. Těžko říct, zda ti ho dají. Vždy záleží na každém posudkáři, ale mezi lidmi se stejným onemocněním co mám já se říká že je lepší žádat před operací než po ní. Protože pak by posudkář mohl říci, že operací problém zmizel. U tebe bych to udělala stejně… Navíc i ta rekonvalescence po operaci bude dlouhá a otázkou je jak dlouho ještě můžeš marodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
30.11.17 21:29

U komise se posuzuje vic veci. A to, jestli je ta postizena koncetina dominantni nebo ne je hodne podstatne. At uz je to leva nebo prava, postizeni dominantni ruky proste ma vetsi vliv na pokles pracovni schopnosti. Ti posudkovi doktori si nic nevymysleji, jedou presne podle tabulky ve vyhlasce. Taky je pro priznani duchodu dulezite, jestlu je stav dlouhodobe nepriznivy. Treba u amputace je jasne hned, ze ruka proste neni a nebude, ale kdyz je clovek mezi operacema, hodnoti se to zas jinak.
Hodne zalezi na tom, jak popisou zdravotni stav pacienta jeho lekari. Posudkar hodnoti ty lekarske zpravy, sam zadna zvlastni vysetreni nedela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
30.11.17 21:33

Zazadej a uvidis. Je dulezite, aby sikovne sestavil zpravu Tvuj odborny lekar a Tvuj prakticky lekar. A taky zalezi na posudkari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.17 21:34
@Lucka1111 píše:
A jak dlouho jsi nyní v pracovní neschopnosti? Většinou se žádá až po uplynutí podpůrčí doby, t. j. cca po roce. Pokud je stav stabilizovaný tak se dá žádat i dřív, ale třeba v našem okrese většinou na posudkovém chtějí aby lidé vyčerpali ten rok neschopenky. U Tebe probíhá léčba, takže stav není stabilizovaný. Nevím jaká je šance na to že ruka bude plně funkční. S tím důchodem hodně záleží na tom jak léčba dopadne a jaké budou omezení. Dále taky může hrát roli zda jsi pravák či levák. Mám v ordinaci paní po komplikovaném úrazu pravého předloktí, je pravačka a v ruce neunese ani hrnek, má problém se podepsat, protože funkci ruky má omezenou. Dali jí ID II.st. Ale na tvém místě bych s tou žádostí počkala.

To právě neví asi nikdo jaká je šance. Hybnost lokte je trvale snížená a rotační pohyby neudělám už také trvale. Doktor mi řekl že je to náročné v tom že štěp od cizího dárce tělo v části případů nepřijme ale to se dá ještě řešit antibiotiky a když ani to ne tak to bude muset ven. To jsou podle mě úplně hrozné vyhlídky. Já vlastně ani nikdy neslyšela o tom že by se dal použít kostní štěp od cizího člověka…
Teď mám za úkol si nechat vytrhat osmičky ve kterých mám záněty a zvyšují mi crp a potom se dojít domluvit jak to teda bude… :zed:
Jsem z toho fakt úplně vedle, do toho prášky na tlak a doma dvě děti, mám hruzu z narkózy bude to už moje sedmá.. vůbec jsem nečekala že může zmizet 5cm kosti, nejde mi do hlavy kam se vstřebala. Ty jsi lékařka jak jsem pochopila?

• Citovat
  • Upravit
571
30.11.17 21:41
:hug:

Příspěvek upraven 30.11.17 v 22:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
30.11.17 21:47

@Korculalala
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2009-359

Tady je text vyhlasky i s tou tabulkou, ale, sprominutim, prase aby se v tom vyznalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
1.12.17 02:06

Ja tedy taky nechapu, proc myslet hned na ID, kdyz lecba jeste ani nezacala :think: Trochu to tim odrbavanim statu tedy zavani. O ID lze uvazovat az se vycerpaji vsechny moznosti lecby a presto by ruka nakonec zustala nefunkcni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22501
1.12.17 05:18
@srpen89 píše:
Ja tedy taky nechapu, proc myslet hned na ID, kdyz lecba jeste ani nezacala :think: Trochu to tim odrbavanim statu tedy zavani. O ID lze uvazovat az se vycerpaji vsechny moznosti lecby a presto by ruka nakonec zustala nefunkcni.

Nelíbí se mi, že souhlasíš s názorem arady, odrbávání státu.
Invalidní důchod se často přiznává na dobu určitou a pak se chodí na přezkoumání zdravotního stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
1.12.17 10:21
@EMicina píše:
Nelíbí se mi, že souhlasíš s názorem arady, odrbávání státu.
Invalidní důchod se často přiznává na dobu určitou a pak se chodí na přezkoumání zdravotního stavu.

Ja vim, jak to chodi, pracuji ve zdravotnictví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
1.12.17 10:25
@Anonymní píše:
To právě neví asi nikdo jaká je šance. Hybnost lokte je trvale snížená a rotační pohyby neudělám už také trvale. Doktor mi řekl že je to náročné v tom že štěp od cizího dárce tělo v části případů nepřijme ale to se dá ještě řešit antibiotiky a když ani to ne tak to bude muset ven. To jsou podle mě úplně hrozné vyhlídky. Já vlastně ani nikdy neslyšela o tom že by se dal použít kostní štěp od cizího člověka…
Teď mám za úkol si nechat vytrhat osmičky ve kterých mám záněty a zvyšují mi crp a potom se dojít domluvit jak to teda bude… :zed:
Jsem z toho fakt úplně vedle, do toho prášky na tlak a doma dvě děti, mám hruzu z narkózy bude to už moje sedmá.. vůbec jsem nečekala že může zmizet 5cm kosti, nejde mi do hlavy kam se vstřebala. Ty jsi lékařka jak jsem pochopila?

Ano jsem lékařka. Dělám na obvodě, takže ty žádosti o invalidní důchody docela často vypisuji. A hlavní slovo v tom má posudkový lékař a tedy občas musím říct, že mě výsledky dost překvapí. Ale u nás se i stalo, že ho paní nepřiznali s tím, že má zůstat ještě na neschopence a o půl roku později při stejném zdravotním stavu ho dostala. Takže u nás se fakt žádá až po roce, i když dle vyhlášky je možno již v době kdy je zdravotní stav stabilizovaný. Naopak když stav není stabilizovaný tak je možno prodloužit tu podpůrčí dobu na neschopence třeba o 3 měsíce. V Tvém případě bude hrát roli i to zda jsi pravák nebo levák, kdybys byla levák tak máš na důchod větší šanci. Můžeš zkusit kouknout na vyhlášku o přiznávání invalidity, je tam příloha, kde jsou ty poklesy práce schopnosti u jednotlivých diagnoz, tak třeba v tom něco vyčteš (body za jednotlivé diagnozy se nesčítají, počítá se diagnosa s nejvyšším poklesem). Důležitá je také dobrá zpráva od odborného lékaře, v tvém případě od ortopeda, možná od rehabilitačního. Držím palce, nejlépe k uzdravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
1.12.17 10:37
@Anonymní píše:
Děkuji holky, já se té operace strašně bojím mám v poslední době problémy s vysokým krevním tlakem a beru na něj léky, doma děti a chlap stále v zahraničí…
ale asi pujdu.
Aktuálně jsem čtvrtý rok na PPM a za dva měsíce končím. Mladší už je taky ve školce a já pracuji na benzince a jsem ve zkušební době takže čekám dříve nebo později výpověď bez udání důvodu. Po dvou měsících jsem na nevím jak dlouhou dobu odešla marodit…
Tu žádost si podám a uvidím, mě spíš jen zajímalo jestli je tu někdo kdo dostal ID i když neměla ještě ukončenou léčbu.Přesně tak, raději být zdravá než řešit stále dokola tohle

Promiň, ale ty jsi čtyři roky na mateřské??? 8o 8o 8o 8o 8o
To snad ani nejde, ne?! To bys musela rodit co půl roku… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí