Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@bambule45 píše:
Promiň, ale ty jsi čtyři roky na mateřské???![]()
![]()
![]()
![]()
To snad ani nejde, ne?! To bys musela rodit co půl roku…
@bambule45 píše:
![]()
![]()
![]()
To je normalni, ze tu lidi motaji pojmy, spis bere 4 roky rodicak.
@bambule45 píše:
![]()
![]()
![]()
Nebuď hnidopich. Je asi na rodičovské.
@Lucka1111 píše:
A jak dlouho jsi nyní v pracovní neschopnosti? Většinou se žádá až po uplynutí podpůrčí doby, t. j. cca po roce. Pokud je stav stabilizovaný tak se dá žádat i dřív, ale třeba v našem okrese většinou na posudkovém chtějí aby lidé vyčerpali ten rok neschopenky. U Tebe probíhá léčba, takže stav není stabilizovaný. Nevím jaká je šance na to že ruka bude plně funkční. S tím důchodem hodně záleží na tom jak léčba dopadne a jaké budou omezení. Dále taky může hrát roli zda jsi pravák či levák. Mám v ordinaci paní po komplikovaném úrazu pravého předloktí, je pravačka a v ruce neunese ani hrnek, má problém se podepsat, protože funkci ruky má omezenou. Dali jí ID II.st. Ale na tvém místě bych s tou žádostí počkala.
Manžel má invalidní důchod. A není potřeba mít ani jeden den pracovní neschopnost. Začínal 2.stupněm, potom měl nějakou dobu třetí, sníženo na druhý a nyní opět třetí stupeň. Pracovní nechopnost měl jen jednou před nynějším uznáním na třetí stupeň-dva měsíce.
Ale je to u každého onemocnění naprosto odlišné. U nemoci, která má nějaký posun, kde je šance na zlepšení, tak se opravdu čeká až se vyčerpá rok pracovní neschopnosti. Což zrovna u zakladatelky bude. U manžela to tak bylo-žádal krátce po operaci mozku a ponechali mu jen 2.stupeňs tím, že je šance na úpravu stavu. A za tři měsíce žádal znova a tam už dostal třetí stupeň.
@Denisa56 píše:
Nebuď hnidopich. Je asi na rodičovské.
No jo, promiň, musela jsem.
Každopádně přeji všem, aby nemuseli či nemusely, ať je to muž či žena, žádat nejen o ID, ale vůbec o nic. A hlavně zdraví, to je fakt nejdůležitější. A vím, o čem mluvím.
@bambule45 píše:
![]()
![]()
![]()
Zbytečné slovíčkaření!!!
@EMicina píše:
Zbytečné slovíčkaření!!!
A proč se rozčiluješ? Prdne ti cévka.
![]()
On je rozdíl rodičák a mateřská. To by ale měli lidé rozlišovat.
To samé je rozdíl mezi mzdou a platem. ![]()
@Anonymní píše:
Manžel má invalidní důchod. A není potřeba mít ani jeden den pracovní neschopnost. Začínal 2.stupněm, potom měl nějakou dobu třetí, sníženo na druhý a nyní opět třetí stupeň. Pracovní nechopnost měl jen jednou před nynějším uznáním na třetí stupeň-dva měsíce.
Ale je to u každého onemocnění naprosto odlišné. U nemoci, která má nějaký posun, kde je šance na zlepšení, tak se opravdu čeká až se vyčerpá rok pracovní neschopnosti. Což zrovna u zakladatelky bude. U manžela to tak bylo-žádal krátce po operaci mozku a ponechali mu jen 2.stupeňs tím, že je šance na úpravu stavu. A za tři měsíce žádal znova a tam už dostal třetí stupeň.
Souhlasím, mám ID I. stupně (více na mou nemoc nedostanu, i když je v nejhorším stadiu a třeba 20 dní v měsíci nemohu pracovat nebo některé dny mám sníženou pracovní schopnost), neměla jsem neschopenku 15 let, jsem OSVČ. Navíc ve standardních případech mé nemoci bych měla nárok na neschopenku max.3 dny. Když se mi nemoc zhoršila před těmi cca 16-ti lety, doktorka měla problém mi neschopenku napsat i na těch pár dní.