Invalidní důchod-nárok ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1029
10.2.17 13:41
@Anonymní píše:
děs nechápu, že to někdo vubec muže napsat :lol: souboj kdo má horší nemoc a jakto, že někdo má a on ne..Píšu o paní co vas osočila. Ještě jak tu by bylo tema-pojdmě soudit kdo ho má zbytečně :lol: Nevím, jestli když někoho něco dlouhodobě bolí, bolí ho min, protože to má každý druhý :) podle mě žádná nemoc a vychylka zdraví není přijemná

no bohuzel ne kazdy kdo neco napise pouzije nejdriv mozek nez zacne psat, kazdy to mame asi jinak nastaveny :mrgreen: no tak rec byla o pateri tak sem se zapojila, nebyla zminka otom ze bych mela vypsat seznam svych nemoci, tak si zrejme pani myslela ze to mam jen nato no a i kdyby tak co, kazdy to ma jinak zavazne, spis mi pripadne ze si dnes kazdy zavidi co kdo ma za nemoce a hlavne jak co nejvic nahrabat, je mi to jedno nikomu nic nezavidim kazdymu preji jen to nejlepsi at se ma clovek dobre :palec: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.17 14:10
@martina82 píše:
no bohuzel ne kazdy kdo neco napise pouzije nejdriv mozek nez zacne psat, kazdy to mame asi jinak nastaveny :mrgreen: no tak rec byla o pateri tak sem se zapojila, nebyla zminka otom ze bych mela vypsat seznam svych nemoci, tak si zrejme pani myslela ze to mam jen nato no a i kdyby tak co, kazdy to ma jinak zavazne, spis mi pripadne ze si dnes kazdy zavidi co kdo ma za nemoce a hlavne jak co nejvic nahrabat, je mi to jedno nikomu nic nezavidim kazdymu preji jen to nejlepsi at se ma clovek dobre :palec: ;)

přesně :hug:

• Citovat
  • Upravit
36
5.4.18 21:26

Invalidni duchod

Ahoj, ozivuji diskuzi.Chci si pozadat o invalidni duchod z duvodu psychickeho onemocneni -bipolarni poruchy.Jsem studentka. Nevite v jake vysi by mohl cca byt ci jaky stupen? Mate nejake zkusenosti.? Dekuju za reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.4.18 21:41

@Alisiae jak je to se studenty nevím, snad to budou vypočítává z minima, protože nemáte odpracovaná léta. Který stupeň Vám dají záleží na vážnosti diagnózy. Já mám ID druhého stupně a mám psychické problémy 15 let, diabetes 1.stupně s následky, stav po rakovině, skoliozu a kyfozu páteře v pokročilém stadiu a navrhovali mi ID 1.stupně. Odvolala jsem se a dali mě k jinému posudkovému lékaři. To pomohlo, takže hodně záleží na posudkovém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.18 21:50

@Alisiae Ahoj, já mám ID také ze studií, onemocněla jsem na VŠ, vypočítávali mi ho tehdy (asi před 8mi lety) z průměrné mzdy. Také pokud jsi onemocněla už před 18 rokem, tak můžeš zažádat o ID z mládí a třeba kamarádka bere takhle docela dost. Jinak stupeň záleží na závažnosti onemocnění, přihlíží se prý hodně k hospitalizacím, záleží, jak to sepíše psychiatr, jestli vůbec zvládáš alespoň trochu pracovat… Bipolární porucha je obecně závažná diagnóza, ale u někoho nemusí být průběh tak omezující, aby měl třeba III. stupeň. Kamarádka BAP má, má II. stupeň a pracuje 6 hodin denně, ale znám lidi, co na ni mají i III. stupeň. Anonym protože píšu info o sobě a kamarádech.

• Citovat
  • Upravit
1671
5.4.18 23:27
@Alisiae píše:
Ahoj, ozivuji diskuzi.Chci si pozadat o invalidni duchod z duvodu psychickeho onemocneni -bipolarni poruchy.Jsem studentka. Nevite v jake vysi by mohl cca byt ci jaky stupen? Mate nejake zkusenosti.? Dekuju za reakce :)

Ahoj nechci strasit ale mladym to moc davat nechcou (vlastni zkusenost). Maji svoje tabulky a jsou moc prisny. Malo kdo na ne dosahne. Urcite napis zadost a i kdyby Ti to zamitly da se odvolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.18 13:59

Dobrý den,

nechtěla jsem zakládat novou diskusi,tak oživuji,snad nevadí.
omlouvám se za anonym,ale je to citlivé.Děkuji.
Byla jsem u obvodní lékařky,aby mi napsala léky na štítnou žlázu a ona si všimla,že zase pajdám na nohu.Začly jsme se bavit a ona mi řekla,jestli si nechci zkusit požádat o ID.No,nevím,jestli to má ale vůbec cenu.je kolem toho plno papírování,že se mi do toho ani nechce a fe finále mi to zamítnou.Poradíte?
Léčím se od 10 let na štítnou žlázu,beru letrox.Několik let mě trápí skolioza a bolesti krční páteře.K tomu mi zjistili artrozu v kolenech,2 stupen.A jako bonus mám na obou rukách syndrom karpálního tunelu a obtíže pokrčit prsty,hlavně na pravé ruce,jsem ke všemu pravák.
Je mi 36 let.
Má smysl do toho jít?
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
64956
7.8.18 14:04

Tezko rict. Manzel dostal prvni stupen, i kdyz jsme to necekali. Znamy nema kus chodidla,ma protezu a nedostal nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
7.8.18 14:06
@Anonymní píše:
Dobrý den,nechtěla jsem zakládat novou diskusi,tak oživuji,snad nevadí.
omlouvám se za anonym,ale je to citlivé.Děkuji.
Byla jsem u obvodní lékařky,aby mi napsala léky na štítnou žlázu a ona si všimla,že zase pajdám na nohu.Začly jsme se bavit a ona mi řekla,jestli si nechci zkusit požádat o ID.No,nevím,jestli to má ale vůbec cenu.je kolem toho plno papírování,že se mi do toho ani nechce a fe finále mi to zamítnou.Poradíte?
Léčím se od 10 let na štítnou žlázu,beru letrox.Několik let mě trápí skolioza a bolesti krční páteře.K tomu mi zjistili artrozu v kolenech,2 stupen.A jako bonus mám na obou rukách syndrom karpálního tunelu a obtíže pokrčit prsty,hlavně na pravé ruce,jsem ke všemu pravák.
Je mi 36 let.
Má smysl do toho jít?
Děkuji.

Nevím, je to dost přísné. Jsou schopni zvát třeba i amputáře na přezkoumání, jestli končetina nedorostla. 8)

• Citovat
  • Upravit
157
7.8.18 14:07

Tak to zkus, papírování to je hlavně pro obvoďačku. Ty musíš zajít na sociálku a požádat. Oni ti vyplní papíry a pošlou obvoďačce. Ta tam vyplní všechny tvoje diagnózy, popovídíte si zváží tě, změří ti tlak a pošle to dál. Pak je to samozřejmě na komisy, kam teda budeš muset, ale podle mě to pro tebe není až tak moc papírovávní aby to nestálo za zkoušku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
7.8.18 14:21

Mně to teda přijde vcelku přehnané. Taky se léčím se štítnou žlázou (to asi každá druhá), taky pajdám na nohu, po všech peripetiích se za dva týdny snad dozvím důvod, resp. potvrdí se navrhovaná diagnoza. Stejný problém, jako s nohou, mám i s rukou, jen v menší míře. Spousta věcí mi dělá problém. Odmítli mě kvůli tomu i na dvou brigádách. Ale invalidní důchod by mě opravdu nenapadl. Mám takovou představu, že ten je pro lidi, co opravdu nemohou pracovat. Nechci tvoje potíže bagatelizovat, ale nemyslím si, že jsou natolik závažné, že bys musela do invalidního důchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27584
7.8.18 14:24

na netu jsou tabulky jak bodují tak se koukni jinak diagnozy se už nesčítají takže by jsi to musela dostat jen na jednu nemoc otázka je jestli jsi dost nemocná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
7.8.18 14:31

Nemoci se nesčítají. Ns štítnou žlázu to určitě nedostaneš, jestli máš problém s karpaly a dosud si ho neřešila, tak taky smůla… A bolesti zad taky neprojdou. Samozřejmě zkusit to můžeš, ono záleží na posudkari, jak se vyspi :) většinou blbě, a proto to pak nedostanou ani lidi, co si to zaslouží. Bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.18 14:33

Já mám RS a mám 1 stupeň. Poškozená mícha na 15 místech, třes všech končetin, atrofuje corpus callosum, nejde mi učit se nové věci, soustředit se, jsem zpomalená, obtížně se vyjadřuji. Chodím o holích, bez nich padám a jen pár set metrů. Už se mi stalo, že jsem skončila na zemi na ulici a nohy nechtěly jít dál. Občas mám potíže z močením. Když si nedojdu do 30 sekund, začne to téct. Bohužel i na veřejnosti. Nohy mě permanentně pálí, jako by mi je někdo poléval vařící vodou. Často mě píská v uších tak, že neslyším, co ostatní říkají. Mám tachykardii, psychické potíže. A tohle vše nebylo dost ani na první stupeň. Teď ho tedy mám, po x odvoláních a žádostech.

• Citovat
  • Upravit
157
7.8.18 14:36

Tak ono taky je několik úrovní invalidního důchodu a neznamená to, že nemůžes pracovat… Např. při úrovní 1 by jsi se asi těžko uživila, takže pracovat musíš stejně a počítá se s tím. Pokud to navrhla obvoďačka, tak asi naděje bude, to my neposoudíme, takže záleží, jestli se ti do toho chce jít. :-) Taky se léčim se štítnou žlázou, ale ono záleží na stavu, není pacient jako pacient…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí