Invalidní důchod-nárok ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.8.18 14:39
@vokishka píše:
Tezko rict. Manzel dostal prvni stupen, i kdyz jsme to necekali. Znamy nema kus chodidla,ma protezu a nedostal nic.

To je hrozně nespravedlivé tohle :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.18 14:40
@rokris píše:
Nevím, je to dost přísné. Jsou schopni zvát třeba i amputáře na přezkoumání, jestli končetina nedorostla. 8)

Strašný 8o :roll: hm,tak to tam ani nepolezu :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.18 14:42
@Cerva1 píše:
Tak to zkus, papírování to je hlavně pro obvoďačku. Ty musíš zajít na sociálku a požádat. Oni ti vyplní papíry a pošlou obvoďačce. Ta tam vyplní všechny tvoje diagnózy, popovídíte si zváží tě, změří ti tlak a pošle to dál. Pak je to samozřejmě na komisy, kam teda budeš muset, ale podle mě to pro tebe není až tak moc papírovávní aby to nestálo za zkoušku…

No,nevím no,podle toho,co tu psaly ostatní holky,si myslím,že stejně nic nepřiznají,ještě to asi proberu s ortopedem a uvidím,jaký názor na to bude mít on.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.18 14:43
@chaela píše:
Mně to teda přijde vcelku přehnané. Taky se léčím se štítnou žlázou (to asi každá druhá), taky pajdám na nohu, po všech peripetiích se za dva týdny snad dozvím důvod, resp. potvrdí se navrhovaná diagnoza. Stejný problém, jako s nohou, mám i s rukou, jen v menší míře. Spousta věcí mi dělá problém. Odmítli mě kvůli tomu i na dvou brigádách. Ale invalidní důchod by mě opravdu nenapadl. Mám takovou představu, že ten je pro lidi, co opravdu nemohou pracovat. Nechci tvoje potíže bagatelizovat, ale nemyslím si, že jsou natolik závažné, že bys musela do invalidního důchodu.

Nepřišla jsem s tím já,ale moje obvodní,tak nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.18 14:46
@lupilka.cz píše:
Nemoci se nesčítají. Ns štítnou žlázu to určitě nedostaneš, jestli máš problém s karpaly a dosud si ho neřešila, tak taky smůla… A bolesti zad taky neprojdou. Samozřejmě zkusit to můžeš, ono záleží na posudkari, jak se vyspi :) většinou blbě, a proto to pak nedostanou ani lidi, co si to zaslouží. Bohužel

To vím,že na šž ne,vždyt to má skoro každý i muj muž,tohle neřeším.Karpály jsem řešila poprvé před deseti lety,pořád se to vrací :pocitac: Záda mám zničený hlavně z toho,jak 8 let tahám dceru,je nemocná.Netrvám na tom ho dostat,více méně vím,že to nejde,ale když mi to doktorka navrhla,tak pátrám nic víc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.18 14:48
@Anonymní píše:
Já mám RS a mám 1 stupeň. Poškozená mícha na 15 místech, třes všech končetin, atrofuje corpus callosum, nejde mi učit se nové věci, soustředit se, jsem zpomalená, obtížně se vyjadřuji. Chodím o holích, bez nich padám a jen pár set metrů. Už se mi stalo, že jsem skončila na zemi na ulici a nohy nechtěly jít dál. Občas mám potíže z močením. Když si nedojdu do 30 sekund, začne to téct. Bohužel i na veřejnosti. Nohy mě permanentně pálí, jako by mi je někdo poléval vařící vodou. Často mě píská v uších tak, že neslyším, co ostatní říkají. Mám tachykardii, psychické potíže. A tohle vše nebylo dost ani na první stupeň. Teď ho tedy mám, po x odvoláních a žádostech.

To mě moc mrzí,musí to být strašné,nedovedu si to přesdtavit :hug:

• Citovat
  • Upravit
27621
7.8.18 14:49
@Anonymní píše:
To vím,že na šž ne,vždyt to má skoro každý i muj muž,tohle neřeším.Karpály jsem řešila poprvé před deseti lety,pořád se to vrací :pocitac: Záda mám zničený hlavně z toho,jak 8 let tahám dceru,je nemocná.Netrvám na tom ho dostat,více méně vím,že to nejde,ale když mi to doktorka navrhla,tak pátrám nic víc.

na karpály ti to nedají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.18 14:49
@Cerva1 píše:
Tak ono taky je několik úrovní invalidního důchodu a neznamená to, že nemůžes pracovat… Např. při úrovní 1 by jsi se asi těžko uživila, takže pracovat musíš stejně a počítá se s tím. Pokud to navrhla obvoďačka, tak asi naděje bude, to my neposoudíme, takže záleží, jestli se ti do toho chce jít. :-) Taky se léčim se štítnou žlázou, ale ono záleží na stavu, není pacient jako pacient…

No,právě,není pacoš jako pacoš.Pracovat chci,být doma by mě zabilo ;)

• Citovat
  • Upravit
rokris
7.8.18 14:52
@Anonymní píše:
Strašný 8o :roll: hm,tak to tam ani nepolezu :roll:

Ten systém je takový pofiderní, nespravedlivý. A to nejen v tomto. Je to tak třeba i s přiznáním Pnp.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.18 14:52
@ka2ka píše:
na karpály ti to nedají

dali to sestřence,měla karpály,migrény a k tomu nemoc srdce,ty karpály do toho prý přispěly hodně,dělala práci rukama ve fabrice.Důchod ale brala rok,pak zemřela při dopravní nehodě :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.18 14:54
@rokris píše:
Ten systém je takový pofiderní, nespravedlivý. A to nejen v tomto. Je to tak třeba i s přiznáním Pnp.

No,to mi povídej,pnp má dcera a to byl děs se něčeho domoci,nakonec shválili 3 stupen,ZTP/P,ted nás to čeká v listopadu znova :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.18 14:55
@ka2ka píše:
na netu jsou tabulky jak bodují tak se koukni jinak diagnozy se už nesčítají takže by jsi to musela dostat jen na jednu nemoc otázka je jestli jsi dost nemocná

díky,juknu se a uvidím.

• Citovat
  • Upravit
rokris
7.8.18 14:59
@Anonymní píše:
No,to mi povídej,pnp má dcera a to byl děs se něčeho domoci,nakonec shválili 3 stupen,ZTP/P,ted nás to čeká v listopadu znova :zed:

No, takže to znáš. Tak se ani nedivím, že se Ti do toho tak úplně nechce. :roll: Ale tak zkusit můžeš.

• Citovat
  • Upravit
27621
7.8.18 15:00
@Anonymní píše:
dali to sestřence,měla karpály,migrény a k tomu nemoc srdce,ty karpály do toho prý přispěly hodně,dělala práci rukama ve fabrice.Důchod ale brala rok,pak zemřela při dopravní nehodě :,(

a nedali jí to spíš na to srdce ? znám osobu co žádala čistě na karpály a vysmáli se jí
jinak je mi to líto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.18 15:04
@rokris píše:
No, takže to znáš. Tak se ani nedivím, že se Ti do toho tak úplně nechce. :roll: Ale tak zkusit můžeš.

No,právě,že znám a už 6 let :zed: nechce a když to tu tak čtu,tak už vubec ne a ke všemu ted za chvíli budeme řešit dceřin PnP,tak to zase bude martirium :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex