Investiční stříbro

11
4.2.22 22:34

Investiční stříbro

Hezký den maminky,
mám takový dotaz. Možná se v tom některá vyznáte.
Objednala jsem příteli na Valentýna stříbrnou pamětní medaili - https://ceskamincovna.cz/…389-14003-d/?… .
Po objednání mi došlo, že dát 990 Kč za 10 gramů je vzhledem k ceně stříbra asi hodně :D líbila se mi vzhledově..

Myslíte si, že by mohla mít větší cenu než je teď cena 1gram za cca 15 Kč? :D

Chci mu udělat radost, ale nebýt za úplně blbou, že dám tolik peněz za kousek stříbra :)

Děkuji za rady :D

Příspěvek upraven 04.02.22 v 23:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4928
4.2.22 22:48

To není z ČNB. To je emise České mincovny (ČM mince ČNB - které mívají lepší cenu za gram a uměleckou hodnotu navrch - prodává, ale tahle to není).

Tak už podle toho designu je to spíš taková blbůstka pro radost, investice asi úplně ne, ale za blbou nebudeš - záměr je zřejmý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
5.2.22 04:59

Tak jedná o normální dárek vyrobeny ze stříbra. Žádný investiční stříbro to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
6.2.22 04:36

Ruka rychlejší než hlava. Na tvém místě bych to vrátil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
6.2.22 13:35

Stříbrná investiční mince Maple Leaf 1 Oz stojí cca 760Kč = 25 Kč /g. A to je mince, kterou by se eventuálně dalo i platit. Pamětní medaile má i potenciál na zhodnocení, když je to od solidního výrobce, žádaná kvalita ražby, vhodně nevysoký náklad a zajímavý motiv.
990,– / 10 g je teda dost úlet za medaili… Navíc má „malý průměr“ a bude dost tenká.
Jinak Česká mincovna je solidní podnik, který vyrábí i pro ČNB. Ale cenová politika je něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat