Invisalign rovnátka - gumičky

101
11.7.18 07:02

Invisalign rovnátka gumičky

Ahoj holky. Právě se mi vyrábí rovnátka invisalign. Celková cena byla 80 tisíc, počet dlah 50.
Do mailu mi přišel léčebný plán a dost mě vyděsilo, když mi doktorka řekla, že budu muset nosit na pravé čelisti speciální gumičky, které vedou z horní čelisti na dolní. Konkrétně z horní trojky na dolní šestku.

Chci se zeptat jestli má nějaká z vás zkušenosti s gumičkama a popřípadě jak moc je to otravné a jak moc to jde vidět.

Na internetu jsem našla jenom jeden obrázek a dost mě vyděsil, protože mi ty průhledné gumičky přijdou jako nějaká slina, která se táhne z pusy.

Takže prosím jestli má někdo zkušenost dejte vědě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11.7.18 07:11

To je slušná raketa :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
11.7.18 09:04

Nevím co jsou rovnátka invisalign. Moje dcera nosí rovnátka, teď má i ty gumičky. Je to oprus, na jídlo se vyndávají, když si je tam špatně nasadí, tak vypadnou. Teď jedem na kontrolu, doufám že jí to už brzy vyndají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
11.7.18 14:36

Tak jsem si v čekárně přečetla co jsou ty rovnátka invisalign. Dcera má ty kovový, gumičky barevný, taky z trojky na šestku a nejsou vidět. Teď je dává dvojitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
14.8.18 11:12

@WaspSalander
Zdravím, já mám taky gumičky, nejdřív jsem ji měla jakoby z venku z 6 dole na 3 nahoře, a teď ji mám z vnitřní strany takže to není vůbec vidět. Zvyknete si. A ikdyž jsem ji měla z té vnejší strany tak si toho nikdo nevšiml. Ale já to věděla předem. Co jsem nevěděla byla nákusná destička kvůli skusu na některých dlahách a to jsem odtrpěla, jelikož jsem šišlala, ale to se vás zřejmě netýká :) Tak přeju příjemné nošení a dejte vědět jak jste si zvykla :) Já už je mám 7 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.18 13:30
@Adebe píše:
@WaspSalander
Zdravím, já mám taky gumičky, nejdřív jsem ji měla jakoby z venku z 6 dole na 3 nahoře, a teď ji mám z vnitřní strany takže to není vůbec vidět. Zvyknete si. A ikdyž jsem ji měla z té vnejší strany tak si toho nikdo nevšiml. Ale já to věděla předem. Co jsem nevěděla byla nákusná destička kvůli skusu na některých dlahách a to jsem odtrpěla, jelikož jsem šišlala, ale to se vás zřejmě netýká :) Tak přeju příjemné nošení a dejte vědět jak jste si zvykla :) Já už je mám 7 měsíců.

Děkuji a když porovnáte tehdejší stav a nynější, na kolika % asi tak jste?
Odvážíte se přiložit fotografii jak to vypadalo před tím a jak dnes? Klidně jen soukromě do zprávy?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
15.8.18 13:44

@AnnaLejchova Vysledek je uz ted obrovsky, mam jeste asi 6 sad (menim po tydnu) a pak mi budou znovu skenovat zuby.Ale pokud to pujde tak uz bych klidne skoncila… procentulne bych rekla tak 75%. mozna i vic ale to hodnotim jako laik podle toho co vidim jak zuby vypadaji na fotce a tak :) Jeste dodam ze jsem mela pomerne velkou vadu . Zkusim pohledat nevim jestli mam nějakou uplne před …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.18 14:14
@Adebe píše:
@AnnaLejchova Vysledek je uz ted obrovsky, mam jeste asi 6 sad (menim po tydnu) a pak mi budou znovu skenovat zuby.Ale pokud to pujde tak uz bych klidne skoncila… procentulne bych rekla tak 75%. mozna i vic ale to hodnotim jako laik podle toho co vidim jak zuby vypadaji na fotce a tak :) Jeste dodam ze jsem mela pomerne velkou vadu . Zkusim pohledat nevim jestli mam nějakou uplne před …

oki, děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
30.1.22 19:23

@Adebe hezky večer, měla bych dotaz ohledně rovnátek, sice už máte léčbu predpokladam za sebou, ale zajímá mě, jestli jste gumičky musela nosit po celou dobu léčby? Já mám celkem 32 dlah, měním po týdnu.. teď jsem u třetí, takže na začátku.. gumičky nosím poze doma nebo v noci, protože na dlahach mám také "nakusnou desticku " a sislu celkem dost, s gumickama mi dělá problém mluvit, protože to dost stahuje celou čelist… měla jste to také tak? Děkuji za odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
30.1.22 19:44

@pajule022 dobrý večer, neměla jsem je celou dobu, ale většinu doby ano v různých pozicích a některé celý den, nejen v noci. Tu nákusnou desku jsem měla taky a nenaučila jsem se s tím vůbec mluvit, v práci jsem absolutně nemohla fungovat, takže jsem si ji nakonec vystřihla 🙈 a při další kontrole jsem řekla že to tam v žádném případě už nechci a tak byla léčba o něco delší sice, ale pro mě pohodlnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
30.1.22 19:59

@Adebe a jak jste spokojena s výsledkem léčby? Já tedy musím říct, že si zatím nemohu moc zvyknout na sundavani a nandavani… hlavně v práci je to takové nešikovne 🙈 ale za ty prachy to budu muset dojet do konce 😀
Také mě zajímá, jestli nemáte zkušenost, že si třeba večer dáte čaj nebo víno… já si je na tuhle dobu sundam a dám si ty předchozí, říkám si, že to je lepší než nic a u těch předchozích je mi fuk, když se zabarvi… myslíte, že to nevadi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
30.1.22 20:34

@pajule022 jsem spokojena moc :) To vyndavani dlahy bude pořád lepší, až se budou zuby víc kývat tak to bude jednodušší. Já jsem po dobu léčby pila jen bílé víno a na čaj jsem si je sundavala, ale já ho až tak často nepiju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
30.1.22 20:44

@Adebe a bílé víno nevadilo? „Nenacuchly“ po něm rovnatka? :)
A po ukončení léčby jste měla ten retencni drátek? Nebo opět dlahy? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
30.1.22 20:49

@pajule022 ne bílé víno bylo v pohodě. Samožrejmě je potřeba potom dlahy vyčistit :) Mám retenční drátek i dlahy (na noc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
30.1.22 20:50

@Adebe a jak dlouho musíte dlahy i drátek mít? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.