Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@korn123 píše:
Ano, vše v icloudu.. od Applu je pár gb, ale to mi nestačí, takže si platím navíc tuším 50 GB a v mobilu mám cca 5,5k fotek a přes 200 videí.
super, děkuju
Já mám teda starší macbook a s externími diskyx mám problém. Nejsem ajťák, ale kdysi mi to vysvělovali tak, že macos funguje na jiným formátu jak windows. Takže po přechodu z win jsem disk nerozjela a přeformátování nepřicházelo v úvahu. Stejný problém mám i teď, nový disk na zálohu macbooku a pracovní win mi ho nezobrazí. Flashky mi většinou fungovaly, ale občas byl problém, že jsem z nich mohla jen kopírovat. Jinak jsem spokojená, ovládání mi přišlo taky intuitivní. Díky prvnímu kontaku c macbookem jsem zjistila, že imůj původní noťas asus umí gesta
A jinak je můj macbook air se mnou od roku 2014, iphone mám teda několikátý a ipad už tak nějak nepoužívám. V práci jsem dostala firemní android a ten rok byl utrpení, teď se nám konečně uvolnil starší ip a přijde mi, že koněčně zase funguju ![]()
OS MacBooku je podobný klasickému linuxu, kdo s tím nemá žádnou zkušenost bude to mít náročnější. Ale jo, ekosystém založený na MacOs je samozřejmě lepší a zálohy je vhodné mít v cloudu.
V diskuzi tu vidím pár zajímavých názoru, tak se podělím o své zkušenosti, Apple již iTunes zaříz a aplikaci nahradila aplikace „Music“. Ta funguje stejně, jen je za mě přehlednější. Do telefonu si muziku, kterou máte v počítači musíte prvně importovat do aplikace Music, a poté již bez problému nahrajete i do telefonu - je to o krok víc, než např. u Androidu, ale zase to má vše svůj pořádek a hudbu si můžete pěkne zaškatulkovat.
Co se týče zhoršování kvality fotek atd, nikdy se mi nestalo. Co nahrajete, tak to tam je. Maximálně se může stát, že náhled fotky na zažízení napříč Apple ekosystémem nebude stejné, ale kvalita se zachovává, i při poslání například přes AirDrop.
Na závěr musím říct, že mít celý ekosystém Applu (počítač, mobil, sluchátka, hodinky atd), je úžasně přátelský a přehledný. Dovedl bych si i říci bezkonkurenční. ![]()
Ahoj, vlastnim Iphone 12 mini a dneska na me blikla zprava o Iphonech 12, ze vyzaruji nebezpecne zareni. Popravde jsem se trochu vylekala. Nejsem v tomto expert, ale chci se zeptat, zda se to deje i na Iphonech mini? Dale bych se chtela zeptat, jestli je to vyssi zareni nepretrzite nebo „jen“ kdyz mobil pracuje a nebo pracuje na plne obratky… jsem opravdu laik, takze prosim, kdo vi a je ochoten, budu rada za vysvetleni ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, vlastnim Iphone 12 mini a dneska na me blikla zprava o Iphonech 12, ze vyzaruji nebezpecne zareni. Popravde jsem se trochu vylekala. Nejsem v tomto expert, ale chci se zeptat, zda se to deje i na Iphonech mini? Dale bych se chtela zeptat, jestli je to vyssi zareni nepretrzite nebo „jen“ kdyz mobil pracuje a nebo pracuje na plne obratky… jsem opravdu laik, takze prosim, kdo vi a je ochoten, budu rada za vysvetleni
Ve Francii kvůli tomu vydali zvláštní update. Nicméně bych to neřešil. Vzhledem k tomu, že to je jen Francie, tak bych tu informaci videl jako zavádějící.
@Ludwar píše:
Ve Francii kvůli tomu vydali zvláštní update. Nicméně bych to neřešil. Vzhledem k tomu, že to je jen Francie, tak bych tu informaci videl jako zavádějící.
Prý mají ve Francii jinak nastavené normy. Ale vzhledem k tomu, že na to přišli až po pěti nebo kolika letech, tak to asi nebude nic zásadního.
@lucad77 píše:
Prý mají ve Francii jinak nastavené normy. Ale vzhledem k tomu, že na to přišli až po pěti nebo kolika letech, tak to asi nebude nic zásadního.
Přesně tak.
@iPhone rada píše:
Mrkněte i zde. Jsou zde různé zajímavé návody:https://www.ilikenew.cz/…dce-iphonem/
Jasně, reklama jak vyšitá. V jedné diskuzi to nestačí?
Věř, že produktami od applu si život akorát zjednodušíš. Mají super ekosystém mezi všemi zařízeními, vše je propojené, rychlé a inovativní. Na android bych už nikdy neměnila.
@Julinekr píše:
Věř, že produktami od applu si život akorát zjednodušíš. Mají super ekosystém mezi všemi zařízeními, vše je propojené, rychlé a inovativní. Na android bych už nikdy neměnila.
Né každý to tak má, někdo má radší možnost volnosti, což apple úplně neumožňuje. Ale za mě souhlas.