Iphony a vše kolem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
191
9.7.23 13:31

Iphony a vše kolem

V domácnosti nám nějak postupně vše dosluhuje - mobily, notebooky… a koketuju s myšlenkou, že bych si místo androida koupila iphone, výhledově místo noťasu Macbook, rodina by postupně na iphony přešla taky. Ale netuším takové ty technické věci, připojím třeba teď iphone kabelem k normálnímu noťasu, abych stáhla fotky? Nebo mám tu milion externích disků, dají se potom připojit k macbooku? Na jednu stranu mne přechod láká, na druhou si říkám, jestli si zbytečně nezkomplikuju život :-D O cenách teda nepřemýšlím radši vůbec :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
9.7.23 14:06

Externí disk k macu připojíš. Fotky z mobilu jsem do klasickýho noťasu nestáhla. Pokud někdo bude mít radu jak, uvítám jí. Já mám iphona a neměnila bych ho za android ani omylem. Notebook mám ale klasický. Potřebuju dělat v excelu a wordu a macbook to neumožňuje na úrovni, kterou potřebuju.

• Citovat
  • Upravit
28528
9.7.23 14:18
@Janli píše:
Externí disk k macu připojíš. Fotky z mobilu jsem do klasickýho noťasu nestáhla. Pokud někdo bude mít radu jak, uvítám jí. Já mám iphona a neměnila bych ho za android ani omylem. Notebook mám ale klasický. Potřebuju dělat v excelu a wordu a macbook to neumožňuje na úrovni, kterou potřebuju.

Já je stahuju přes google disk a fotky google, které mám v jáfounu nainstalované. V notebooku to pak mám přes webové rozhraní k dispozici. Popř to jde přes icloud, dostaneš se tam normálně přes windows prohlížeč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.7.23 14:19
@Margery píše:
Já je stahuju přes google disk a fotky google, které mám v jáfounu nainstalované. V notebooku to pak mám přes webové rozhraní k dispozici. Popř to jde přes icloud, dostaneš se tam normálně přes windows prohlížeč

Díky, vyzkouším.. :palec:

• Citovat
  • Upravit
10073
9.7.23 14:22

Co vím tak jsem fotky stahovala přes složku iTunes co si vytvoří telefon při připojení s noťasem, osobně bych ale do iPhonu už nikdy nešla, je to absolutně unfriendly user.. navíc, iPhone mi kdysi pěkně dávno " explodoval "..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
9.7.23 14:23
@Margery píše:

Nerad bych kecal, ale mám pocit, že iCloud ty fotky degradoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28528
9.7.23 14:23

@Skaiqy já jsem za život nikdy itunes nepoužila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28528
9.7.23 15:08

@Zumpa to udělal google, proto jsem ted koukala i na icloud. Tam byla stažená fotka v komprimovaném formátu 1,7MB, to mi přijde jako maximálně lehce redukované…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11285
9.7.23 15:36

Já jsem ajfón hejtr, takže mě berte s rezervou, nicméně nejsem fanatický hejtr a jsem schopný připustit, že fotky, videa i plynulost jsou skvělý. Každopádně si přečtěte tohle:

https://mobilmania.zive.cz/…default.aspx?…

A ideální stav je mít celý ekosytém od Applu - jak telefon, tak notebook, jinak se z toho omrkáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28528
9.7.23 15:43
@Ploskutáček píše:
Já jsem ajfón hejtr, takže mě berte s rezervou, nicméně nejsem fanatický hejtr a jsem schopný připustit, že fotky, videa i plynulost jsou skvělý. Každopádně si přečtěte tohle:

https://mobilmania.zive.cz/…default.aspx?…

A ideální stav je mít celý ekosytém od Applu - jak telefon, tak notebook, jinak se z toho omrkáte.

Tomu rozumím, já mám ráda iphone, ale zas mi stačí jen telefon. S macbookem jsem měla možnost chvilku pracovat a neskutečně mě štval :lol: takže funguju s normálním notebookem a iphonem a nemám problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
10.7.23 09:20
@Margery píše:
Tomu rozumím, já mám ráda iphone, ale zas mi stačí jen telefon. S macbookem jsem měla možnost chvilku pracovat a neskutečně mě štval :lol: takže funguju s normálním notebookem a iphonem a nemám problém.

To mne zajímá, s čím tě prosím macbook štval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28528
10.7.23 09:44
@iiiif píše:
To mne zajímá, s čím tě prosím macbook štval?

Protože byl problém i rozbalit rar soubory (nejen), celkově jiné ovládání (když člověk spěchá a nemá to v ruce, tak prostě neví, kde co je). Jako věřím, že to je o zvyku, ale když jsem řešila pracovní notebook, zvolila jsem radši klasický windows, kde vím, kde co je a nemusím vymýšlet, čím co nahradit a jak co rozjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
10.7.23 09:55
@iiiif píše:
V domácnosti nám nějak postupně vše dosluhuje - mobily, notebooky… a koketuju s myšlenkou, že bych si místo androida koupila iphone, výhledově místo noťasu Macbook, rodina by postupně na iphony přešla taky. Ale netuším takové ty technické věci, připojím třeba teď iphone kabelem k normálnímu noťasu, abych stáhla fotky? Nebo mám tu milion externích disků, dají se potom připojit k macbooku? Na jednu stranu mne přechod láká, na druhou si říkám, jestli si zbytečně nezkomplikuju život :-D O cenách teda nepřemýšlím radši vůbec :-D

Externí disky, usb lze v pohodě připojit. Kabel k přetažení fotek z mobilu do pc nepotřebuješ, automaticky je budeš mít v macbooku, to stejné zprávy, kalendář, poznámky, připomínky, facetime, apod.. Já Macbook, mobil a hodinky od Applu mám a neměnila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
10.7.23 10:06
@korn123 píše:
Externí disky, usb lze v pohodě připojit. Kabel k přetažení fotek z mobilu do pc nepotřebuješ, automaticky je budeš mít v macbooku, to stejné zprávy, kalendář, poznámky, připomínky, facetime, apod.. Já Macbook, mobil a hodinky od Applu mám a neměnila bych.

Takže všechno je v nějakém tom cloudu a přihlásím se tam ze všech zařízení? Jakou velikost běžný uživatel tak nějak využije? Se to asi platí předpokládám, že ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
10.7.23 10:46
@iiiif píše:
Takže všechno je v nějakém tom cloudu a přihlásím se tam ze všech zařízení? Jakou velikost běžný uživatel tak nějak využije? Se to asi platí předpokládám, že ano?

Ano, vše v icloudu.. od Applu je pár gb, ale to mi nestačí, takže si platím navíc tuším 50 GB a v mobilu mám cca 5,5k fotek a přes 200 videí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák