Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všichni, potřebovala bych pomoct.. zakládala jsem instagramovy profil s tím že údaje měl i můj ex přítel. Bohužel změnil heslo, dal si tam dvoufazove ověření.. to obejít lze ale on změnil i heslo na e-mailu kde dal svůj mobil a e-mail.. pamatuju si stará hesla která jsou bohužel asi k ničemu. Neví někdo jak nebo neumí někdo hacknout seznam účet? Prosím je to pro mě docela důležité
@NaTalka34 píše:
@Stargust ano dřív tu někdo psal že to umí
Bože, bože..
![]()
@NaTalka34 píše:
Ahoj všichni, potřebovala bych pomoct.. zakládala jsem instagramovy profil s tím že údaje měl i můj ex přítel. Bohužel změnil heslo, dal si tam dvoufazove ověření.. to obejít lze ale on změnil i heslo na e-mailu kde dal svůj mobil a e-mail.. pamatuju si stará hesla která jsou bohužel asi k ničemu. Neví někdo jak nebo neumí někdo hacknout seznam účet? Prosím je to pro mě docela důležité
Nesmysl. Pokud má všude dvoufázové ověření, tak se tam nedostane nikdo. Tečka.
Jediná rada zkusit požádat o smazání toho profilu. Nic víc nejde.
@NaTalka34 píše:
Tak to máš bohužel smůlu ![]()
A ty chceš teda co? Dostat se na email nebo instáč? Není jednodušší si to založit znova, než vymýšlet chujoviny? 🤷🏻♀️
Kdyby blbost nadnášela… třeba už příště nebudeš s nikým sdílet sva hesla.
@NaTalka34 píše:
Pokud jsi ten účet používala i na jinou komunikaci, než jen instagram, tak by to snad šlo přes policii a ex by z toho měl slušný průšvih. Minimálně z něčeho jako porušení listovního tajemství. Předpokládám bys neměla problém prokázat, že ten email byl tvůj. Třeba díky potvrzení od některé z důvěryhodných protistran, se kterými sis psala.
Můžeš maximálně požádat Seznam, že došlo ke zneužití tvého emailu tvým bývalým partnerem. Nevím, jak přesně by probíhalo dokazování, ale tam šance je.
@rmot @gabrriel Ale ona s nim ta hesla sdílela dobrovolně, tím se fakt nikdo zabývat nebude
pochybuji, ze nemají uvedeno někde v podmínkách, ze uživatel nemá sdílet hesla k uctum se třetími osobami ![]()
@gabrriel píše:
Můžeš maximálně požádat Seznam, že došlo ke zneužití tvého emailu tvým bývalým partnerem.
K jakému zneužití účtu na Seznamu došlo? Je to jeho účet a on si „jen“ přesměroval na tento účet nějaké 2f ověření. Tady žádný problém z jeho strany nevidím. Ale pokus o hacknutí Seznam účtu by už asi problémkem nazván být mohl.
Zcela pomíjím tu vtipnou omáčku, co tomu předcházela.
@Semtex píše:
@rmot @gabrriel Ale ona s nim ta hesla sdílela dobrovolně, tím se fakt nikdo zabývat nebudepochybuji, ze nemají uvedeno někde v podmínkách, ze uživatel nemá sdílet hesla k uctum se třetími osobami
Pokud bys mi řekla heslo od svého e-mailu, abych si vyzvedl nějakou konkrétní přílohu a já tam potom lezl dál bez tvého vědomí, tak se to také bere jako porušení listovního tajemství a jsou za to docela vysoké tresty. Dokonce když jako zaměstnavatel polezu do e-mailu, který je služební, ale obsahuje osobní údaje zaměstnance (jako třeba blazena. novakova@nasefirma.cz), tak z toho můžu mít slušný průser, pokud mě ona zažaluje. Tam je lepší dělat emaily třeba ucetni@nasefirma.cz, protože to už je firemní údaj bez osobních údajů, kam může kdokoliv. Proto by zakladatelka měla šanci dostat se zpět ke svému e-mailu, když prokáže, že je opravdu její a ex by mohl být i odstíhán za porušení listovního tajemství. Prokázat by to mohla ideálně nějakou komunikací, kde je prokazatelné, že z toho emailu komunikovala ona, třeba emaily finančnímu úřadu, objednávky zboží na eshopu, atd.