Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím, máte někdo zkušenosti s přístorojem IPL Epilátor zakoupený na doma?
Něco jako toto https://www.alza.cz/…d1639526.htm#…
Je lepší chodit do salonu nebo mít takový přístroj doma? A jak často je nutné jej používat? Uvítám jakékoliv zkušenosti.
Děkuji
Ahoj možná, že je to už passé, ale třeba někdo stejně jako před rokem já hledá jakékoli informace, než si tento drahý přístroj pořídí. Jsem žena, 30 let, tmavé silné „hluboko zasazené“ chloupky, světlá citlivá pleť, ve které po vytrhávací epilaci chlouky zarůstaly, tvořily se boláky, a ty vypadaly hůř než původní chlupy. Holit jsem se nechtěla, protože hned druhý den jsem měla nepříjemné strniště a navíc to i po (dobré ostré) žiletce někde zarůstalo a „zapalovalo se“. Hlavně tedy v oblasti bikin, což bylo v létě hodně nepříjemné. To byl asi hlavní důvod, proč jsem si tento přístroj koupila a rozhodla jsem se pro Lumea Precision Plus, o kterém tvrdí, že jej lze použít i na obličej (respektive má speciální nástavec na obličej, jinak si myslím, že na obličej lze použít i ty ostatní - na nižší stupeň záblesku by to šlo určitě. Samozřejmě to lze použít od lícních kostí dolů, k očím bych si to netroufla přiblížit). Pro ty, co Lumeu neznají: princip je takový, že se oholíte (já potom den počkám, aby se mi chloupky „hodily“ do růstového režimu, třeba je to blbost, ale já to tak dělám:) a potom kousek po kousku ošetřovanou kůži „ozábleskujete“, což vám bude trvat hodně dlouho, protože na jeden záblesk pokryjete 3 cm čtvereční kůže (s nástavcem na obličej a bikiny jen asi 2 cm čtvereční). Navíc jsou místa, kam si nevidíte, čili jen odhadujete, jestli jste udělali všechno. Jedno nabití mi vydrží hodinu, za kterou stihnu tak jednu nohu, potom se Lumea musí dvě až tři hodiny nabíjet a nelze s ní pracovat. Lumeu jsem si pořídila v prosinci 2014, zpočátku jsem z ní byla nadšená, a tak jsem ji používala každých 14 dní, později kvůli zdlouhavosti mé nadšení opadlo, ale s klidným svědomím prohlašuji, že po roce mám za sebou nejméně deset ošetření všech partií. Nečekala jsem zázrak, a tak se má očekávání splnila - chloupky řídnou, nejvíce to oceňuji v oblasti bikin a vzadu na stehnech, protože tam mi chloupky opravdu ošklivě zarůstaly, teď sice také trochu zarůstají, ale je jich o 50% méně a jsou asi i jemnější, protože se nevytvářejí boláky a dokonce už se můžu holit bez toho, abych hned měla strniště. Nejlepší výsledek je na rukou, kde zbývá sem tam chlup, tak 90% už jich zmizelo. Obličej nemohu posuzovat, protože se tam odmítám holit, používám pinzetu na bradě a nad horním rtem, a po pár dnech, když si myslím, že chloupky už dorůstají, použiji Lumeu. Celkově dost prořídly. Čili shrnu to tak, že pokud jste stejný typ jako já, máte citlivou pleť a silné zarůstající chloupky, nevyhovuje vám jiná depilace, potom je investice do takového přístroje dobrý nápad (jak jsem později zjistila, jsou i levnější varianty než Lumea). Omlouvám se za délku příspěvku, chtěla jsem, aby tam byly mé veškeré zkušenosti a ne jen výkřik do tmy:)
Mám Baun silk expert IPL. Mám za sebou zatím 3 aplikace a zatím dobrý. Bála jsem se, že to bolí, tak jsem použila citlivý režim. Na nohy v pohodě, v podpaží to trochu štípalo. Tak po 3 měsících by již měly být viditelné výsledky, jsem zvědavá. Jsem světlá, ale chloupky mám tmavé, takže bude vidět rozdíl velmi dobře. Přístroj není těžký, je k němu dodávána nabíječka (do 2 typů zdířek), holítko. Fajn je aplikace do mobilu, která hlídá čas pro další použití. Přístroj je dražší, ale někteří internetoví prodejci nabízí vrácení peněz.
Souhlasím s @Luckie, taky mám ten Braun a co se týče použití spokojenost. Přístroj je překvapivě lehký a velmi snadno se používá - má vlastně jen dvě tlačítka, jedním e přepíná na ten citlivý režim a druhým se „bliká“
Záblesky v citlivějších partiích trošku štípají, ale rozhodně se to dá vydržet. Sama zatím výsledky po měsíci ještě nevidím, ale na to je brzy, mělo by se to projevit až tak za dva měsíce od prvního použití. Ale přístroj si střídáme s kamarádkou a ta už prý začíná pozorovat, že chloupky rostou pomaleji. Holt každá jsme jiná ![]()
Ahoj mám tento epilátor. Používám ho pár týdnu a je super. Snadná manipulace - jen dvě tlačítka. Při aplikaci z přístroje vycházejí drobné záblesky, které jsou ze začátku nepříjemné, ale po další aplikaci už tolik nevadí nebo se to dá vyřešit brýlemi. Před aplikací je potřeba oholit klasickou žiletkou a pak se aplikuje přístroj. Je pravda jak píšou holky že v citlivějších oblastech to trošičku štipkalo, ale dalo se to vydržet. Já už po 4 týdnech vidím znatelnější úbytek chloupků. Kabel je dostatečně dlouhý. Jediné co mi vadí je, že to nemá žádné pouzdro tak to mám uložené v té původní krabici. Škoda. Jinak všem vřele doporučuji. Není to určené lidem se světlou pletí, ale je k tomu tabulka a to si můžete rozhodnout zda tam zapadáte. Jinak přístroj nefunguje. ![]()
Take mam Brauna a spokojenost chloupky znacne projidly, zjemnily se a ztraceji. Ale je to dlouhodoba zalezitost. Neboli to jen to dele trva to je nevyhoda ale zase si k tomu pustim nejaky fajn film a jde to samo
pouzivam necely pul rok.
Mám Philips a upřímně je to krám, už bych si to nekoupila. Ono to sice docela funguje, ale je to hrozně zdlouhavá aplikace a stejně není 100%, takže ziletce se člověk nevyhne a dělat si to co 2-3 týdny je pěknej vopruz.
Ahoj všem!
Dlouho jsem v květnu hledala užitečné recenze na IPL ošetření v salonu, ale nic moc kloudného jsem nenašla. Samé špatné zkušenosti nebo žádné výsledky po ošetření. Byla jsem k této metodě velmi skeptická ještě než jsem ji sama podstoupila.
Ošetření IPL v salonu opravdu není levná záležitost a tak jsem si koupila voucher na Slevomatu 5× podpaží a 5× brazilku. Celkem mě to stálo asi 2800,– což je velmi přijatelná cena.
Na moje první ošetření jsem šla v květnu na dermatologickou kliniku v Praze. První ošetření podpaží bylo velmi bolestivé. Jak kdybych se spálila o svíčku nebo o horký hrnec. O partii bikin radši ani nemluvit. Slečna, která mi IPL dělala se na mě soucitně tvářila a velmi mě psychicky podporovala (a to nejsem přecitlivělá na bolest).
Cestou domu mě to stále ještě pálilo, ale doma už bylo zas vše OK. Chloupky rostly vesele dál a já byla zklamaná. Po 10 dnech však najednou začaly řídnout až postupně úplně vypadaly. Při holení mě už netrápily zarostlé chloupky a oholila jsem se do 2 minut.
Následovala druhá návštěva (zas naprosto neskutečně bolestivá
). Výsledek byl zase stejný. Chloupky chvilku rostly a pak všechny vypadaly.
Na třetí sezení jsem šla už téměř bez chloupků a pokračuji dál! Čtvrté sezení a já už se holím jen 1-2× za měsíc.
Svého rozhodnutí nelituji, určitě to za to stojí!
V podpaží už mi chloupy nerostou vůbec, tak chodím jen jednou za 2 měsíce a v intimních partiích došlo ke 100% zlepšení. Měla jsem tmavé, husté chloupky. Podstoupila jsem snad vše! Různé pásky, vosky, epilátory, bikiny trimmery, všechny možné žiletky a nic. A vždy neskutečné podrážděná pokožka, zarudlá a nehezká. To po IPL jsem tam dole hladká jak miminko
.
Jestli váháte, zda do toho jít, jdětě! Nebudete litovat ![]()
P. S. Zapomněla jsem dodat, jaká je to úžasná úspora času! Ošetření podpaží trvá 3 minuty (1× za měsíc ze začátku) a oblast bikin asi 8 minut (také 1× měsíčně ze začátku). Takže jen hupsnete do salonu a zas jdete domů.
Ahoj, máte někdo zkušenosti s tímto typem? Děkuji
Máte někdo novou zkušenost, třeba z posledních 2 let? Přece jen se ta technologie asi posunuje. Pořídily byste si znovu nebo je to krám, trvá to dlouho, nefunguje to? A má smysl kupovat třeba dražší Braun nebo jste některé spokojené i s nějakým noname z Lidlu? Děkuji za info, rozhoduji se, jestli pořídit jako dárek. ![]()
Mam Lumeu a funguje na me super, jsem blondýna, ale kůži i chloupky mám tmavší. Osvicovala jsem jen nohy a trisla, jedna noha mi trvá cca 20 minut? Tedy jen lýtka. Po 3 osetrenich už je vidět rozdíl. Ale pak moje úsilí kleslo, ted jsem těhotná, tak to nepoužívám, i po skoro roce nepouzivani mi chlupy rostou méně
Mám ho teda asi 3 roky a funguje pořád stejně. Na nohách mám pár chlupů, na rukách skoro nic a v podpaží a knírek to po delším neužívání vždy doroste, což nechápu ![]()
Určitě bych ho pořídila znovu a to ho teď používám tak třeba jednou za dva měsíce, protože jsem moc líná.
Jinak já mám lýtka hotová do 5 minut obě, stehna mě moc nebaví, třísla jsou na pár bliků, podpaží taky a ruce taky. Jestli se s tím dělám 20 minut, tak je to moc.
Máte prosím někdo zkušenost s typem 5115? Je uváděn jako pro muže. Má jediný širokou náhradní hlavu, což by mi vyhovovalo, protože si holím jen nohy. Ta klasická úzká hlava mi přijde moc malá, práce s ní zdlouhavá.
@Anonymní píše:
Máte někdo novou zkušenost, třeba z posledních 2 let? Přece jen se ta technologie asi posunuje. Pořídily byste si znovu nebo je to krám, trvá to dlouho, nefunguje to? A má smysl kupovat třeba dražší Braun nebo jste některé spokojené i s nějakým noname z Lidlu? Děkuji za info, rozhoduji se, jestli pořídit jako dárek.
pořídila jsem to vloni, Philips, asi ten nejvyšší model, z druhé ruky, od nespokojené majitelky
já spokojená jsem, na podpaží a třísla funguje skvěle, nohy jsou horší, ale spíš kvůli tomu, že ta aplikace je prostě strašný oser, jak je to velká plocha