Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ženy,
byla jsem před pár dny na prvnim pohovoru v iscare. Bylo mi řečeno, že až dostanu menses, mám se objednat na utz a zároveň si nechat udělat odběry. Zaprvé se chci zeptat, jeslti některá z vás má zkušenost, že by Vám chtěli dělat utz při menstruaci. Přijde mi to trošku divné, navíc nepříjemné. Ale snad si to pamatuju dobře, že mi to dr. takhle řekla. Na výpisu od dr. mám napsáno „provést utz a hormonální profil do 5dc“. A druhá otázka je, odkdy vlastně počítat ten 1DC. Já to totiž dostala dnes v cca 10h dopoledne a na papíru jsem teď večer objevila, že počítaj 1MC ode dne, kdy je menstruace od rána. Já už se ale objednala na zítra (tj sice jakoby 2DC, ale podle nich teprve 1DC). Tak jsem z toho jelen
nebo´t je v papírech zároveň doporučení, že hormonální profil je dobrý dělat 2 - 4DC.
Buď vklidu, uzv při menstruaci je naprosto rutinní záležitost, oni to tak neberou a je pro ně důležitý vidět klidový stav vnitřních pohlavních orgánů v době, kdy je hladina hormonů na základní úrovni…prostě zatni zuby a neřeš, nejsi první ani poslední ![]()
1.DC je den, kdy menstruace přijde cca. do 17:00. Některé CARy a doktoři to počítají plus mínus hodina, dvě, ale tohle je zhruba průměr, tak jsem to slyšela nejčastěji.
Děkuju za reakci
Takže zítřek můžu považovat za 2. den MC, když jsem to dnes dostala v cca 10h dopoledne?
Dnes mas prvni den cyklu, pokud krvaceni zacne do odpoledne tak je to prvni den
hormo profil je normalni
@broskef určitě, když jsi to dostala ráno v 10, tak zítra budeš beze všech pochyb 2.DC.
Děkuju holky. tak já jdu v pohodě spát a nechám si zdát o zítřejším príma vyšetření ![]()