ICSI - máte zkušenost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56
21.4.10 20:24

Ahoj taky jsem teď podstoupila IVF.To ICSI oni se tě sami zeptají řeknou ti jaký je spermiogram a že si mužeš vybrat většinou si to prý nechávají na půl.Já jsem se rozhodla nechat všechny napíchat Měla jsem jich 5.Platila jsem 7800kč.je to jednotná částka už jenom to že ti to napichaj tak platiš.Je jedno jestli jich necháš 1 nebo 20.Tak si myslim že je lepší nechat všechny.Bohužel nám první pokus nevyšel měly jsme vložená 2 a nic.A 2 máme zamražená jedno jse nám rozpadlo.

Brazdicko- to jsi jich měla tolik to je krásný.

Chci se zeptat jestli to pokaždé na poprvé nevyjde.nebo jsem něco zanedbala.A dočetla jsem se že můžou polipy bránit uhnizdění embrya :think: :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4282
27.4.10 08:26

Krásný den všem,čtu tady Vaše články a úplně se mi vybavuje čím jsem si také prošla.
V roce 2008 jsem podstoupila i já odběr vajíček,pod narkouzou,měla jsem jich hodně,polovinu jsme po domluvě s lékařem nechali taky napíchnout ICSI a měli jsem 10 embryí.Jelikož jsem měla hyperstimulační syndrom,musela jsem 3 ms počkat a potom jsem podstoupila KET s dvěmi embryemi.No a vyšlo nám to napoprvé,jsem tomu ráda,máme 2 zdravé kluky,i když jejich cesta na svět byla rychlá a domů jsme se dostali až po 6 nedělích od porodu.Přeji všem co do toho jdou ,aby se jim to také povedlo a miminka se narodili a donosili v pořádku. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
28.4.10 14:46

Nám bylo doporučeno IVF ICSI kvůli pozitivní buněčné imunitě, SPG máme skvělé… Nemá někdo podobnou zkušenost?? Není to zbytečné???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.10 13:10

ICSI

Zdravim.
Nejdrive si pichate injekce pro „spravnou“ tvorbu vajicek. Pak tam oba jedete na odber vajicek a spermii.
Oni ty vybrana vajicka oplodni temi nejlepsimi spermiemi. Za 3-5 dnu tam jedete znova, kdy Vam „do vnitr“ vlozi 1-2 (ty NEJ) oplodnena vajicka, a cekate na „zazrak“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
18.6.10 18:10

Ahoj, nám dnes v Gennetu po poměrně špatném spg doporučili rovnou IVF-ISCI. Tak se rozhodujeme, zda do to ho jít. Manžel mi právě řekl, že se mu to nezdá, že to není přirozený, ale jinak asi mimčo mít nebudeme, tak se nedá svítit a hurá do toho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
18.6.10 18:28
Gabčul ahoj..
hodně špatný? :think: pokud chceš písni sz..
Gabčulka píše:
Ahoj, nám dnes v Gennetu po poměrně špatném spg doporučili rovnou IVF-ISCI. Tak se rozhodujeme, zda do to ho jít. Manžel mi právě řekl, že se mu to nezdá, že to není přirozený, ale jinak asi mimčo mít nebudeme, tak se nedá svítit a hurá do toho :lol:
  • Citovat
  • Upravit
47
19.6.10 19:49

ahoj :-) máme špatné sper. proto nám dělali ICSI.z 8 vajíček jich 7 vydrželo.Byla tam semnou holka co měla 32 vajuch ICSI neměli a zbylo jí 6.
Do teseti vajíček stálo 8000, každe další 2000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
19.6.10 20:03

Dančo moc nechápu proč kvůli pozit. imunitě.
Mě byla taky zjištěna pozitivní buneč. imunita- myslim tim IB proti spermatu.3 měsíce jsem brala 5mg prednisonu.A tet beru 2,5 mg asu už 5 měsíců.
Podle mě to ICSI neřeší. Protože tvoje tělo bojuju proti sper. popřípadě proti trofoblastu.Takže tělo zabíjí spermoše a ambria-protože to je napul spermoš.
Kde jsi byla na imunu? mi v Podolí a hezky nám to vysvětlili.(řekli že po přeléčení kdyby jsme tedy měli dobry sper. by jsme to mohli zvládnout doma. Ale mi je máme dost přichcíplí :-D proto máme IVF a ICSI
Nevim no konec koncu nejsem doktor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.10 20:19
Gabčulka píše:
Ahoj, nám dnes v Gennetu po poměrně špatném spg doporučili rovnou IVF-ISCI. Tak se rozhodujeme, zda do to ho jít. Manžel mi právě řekl, že se mu to nezdá, že to není přirozený, ale jinak asi mimčo mít nebudeme, tak se nedá svítit a hurá do toho :lol:

Nic si z toho neděljte, u nás byl podobný problém. Podstoupili jsme IVF s ICSI- odběr 17 embryí, oplodněno 6, 2 transferovány a jedno miminko :palec:
My byly taky V Gennetu- na Letný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
21.6.10 20:27
Petrásek87 píše:
Gabčulka píše:
Nic si z toho neděljte, u nás byl podobný problém. Podstoupili jsme IVF s ICSI- odběr 17 embryí, oplodněno 6, 2 transferovány a jedno miminko :palec:
My byly taky V Gennetu- na Letný.

Ahoj, my jsme teď na prázdninách a manžel v práci, tak o tom přemýšlíme každý v klidu a po svém a o víkendu si řekneme co a jak. Ráda slyším o někom, kdo na tom byl stejně jako my a zadařilo se, to je taková nová krev do žil :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.10 20:52

Dnes už to není nic zvláštního, že se miminko nevede přirozenou cestou. My jsme byly v Gennetu na první návštěvě v roce 2006, podstoupili jsme 3* inseminaci, 1* IVF- ale vajíčka se neoplodnila, pak jsem musela na laparoskopii kvůli endometrióze ( tou trpý 95% žen- ta zabraňuje oplodnění), pak následoval tzv. dlouhý protokol a výsledkem je Ondrášek. Když si vemeš, že do Gennetu jsem nastoupila, když mi bylo 19 let a doktorka mi oznámila, že jsem tzv. " chodící antikoncepce" je to celkem mrzuté :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
23.6.10 08:33
Gabčulka píše:

Gabi, běžte do toho. Můj manžel měl na spg pouze 1% zdravých spermií. Takže u nás jsme se nerozmýšleli a rovnou šli do ICSI. Měli jsme 13 oplodněných, zůstalo pět, dvě zavedena, tři zmrazena a jedno mimčo je na světě. Nám se teda zadařilo hned na poprvé :-) (Unica v Brně, mám jen pozitivní zkušenosti). Takže i s tak katastrofálním spermiogramem to jde díky ICSI :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
3.7.10 23:30

ahojky, také máme zkušenost s metodou IVF-ICSI ale nic moc. Mému manželovi spg dost kolísá jednou je normální, jednou jsou pomalé, jednou jich je málo tak doporučili rovnou ICSI. Ale taky z důvodu, byla jsem na imunologii a zjistili mi protilátky proti spermiím…
1.IVF-ICSI bez úspěchu… :-( je to poměrně čerstvé.už se těšíme na další pokus… Držím všem kdo to podstupuje pěstičky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7122
1.9.10 16:50

Ahoj, taky mám zkušenost s IVF - ICSI kvůli špatnému spg partnera. Část se měla oplodnit ICSI a část „přirozeně“, ale v den OPU byl spg špatný, tak po konzultaci s embryologem bylo domluveno ICSI na všech vajíčkách. Měla jsem 14 vajíček a oplodnili jich 11. Do 10ks to stojí 7 tis., každé další 500,–. 6 nám jich dnes zamrazili a zbylých 5 tam roste dál a pozítří jdu na transfer 2. Je to prví pokus, tak snad se hned zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.10 14:40

proc vam mrazili embrya tak brzo, kdyz ani nevi, jestli se vam ty ostatni budou vyvijet? co kdyz budou spatny a nebudete mit nic na transfer?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.