Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj jmenovkyně. ![]()
Zkušenost mám a dobrou. Vzhledem ke špatnému spg partnera nám bylo doporučeno IVF s ICSI - z 10 vajíček se nám oplodnilo 8, což je myslím úspěch. Platila jsem za ICSI 7000 Kč.
Čtu snažilky, fandím vám tam všem a držím moc palce. ![]()
předpokládám,že všude je to stejný,takže jim stačí vlastně jen výsledek spg,podepsaný souhlas s ICSI a nakonec odebraná vajíčka
Jo a potom zaplatit
nebo je to někde jinak? Něco navíc?
Lindi - nic k tomu potřeba není. Jen si o to říct embryologovi. Ale vždycky stejně to probírá embryolog po odběru idividuálně. Bude mít už i výsledky aktuálního SPG v den odběru a tak sám tuto metodu doporučí nebo řekne, že je to zbytečné. Nám jednou řekli, že je to zbytečné, že SPG je super, ale z 8mi vajíček se neoplodnilo ani jedno. Takže celý pokus IVF byl k ničemu. Doporučuji tedy alespoň na část vájíček jít na jistotu s ICSI. ![]()
no jde mi o to, zda je třeba laparoskopie a tak. odběr vajíček je v narkóze?
Laparoskopie před IVF může být - třeba v případě, když je podezření na endometriozu, ale taky nemusí. Odběr vajíček je v 95% v narkoze, já byla jedna z mála výjimek, dělali mi odběr jen při nějakém mírném znecitlivění, bolelo to jako čert, ale zase to netrvalo dlouho a dalo se to přetrpět.
zažila jsem jednou odběr vajíček bez narkozy (5ks)a za mě teda už nikdy víc.Dali mi párkrát čichnout k rajčáku,nic jiného a bolelo to jak čert i po pár hodinách.Pokud je možnost narkozy,jdi do toho.
vkládá se 1-2,záleží na tobě nebo zvyklostech CAR.Vždy je možná domluva.Ale u zavedení 2 musíš počítat s tím,že se chytnou obě,takže pokud dvojčátka nechceš,tak jdi do jednoho.Asi je tam menší šance…Nevím,záleží na tobě
Lindi - doporučuji se kouknout na stránky nějakého Centra asistované reprodukce, tam jsou postupy popsané. Třeba na www.gennet.cz je tam přímo „vitruální ordinace“ a tam je vše ![]()
Lindo, vše záleží na centru kam asi už chodíš. Laparošku jsem nemusela mít a šlo se hned na um. opl. Až v centru při odběru se rozhodlo jak se vajíčka oplodní a zaváděli mi 2, ale jak jsem pochopila, tak se i zavádí klidně 3 podle kvality vajíček a vývoje embria. ![]()
holky jak dlouho se stimuluje před ICSI? Nebo jak probíhá celý ten měsíc?
Lindo zdravím, já jsem zrovna včera podstoupila v narkoze odběr vajíček mám jich 31 (to je snad zázrak, přestimulování) a hned mi nabídli metodu ICSI, stojí to 8.000,– Kč, dneska si mám volat, jak to dopadlo. Bojím se všeho:))
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď