ICSI - máte zkušenost?

7592
26.11.09 12:58

ISCI

Máte někdo zkušenost s ICSI?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7592
26.11.09 13:01

Jsem přehodila písmenka :lol: ICSI :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
26.11.09 13:09

Ahoj jmenovkyně. :-D
Zkušenost mám a dobrou. Vzhledem ke špatnému spg partnera nám bylo doporučeno IVF s ICSI - z 10 vajíček se nám oplodnilo 8, což je myslím úspěch. Platila jsem za ICSI 7000 Kč.

Čtu snažilky, fandím vám tam všem a držím moc palce. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
26.11.09 13:11

a co je všechno třeba za vyšetření před touto metodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
26.11.09 13:14

předpokládám,že všude je to stejný,takže jim stačí vlastně jen výsledek spg,podepsaný souhlas s ICSI a nakonec odebraná vajíčka :lol: Jo a potom zaplatit
nebo je to někde jinak? Něco navíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VečKa
26.11.09 13:20

Lindi - nic k tomu potřeba není. Jen si o to říct embryologovi. Ale vždycky stejně to probírá embryolog po odběru idividuálně. Bude mít už i výsledky aktuálního SPG v den odběru a tak sám tuto metodu doporučí nebo řekne, že je to zbytečné. Nám jednou řekli, že je to zbytečné, že SPG je super, ale z 8mi vajíček se neoplodnilo ani jedno. Takže celý pokus IVF byl k ničemu. Doporučuji tedy alespoň na část vájíček jít na jistotu s ICSI. :palec:

• Citovat
  • Upravit
7592
26.11.09 13:31

no jde mi o to, zda je třeba laparoskopie a tak. odběr vajíček je v narkóze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
26.11.09 13:37

Laparoskopie před IVF může být - třeba v případě, když je podezření na endometriozu, ale taky nemusí. Odběr vajíček je v 95% v narkoze, já byla jedna z mála výjimek, dělali mi odběr jen při nějakém mírném znecitlivění, bolelo to jako čert, ale zase to netrvalo dlouho a dalo se to přetrpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
26.11.09 13:40

a kolik se pak vkládá vajíček do dělohy? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
26.11.09 13:53

zažila jsem jednou odběr vajíček bez narkozy (5ks)a za mě teda už nikdy víc.Dali mi párkrát čichnout k rajčáku,nic jiného a bolelo to jak čert i po pár hodinách.Pokud je možnost narkozy,jdi do toho.

vkládá se 1-2,záleží na tobě nebo zvyklostech CAR.Vždy je možná domluva.Ale u zavedení 2 musíš počítat s tím,že se chytnou obě,takže pokud dvojčátka nechceš,tak jdi do jednoho.Asi je tam menší šance…Nevím,záleží na tobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VečKa
26.11.09 15:46

Lindi - doporučuji se kouknout na stránky nějakého Centra asistované reprodukce, tam jsou postupy popsané. Třeba na www.gennet.cz je tam přímo „vitruální ordinace“ a tam je vše :-)

• Citovat
  • Upravit
65714
26.11.09 21:03

Ahojík…tak my před IVF-ICSI museli ještě na genetiku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
26.11.09 22:01

Lindo, vše záleží na centru kam asi už chodíš. Laparošku jsem nemusela mít a šlo se hned na um. opl. Až v centru při odběru se rozhodlo jak se vajíčka oplodní a zaváděli mi 2, ale jak jsem pochopila, tak se i zavádí klidně 3 podle kvality vajíček a vývoje embria. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
29.1.10 19:28

holky jak dlouho se stimuluje před ICSI? Nebo jak probíhá celý ten měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
20.4.10 12:11

Lindo zdravím, já jsem zrovna včera podstoupila v narkoze odběr vajíček mám jich 31 (to je snad zázrak, přestimulování) a hned mi nabídli metodu ICSI, stojí to 8.000,– Kč, dneska si mám volat, jak to dopadlo. Bojím se všeho:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.