Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Počítačům moc nerozumím tak se to zkusím popsat nějak srozumitelně- nemám myš, takže když chci sjet na konec stránky tak šipkou najedu na „lištu“ vpravo a stisknu to tlačítko vlevo jako u myši a sjedu - no a vždy to fungovalo. Ještě včera večer ano a teď ne. Nevíte někdo co s tím? Notebook jsem už restartovala a nic - nemůžu pracovat v excelu protože ani bez toho neoznačím dvě tabulky - klepne mě. Děkuju všem za radu.
Takže ti vůbec nejde touchpad? (tj. ani dotyková část bez tlačítek? )
AHoj, moc nevím, zda jsem to pochopila správně, ale asi tedy používáš touchp… Nemáš ho vyplý? Já jej můžu zapnout a vypnout tlačítky FN+f9
Mě to PC čas od času taky dělá a vždycky pomohl restart… na nic jinýho jsem nepřišla…
Hmmm, tak to je divný, že touch fachá, jen tlačítka jako taková ne…
![]()
@Lynette Tak to bude nejspíš porucha, zašla bych do servisu..
1/ Kup si za 80Kč někde v Tescu myš.
2/ Klávesa PageDown nepomůže?
3/ Nepomůže klepat přímo na ten touchpad? Jakože najedes kurzorem kam chceš, zvedneš prst a klepneš na touchpad do stejnýho místa? Někdy se to chová jako levé kliknutí.
4/ Asi se bude dát koupit a vyměnit ten touchpad. Vetšinou je to jedna sestava i s tlačítkama. Na eBay by mohl jít za pár babek koupit, výmena nebývá složitá. Akorát je dobrý najít si na netu předem postup rozebírání toho kterýho laptopu, než pak pracně zkoumat, kde je kterej šroubek, případne západka.
@WontTell tvé rady jsou dobré na internet ale já potřebuju pracovat v excelu - takže asi myš. Díky všem.
Nemáš pod tím jen nějaký drobky?
jinak myš, vypadá to na HW, ne na ovladače, možná se to opraví samo časem, mě takhle TP taky občas blbne, třeba když se NT přehřeje
@Lynette píše:
Novinka! Pravé tlačítko funguje - levé ne.
jojo, asi ti to levý úplně odešlo
pokud tam teda nemáš nějakej bordel, zkus to vyluxovat ![]()
Prach nebo kontakt v čudu… Zatím klávesnice, pokud se to „samo“ nevyléčí… Jinak servis ![]()
Prosím taky o radu. Počítačům moc nerozumím, tak to popíšu hodně laicky ![]()
Touchpad funguje ve smyslu, že můžu pohybovat kurzorem, ale nefunguje, když potřebuju něco otevřít-kliknout na něho…nereaguje. Boční tlačítka jsou taky funkční…jen prostě ten klik nereaguje. Zkoušela jsem noťas jak restartovat, tak vypínat…ale nic ![]()
Děkuju za jakékoliv rady.