Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, začínám s antidepresivy na stres (úzkosti). Po Sertralinu jsem měla šílené stavy až jsem musela volat záchranku. Teď jsem přes týden na Itakemu 5mg (escitalopram) a psychiatr mi k tomu napsal Trittico 150 (třetinu) na nespavost. Zkoušel prosím někdo tuto kombinaci? Jak je bezpečná? Moc se bojím, nadměrný stres se mi totiž podepsal na srdci, mám denně palpitace (přeskakování srdce). Dr.jsem o tom říkala.
Tuhle kombinaci beru už 5 let a jsem naprosto v pohodě. Trittico teda beru už asi 10 let, tak 7 let celou tabletu.
@Paoloska děkuji! A brala jste k tomu i nějaké benzodiazepiny? Mám k tomu ještě oxazepam…
@ale2107 píše: Více
Ne, nic dalšího. Jen občas lupnu Neurol.
@Paoloska jj ten oxazepam je jako Neurol ale s prodlouženým účinkem. Tak to Trittico dnes zkusím…
Určitě Ti pomůže
Opravdu se neboj. Za pár týdnů budeš vysmátá a vyspalá, uvidíš ![]()
Beru Cipralex 10 mg ráno a na spaní Trittico 150 mg celé. Je to v pohodě. Ze začátku jsem k tomu měla ještě Lexaurin 3 mg.
A za jak dlouho se projeví účinky Trittico? Můžu čekat už něco první noc, nebo si k tomu mám vzít ten Oxazepam co jsem doteď brala, abych dokázala usnout?
To určitě nečekat, to trvá nějakou dobu. Já jsem začínala týden třetinu, další týden dvě třetiny, pořád nic, tak nakonec celé a asi po dalším půl týdnu jsem konečně usnula jak mimino i bez Lexaurinu. Taky jsem nějakou dobu vychytávala dobu, kdy ho vzít, nakonec se to ustálilo na 2 hodinách před ulehnutím.
@lucad77 no nezabral mi na spání, měl spíš opačný účinek - nemohla jsem usnout do dvou tak jsem si musela vzít ten oxazepam. Vzala jsem Trittico asi hodinu před spaním.
Tak dnes ho vezmi o 2 dřív. Jak jsem už psala, je třeba vychytat dávku i dobu užívání, chce to čas.
@lucad77 jj zkusím.. a brala jsi Lexaurin rovnou s Trittico večer? Možná bych měla posunout ten oxazepam na později, teď ho totiž beru v poledne..
Když jsem neusnula do půlhodiny, vzala jsem si i Lexaurin.
Příspěvek upraven 21.03.25 v 20:31