Vzpomínky na špatné období

Anonymní
18.3.25 18:25

Vzpomínky na špatné období

Ahoj holky,

celý loňský rok byl příšerný, plný strachu, úzkostí, bezvýchodnosti. Teď se z toho dostávám, cítím, že se věci dávají do pořádku a blýská se na lepší časy :srdce:

Co mě ale pořád dostává jsou vzpomínky. Často mi období připomenou běžné denní situace, vyskočí fotka atd. V tu chvíli mám pocit, jako bych se teleportovala zpět. Cítím se v tu chvíli opět psychicky i fyzicky špatně.

Je mi jasné, že se to nejspíš spraví časem… Máte nějaká zkušenost a slova podpory? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10987
18.3.25 18:37

Strašně moc lidí a pravděpodobně i ty se v minulosti dokážeš neskutečně utápět…

Žij současností, neutapej se minulostí a raději neřeš ani budoucnost, to je někdy taky lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15265
18.3.25 19:30

Tomu se říká trauma, rok je krátká doba, pomůže jen čas a snažit se zaměstnat něčím co máš ráda. Muj mozek časem špatné zážitky vytlačí a zůstávají jen ty pozitivní. Ne, že bych di nepamatovala, ale zmizí ta špatné emoce i potřeba na špatné vzpomínat. Tak snad se to podaří i tobě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
obet.stalkingu
18.3.25 20:31
@Trojlístek píše: Více

Jak to má udělat, to jí napíšeš? :think: Ono se lehko psychopatovi řekne, ale nepsychopatovi těžko udělá. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3734
18.3.25 21:00

Dříve jsem se léčila s depresí. Je to už 7 let. Mám neustále strach z toho že se mi to v některých krizových situacích vrátí. Pomáhá mi na to moc nemyslet a jít dál. Koukat na to co bude a na co se můžu těšit. Už jsem zvládla úmrtí obou dědu, rozchod s bývalým mužem a vše bez medikace tak si říkám že snad už se mi to nestane. Nicméně na to nezapomenu nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.25 21:52

@Trojlístek to je ideální stav :D Ale myšlenky mi tam chodí samy. Přesně jak říká @obet.stalkingu :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.25 21:53

@Alušáček to zní skvěle! Moc děkuju za hezká slova a přeji spoustu hezkých dní i do budoucna :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.25 21:54

@Švédka87 tyjo! Zvládla jsi toho od té doby spoustu! Jsi úžasná a moc silná. Věřím, že jsi se hodně posunula a že už nespadneš, alespoň ne na to nejhlubší dno, jako předtím :srdce: Hodně sil a krásných dní! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10987
18.3.25 22:08
@Anonymní píše: Více

Tak je zatím nech. Ještě to asi potřebuješ.
Osobně nechápu řeči o psychopatovi, to fakt nejsem a pokud potřebuji být smutná, tak jsem a nebudu stopovat jak dlouho.
Jestli rok, nebo dva nebo týden.

Mnohem horší je být navenek plná cukru a v hlavě plná hořkosti.
To přetvarování je to nejhorší.
To se pak střídají takové ty sluníčkové období a období zmaru.
Takový divný kolotoč.
A je to strašně náročné.

Prostě svou radu jsem dala.
Povzbudit tě úplně tak nemůžu, protože řeči, že něco bude dobre, když to nemáš v hlavě zpracované jsou kontraproduktivní.

Aktuálně dělej hlavně to, co máš ráda. Nenuť se za každou cenu do pozitivních emocí - působí to na mě tak, že to právě děláš a není ti v tom úplně dobře.

Pokud člověk zažije nějakou opravdu velkou emoční bolest a zmar, tak rok je krátká doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.25 22:13

@Trojlístek děkuji za hezká slova :* Jde z tebe moudrost a klid. Moc děkuji za rady a měj se moc hezky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
10987
18.3.25 22:23

Taky se měj hezky, ať se stalo cokoliv, tak si dovol tolik času, kolik budeš potřebovat :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
19.3.25 06:28

Jo jo. Děkuji. Za tu dobu jsem si udělala být, našla manžela a máme syna. Teď jsme v tom bytě. Jsem ráda že jsem to tenkrát nevzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová