Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Všem,
chtěla bych vás všechny moc poprosit o radu, zkušenosti, názory …
Zřejmě mě v blízké době čeká inseminace dárcem
. Jsem po několika neúspěšných těhotentvích
a toto se jeví jako jediné řešení. Máte s tím některá zkušenost? Jak to všechno probíhá? Jaké jste u toho měli pocity vy a partner? Zkrátka cokoliv k této problematice. Budu moc vděčná za každý názor.
Předem díky
.
Nám byla taky nabídnuta IUI s dárcem. Bohužel manžel nesouhlasil a ani se nedal ničím přesvědčit. Nedokázal to moc rozumově zdůvodnit, ale co se dá dělat, musela jsem ho respektovat…
Naštěstí bez jakýchkoliv výhrad souhlasil s adopcí a tak jsme konečně šťastná rodinka…
Přeji hodně štěstí, ať se brzy zadaří…
Koukni se na: http://www.neplodnost.cz/…jnost/forum/
Tam najdeš spoustu příběhů, zkušeností a možná i rad…
Dadla
Dadlo, díky.
Ještě mě napadlo, o adopci taky doma mluvíme. Jak dlouho to všechno trvalo? Od zažádání až po miminko v náručí? Čekáme na mimi už přes tři roky a tak už jsem trošku netrpělivá.
Dík za odpověď.
Milá M1504, to je jako bych oslovovala robota ![]()
Pokud podáte žádost o osvojení, nikdo vám neřekne přesně, jak dlouho budete čekat. Nedá se to. Nám bylo v prvopočátku řečeno, že budeme čekat cca 3,5-4,5 roku. Nakonec to bylo od podání žádosti jenom dva roky a měsíc. Měli jsme štěstí…
Záleží taky na kraji, kde žiješ. V každém kraji je to čekání jinak dlouhé…
Dadla
Dadlo,
jsme z okolí Brna. Tak myslím, že tu čekačka bude asi dlouhá.
U nás je to přesně naopak. Manžel upřednostňuje dárce před adopcí. Tak jsem si říkala, že by jsme si požádali i o adopci a současně to zkoušeli v caru, ale mu se to nezdá fér. Jenže já už mám za sebou tolik neúspěchů, že bych si to takto chtěla „pojistit“, že nějaké mimi bude. Takhle to vypadá, že zase budem zkoušet s nejistými výsledky. Možná, že má manža pravdu, když ale ta touha je tak veliká.
Mirka
My jsme to tak udělali a žádost jsme dávali jako „pojistku“. Bylo to hlavně z důvodu věku, protože nám v době podání žádosti bylo oběma 31 a pokud bychom ještě čekali, nedostali bychom pravděpodobně miminko, ale větší dítě…
IVF jsme pokoušeli i dál, ale bez úspěchu…
Dadla
M1504 píše:
Ahoj Všem,
chtěla bych vás všechny moc poprosit o radu, zkušenosti, názory …
Zřejmě mě v blízké době čeká inseminace dárcem. Jsem po několika neúspěšných těhotentvích
a toto se jeví jako jediné řešení. Máte s tím některá zkušenost? Jak to všechno probíhá? Jaké jste u toho měli pocity vy a partner? Zkrátka cokoliv k této problematice. Budu moc vděčná za každý názor.
Předem díky![]()
![]()
.
Ahojky ! Můžu se zeptat, proč dárce ? Když se vám povedlo otěhotnět…
Jinak držím palečky, ať máte jakýmkoliv způsobem ten voňavý uzlíček u sebe co nejdřív !!! http://smajlici-1.ic.cz/…flora143.gif
Ahoj Leni,
zeptat se můžeš. Manžel má nález na genetice, dokonce se to stejné prokázalo i u jeho otce. Tchán je v pořádku, manžel už má drobné zdravotní problémy a naše mimi měla vadu neslučitelnou s životem. Tužíž se to neustále zhoršuje. Už jsme to zkoušeli víckrát a vždy to dopadlo špatně, tak nám v nemocnici navrhli toto řešení. Nadšení z toho nejsme, to asi chápeš, ale prožívat neustálé ztráty … asi je to opravdu jediné řešení.
Díky za přání.
M1504 píše:
Ahoj Leni,
zeptat se můžeš. Manžel má nález na genetice, dokonce se to stejné prokázalo i u jeho otce. Tchán je v pořádku, manžel už má drobné zdravotní problémy a naše mimi měla vadu neslučitelnou s životem. Tužíž se to neustále zhoršuje. Už jsme to zkoušeli víckrát a vždy to dopadlo špatně, tak nám v nemocnici navrhli toto řešení. Nadšení z toho nejsme, to asi chápeš, ale prožívat neustálé ztráty … asi je to opravdu jediné řešení.
Díky za přání.
Aha
![]()
My jsme před dvěma rokama o jedno mimi přišli
a od tý doby se nám nedaří. Takže podstupujeme různá vyšetření- naposledy jsme byli na imunobiologii. Tam nám řekli že se může stát, že si po nějaké době nechráněného styku mezi partnery tělo ženy vyrobí proti jeho spermiím jakousi imunitu, což by mělo znamenat, že jeho spermie buď ničí a nebo vede později k potratu… Jak vidím, váš případ to ale není, tak přeju hodně sil, štěstíčka a ať se brzy můžete radovat z rostoucího pupíčku ![]()
Díky za povzbuzení, a i tobě přeju co nejdřív mimčo v bříšku
. Určitě se nám to oběma podaří, věřím tomu
.
Mirka
Ahojky M, čtu náhodou vaši diskusi, mám miminko narozené úplně normálně, takže nemám zkušenosti.
Ale pokud Ty jsi zdravá a máš tak bezvadného manžela, že by mu nevadilo, že biologickým otcem vašeho miminka nebude on, určitě zkus toho dárce. Miminko bude totiž Tvoje, budeš prožívat těhotenství, porod.....a to s adoptovaným dítětem nemůžeš.
Samozřejmě, pokud žena nemůže mít dítě, tak adopce je jediným řešením.
A dárci spermatu jsou pečlivě vybíráni, najdou dárce, který bude podobný Tvojemu muži.
Přeju hodně štěstí.
Ahoj Bibo,
díky za povzbuzení, taky to tak vidím. Snad se nám to konečně podaří
.
M.
Ahojky Mirko.
Taky nemám zkušenosti, ale když muž souhlasím s darcovstvím, tak bych do toho šla. Užijete si roztoucí pupík a miminko hned po porodu(to se poštěstilo muži, já našeho skřítka prospala
) Moc držím palečky. ať se zadaří. Jinak ten problém z imunologii na sperma byl zase náš případ, ale vše dobře dopadlo ![]()
marci píše:
Ahojky Mirko.Taky nemám zkušenosti, ale když muž souhlasím s darcovstvím, tak bych do toho šla. Užijete si roztoucí pupík a miminko hned po porodu(to se poštěstilo muži, já našeho skřítka prospala) Moc držím palečky. ať se zadaří. Jinak ten problém z imunologii na sperma byl zase náš případ, ale vše dobře dopadlo
Přeléčili vás ? Jak dlouho to trvalo ? Dr. mluvila o 2 měsících a pak zase testy…
Ahojky!
Můj manža má špatný spermiogram, takže podstupujeme IVF+ICSI. Mám za sebou jeden zamlklý potrat. Testy mám O.K., takže nám nic nebrání to stále zkoušet. Momentálně se chystáme na 3.IVF. Dárce nám taky nabídli, ale manža nechce. Já zatím taky, pokud máme šanci mít vlastní dítě, tak se chci o to pokusit.
Chápu, že pokud se u vás vyskytla genetická vada, tak je to pro vás řešení. Takže jdětě do toho!!! Je moc bezva, že tvůj manža na to přistoupil. Budu dítě aspoň tvé, prožiješ si ty, i on, vše co je s tím spojené a nejde o to, čí to dítě je, ale o to kdo se o něj stará a kdo ho má rád. a jsem si jista, že budete dobří rodiče. Však okolí to vědět nebude a dárce se vybírá tak, aby byl podobný tvému partnerovi.
Drží palečky! Kati