Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No teď jsme to nestihli, právě mám období ovulace. Takže až mi dorazí MS, tak začnu brát 3.-7. den CB, 13.-14. DC uzv a postkoitální test a podle toho, jak vyjde, půjdem na to IUI.
Takže příští cyklus. ![]()
Tak to nudu držet pěstičky pro štěstí…já čekám do pondělí, jestli dorazí MS a pak se taky uvidí. Já nic před IUI neberu, protože mám cyklus OK..jen Pregnyl před zákrokem. My se snažíme o miminko asi 1,5roku. Je to hrozné, ale naděje umírá poslední mi vždycky říkala babička… ![]()
Ahoj holky, stalo se některé z vás, že jste měli negativní těhotenský test, dostali MS a nakonec jste byli v tom?
moncicak: Mně cyklus taky funguje. Normálně ovuluju, ale asi nepravidelně, páč mi dělali hormonální profil a měla jsem špatnou hladinu folikulostimulačního hormonu. Zatím, co mi dělali testy na progesteron v druhé fázi cyklu (namátkové cykly) tak vždycky ten progesteron byl vysoký, takže ovulace proběhla. Ale mohla to být náhoda.
Jinak taky držím pěstičky, aby to příští týden dopadlo, respektive, aby menstruace nedopadla. ![]()
nedočkavá: Mně se to teda nestalo. V prvním těhu jsem si v den, kdy měla přijít MS dělala test a byl pozitivní.
Jo, to byl krásnej den… ![]()
Ahoj nedočkavá, jak jsi na tom? měla jsi negativní test? Já jsem při první IUI byla připravená na to, že to napoprvé nevyjde, ale MS přišla až 15.den po a celé to čekání bylo hrozné. Teď mi doktorka při IUI řekla ať to hlavně nevzdávám, protože nejlepší výsledky mají na třetí a čtvrtý pokus. Tak jsem odhodlaná podstoupit 4 pokusy a pokud by to nevyšlo tak pak jdem na IVF. No ale veřím tomu, že to vyjde.
Ahoj Mio 08, já jsem to dostala hned první den po uděláném těhotenském testu, který byl negativní,jenže jsem menstruovala jen dva dny a je mi pořád hrozně zle od žaludku. Nevím jestli je to tím vysazením utrogestanu. a to jím pravidelně.
Mio 08, a co ty? Jo to čekání je příšerný. Já teď asi měsíc vynechám, protože v práci je to docela nářez a asi bych to fyzicky nezvládla, protože ty hormony mě příšerně unavují. Budu ti držet palečky. ![]()
Nedočkavá a kolikátý jsi den po? Tak si ráno udělej zase test.
Myslíš po čem? Po menstruaci? jsem jeden den, měla jsem to jen jeden den, což je dost divné.
Myslím po IUI, kolikrát sis dělala test? Tak si zajdi do CAR vezmou ti krev a budeš mít jistotu.
Tak to fakt nevím, ale já bych šla určitě k doktorovi na konzultaci. Když jsem dostala MS po IUI tak mi krev stejně chtěly pro jistotu vzít, ale měla jsem je silné tak od toho upustili. No a hned jsem začala brát clostíka, ty teď nebereš nic? Kvůli práci to nepřerušuj, na den IUI si vem volno a pak dubeš normálně chodit do práce a aspoň ti čekání uteče.
Já teď nic neberu, bylo mi řečeno, že když test bude negativní, tak mám utrogestan vysadit. Ještě si teda udělám test a pak půjdu k doktorce.
a pak dej vědět! Já jsem po 2. IUI a vůbec nic necítím. minule mě po tom několik dní bolelo břicho a teď vůbec nic. Mám teď doma dost práce tak se na to snažím nemyslet, ale stejně už mám napsané v kalendáři kdy dělat test.
já jsem byla na první IUI,ale nevyšlo to,14 dní po inseminaci jsem si dělala test..byl negativní a 16 den se dostavila MS,takže znova příští měsíc… ikdyž ty bolesti co jsem měla od IUI až po MS bych nechtěla znova…