Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ne, nakonec jsem si říkala, že by mě to víc nervovalo, ale doktorka říkala, že je pěkný ovulační hlen a taky mě dopoledne pobolívalo břicho tak doufám, že to dopadne. No jo zase to čekání.
Ahoj holky, jsem tu nová, tak se rozkoukávám. Příští cyklus půjdu pravděpodobně na IUI, některé vaše příspěvky jsem si už přečetla, takže jakžtak vím o co jde.
Chci se teptat: máte tady některá problém s příliš imunním hlenem? Já byla na postkoitálním testu (jak se spermie chovají v děložním hlenu po styku) a dvě hodiny po souloži jsem měla hraniční výsledek.
Tudíž mi bylo doporučeno jít právě na IUI. Máte tady některá taky tenhle problém? Přítelovo spermio je vysoko nad normou.
ahoj Petjo 25, tak o tomhle vyšetření jsem ještě ani neslyšela, kde ti to dělaly na gyn nebo car?
Mia08: Starají se o mě v CARu u Apolináře. Taky už jsem slyšela, že postkoitální test je hodně zastaralý, tak třeba už se tolik neprovádí.
Nicméně jsem o něm četla, že je třeba lepší, než spermiogram, páč se vidí, jak se spermie chovají přímo v těle té dané ženy.
Což se mi stalo osudným… Jsem z toho v p*deli, furt mám na kahánku ![]()
Ahojky,nemusí ti být do pláče. Nejsi v tom sama!!Já jsem po prvním IUI a čekám, zda to vyjde. Mám 9den po IUI a jsem jak na houpačce. V jednu cvíli jsem smířena s osudem, pak zase moc přemýšlím…Představ si, že jsem už 2× vygruntovala byt…Neztrácej naději, určitě to vyjde!!! ![]()
Jak strašně bych už chtěla být 9 den po IUI.
To čekání je asi nejhorší, co?
Ještě ke všemu mi včera píchli Pregnyl a nevím, zda to na mě tak působí, ale od rána se držím, ale pak jsem přes poledne jela domů na oběd a tam jsem spustila takový krokodýlí slzy, vůbec to nešlo zastavit.
Na druhou stranu je mi líp, teď už se mi chce brečet jen jednou za asi tak pět minut. ![]()
Ahoj Petjo25:Nám se 1 iui nepovedlo,v pátek jdu na 2 iui.To první jsem strašně prožívala,teď je to lepší
takže na to ani tak nemyslím.
No to jsi na tom dobře, že máš jen do breku…já po Pregnylu píchla kolo na našem autíčku, takže manžel nebyl nadšený..
Nejvíc asi manžela popíchlo, že jsem nebrečela, ale smála se jako beruška…
Teď je to horší, čím více se blížím ke 14dnu, tak je to horší..pořád se přemlouvám, abych si ještě test nedělala, aby mi zůstala alespoň trochu naděje… ![]()
To je stejně ale šílený, že takových lidí podstupuje něco, o čem jsem neměla donedávna ani zdání, že to vůbec existuje.
My se snažíme 15 měsíců, jedno dítko mám, ale s jiným partnerem. Na to, že potkám svou nynější lásku jsem čekala 6 let a pak se dozvím, že jsem vůči němu imunní? No, a už zase řvu. ![]()
Herma: Já taky počítám s tím, že se otrkám a pak na IUI budu chodit jak pro vyvolávačku. Teď ale mi zrovna nejlíp není.
Nepřemýšlela jste některá na IVF? Myslím po několikátém nezdařeném IUI ![]()
ahoj, petjo, známe se z jinýho fóra a koukám, že už jsi zamířila i na e-mimino. já už tady chodíme docela dlouho a co se týká IUI mám nastudovaný i pozpátku, úspěšnost bohužel 10-15% podle gyndaře to nemá téměř cenu zkoušet, ale nějak se začít musí, nás to čeká za 2 cykly taky. Ještě mám ale šanci že to půjde samo ![]()
O IVF uvažujeme, když se IUI nezdaří na třetí pokus. Mluvili jsme o tom s doktorem, jelikož manžel má špatnou kvalitu spermii. Já bych měla být v pořádku, takže u IVF máme vysokou šanci…tak se tím uklidňuji, že nejdéle o prázdninách budu těhulka.. ![]()
goldenka: a jak tě znám z jiného fóra? ![]()
Já ještě před umělkem budu chtít imunologické testy z krve. Nechci dospět k tomu, že budu imunní i vůči embryu a po oplodnění ho vypudím. ![]()
jmenuji se tam jinak, takže proto nevíš, ale známe se dost dlouho ![]()
Na imunologických testech jsem byla a mělo by to být vpořádku. Ale tak jako tak mě nové testy budou čekat i před IVF. I kdy jdeš na první IUI?