IUI se špatnou morfologií

112
31.3.22 18:43

IUI se špatnou morfologií

Ahoj holky, přitelovi má špatnou morfologii hlavičky (98,7% špatných), PH 9,0. Jinak spermiogram OK. Snažíme se o mimi 8 měsíců. Podstoupila jsem řízený styk s clostilbegytem a následně ovitrelle, moje tělo na ně krásně reagovalo, ale bohužel nedošlo k otěhotnění. Myslíte, že by mohlo pomoci IUI nebo jít rovnou na klasické IVF? Je tu z vás některá, co na tom byla podobně a pomohlo to? Díky za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22903
31.3.22 18:54

@klarrrinka manžel zas tak špatný spermiogram neměl a povedlo se IUI až na potřetí, druhá dcera už byla přirozeně..ne vždy se vše povede hned. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
31.3.22 18:57

@lucynka25 Asi je to individuální. Už jsem objednaná do IVF clinic na konzultaci, tak jsem zvědavá co mi řeknou. Myslím, že se špatnou morfologií bych jen tak přirozeně neotěhotněla. :( Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
31.3.22 19:45

Ja si myslím, že je lepší jít do ivf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.22 19:57

@klarrrinka zkuste se jeste pred ivf objednat k andrologovi. Manzelovi udela ultrazvuk, odebere krev a pripadne nasadi lecbu. Ten spermio se muze jeste zlepsit a treba by to slo prirozene. Zeptejte se pri objednani, jestli by dokazal pomoct. Manzel jich nemel tak moc a byli lenive a 2 mesice bral jeden prasek a perfektne se to zlepsilo do lepsiho normalu ;)

• Citovat
  • Upravit
3958
1.4.22 12:46

My před IVF zkoušeli IUI, bála jsem se hormonů. Manžel měl ale spermií málo a ještě 99 % se špatnou morfologií. Doktoři nám říkali, že je to zbytečné, že pravděpodobnost početí ať už přirozeně nebo skrze IUI je mizivá. Zkusili jsme to, nezadařilo se. Nicméně, já být vámi, tak to taky zkusím, je to hrazené pojišťovnou, tak proč to nezkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
1.4.22 16:27
@Anonymní píše:
@klarrrinka zkuste se jeste pred ivf objednat k andrologovi. Manzelovi udela ultrazvuk, odebere krev a pripadne nasadi lecbu. Ten spermio se muze jeste zlepsit a treba by to slo prirozene. Zeptejte se pri objednani, jestli by dokazal pomoct. Manzel jich nemel tak moc a byli lenive a 2 mesice bral jeden prasek a perfektne se to zlepsilo do lepsiho normalu ;)

Přítel už je objednaný na spermiogram. Jinak s těmi léky nevím, jak ho znám tak by je nebral pravidelně jak by měl. Už jednou nám bylo řečeno, že ta morfologie moc nejde zlepšit. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.22 17:37

@klarrrinka tak tam nekam cinknete a hned se na telefonu zeptejte, jestli by to mělo smysl.

• Citovat
  • Upravit
22903
1.4.22 20:18

@klarrrinka tak držím palce, IVF je už úplně jiná finanční liga..možná jste to mohli zkusit, já vím, ale to čekání :roll: :,(
Ať se zadari co nejdříve :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
1.4.22 21:05
@Anonymní píše:
@klarrrinka tak tam nekam cinknete a hned se na telefonu zeptejte, jestli by to mělo smysl.

Už jsme objednání na pondělí na spermiogram a já zároveň na konzultaci v IVF klinice. Jsem zvědavá co nám řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.22 20:18

Ženy zlaté, prosím radu s vyhodnocením spermiogramu a tipy na jeho zlepšení :oops:

Objem je ok, ale u
AGLUTINACE máme NE
vzorek silně viskozní
centrifugace 76mil/ml
morfologie-málo hodnotitelných spermií
pohyblivost 35% a nevím co znamená A+B 21%
Vitaminy i zeleninu zobem. Děkuju za každou radu. Anonym skrz rodinu na emiminu :srdce: (zatím to v rodině ikdo neví :oops:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.22 23:58
@Anonymní píše: Ženy zlaté, prosím radu s vyhodnocením spermiogramu a tipy na jeho zlepšení :oops:Objem je ok, ale u
AGLUTINACE máme NE
vzorek silně viskozní
centrifugace 76mil/ml
morfologie-málo hodnotitelných spermií
pohyblivost 35% a nevím co znamená A+B 21%
Vitaminy i zeleninu zobem. Děkuju za každou radu. Anonym skrz rodinu na emiminu :srdce: (zatím to v rodině ikdo neví :oops:)

Moc nerozumím uplne výsledkům, nejsem profik, ale za me doporucuju se objednat k andrologovi. Manzel měl málo pohyblivých spermií a byl nam doporučený mudr. Zámečník v Praze v Iscare. Udělal muži ultrazvuk a vzal mu krev, pak vse přes emaily. Bral 1 prášek denně 2 měsíce, zobal reproman vitamíny a kontrolní spermiogram byl pak v pořádku. Předtím jsme blbci na spermiogram nešli, protože problém měl být jen u me a sli jsme do ivf a bylo jedno embryjko beckove kvality, které se nechytlo. Nic dalšího se neoplodnilo, nebo nevydrzelo do 5.dne,ma to určitě smysl. Vyšetření před rokem stalo 1500kc. Pan doktor byl dokonce v Show Jana Krause, je to mlady doktor, celkem i vtipný. Držím palce!

• Citovat
  • Upravit
22903
1.6.22 08:32

Manžel taky tehdy něco zobal a povedlo na po 3., taky měl menší počet, ale detaily si už nepamatuji, je to 9let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.23 19:51
@Anonymní píše:
@klarrrinka zkuste se jeste pred ivf objednat k andrologovi. Manzelovi udela ultrazvuk, odebere krev a pripadne nasadi lecbu. Ten spermio se muze jeste zlepsit a treba by to slo prirozene. Zeptejte se pri objednani, jestli by dokazal pomoct. Manzel jich nemel tak moc a byli lenive a 2 mesice bral jeden prasek a perfektne se to zlepsilo do lepsiho normalu ;)

Jaký prosím pěkně bral manžel prášek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.23 06:29

@HanaMikulka už si nepamatuji název, bylo to na recept. A vitamíny byly reproman.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex