Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
jsem tu nová
Chtěla bych se zeptat, kolikrát můžu podstoupit IUI? Zatím jsem byla jednou, přítel má ukázkové spermio já poruchu ovu, ale jinak vše v pořádku. Jednou už jsem těhu byla, ale bohužel samovolně potratila
nyní je to šest let a pořád nic… Snad už to vyjde. Máte dobré zkušenosti s IUI?
Ahoj,ja jsem podstoupila IUI 4× nez jsem podstoupila IVF a to vyslo hned napoprve. IUI je placene pojistovnou,ale asi 6× rocne?? Nevim to presne,zeptej se sveho lekare,ale my za ty 4× pokusy nic neplatili. Kazdopadne vic jak do 3 IUI bych uz nesla,muze to byt ztrata casu. Mate po vsech vysetreni? Hormonalni profil,spermio,imunologie,pruchnost vejcovodu? A u poruchy ovu doporucuji kazdy mesic si zajit k doktorovi na ultrazvuk,kdy ovu mit budes a muzes si doma pak i pichnout ovitrele,aby vajicko zarucene vylezlo a spermici se skamaradilo ![]()
@suzka1 Ahoj díky za informace
Jedeme ještě na genetiku, jinak máme všechna vyšetření zatím za sebou. Můj gyndar to semnou moc řešit ani nechtěl se mi zdálo
protože dlouho mi říkal, že jsem mladá že to přijde a nic až jak jsem si zadupala mi nasadil mi clostik a když to nevyšlo, řekl že neví jak mi dál pomoci a poslal mě rovnou do CARU.
I mladi a na pohled zdravi lidi muzou mit problem s otehotnenim. Az budete mit po genetice,jaky postup lekar tedy doporucuje?
@suzka1 Ahoj, tak jsem 13 den po IUI test vyšel negativní
Nevím jestli mám vysadit utrogestan nebo ještě počkat a test zopakovat třeba za dva dny
MS by měla dorazit zítra… Jinak genetika dopadla výborně. Lékař mi neřekl nic jen, že když nedopadne IUI pozitivně mám se objednat na další.
Kolik IUI mate tedy celkem za sebou? Vetsinou vas nechaji to lekari 3× vyzkouset a pak se treba doporucuje IVF. Jaky je tedy vysledek,proc vam nejde otehotnet? Na co podle testu prisli? A jak dlouho se snazite?
@suzka1 máme za sebou první IUI, vyšetření zatím všechna v pořádku. Já mám problémy s ovulaci a levý vejcovod zúženy nicméně pruchodny.......Těhotná jsem již byla, ale bohužel došlo k samovolnému potratu. Od té doby se snažíme více jak 5 let a furt nic. Do genettu dochazime pár měsíců spermio výborné genetika taky test na chlamydie negativní..... Vše se zdá být v pořádku. Dnes jsem se testovala 13 den po IUI 27DC…test vyšel negativní nevím zda vyčkat pár dní a test zopakovat nebo už vysadit utrogestan
V genetu vam meli rict postup,kdy testovat a kdy pripadne utrogestan vysadit. Byla jste na vysetreni imunologie? 5 let je prece dlouha doba na snazeni bez vysledku..
@suzka1 Ano byla píšu, že máme všechna vyšetření za sebou..... To mi také řekli, kdy testovat a kdy vysadit, ale psali do zprávy i to, že když si nebudu jistá mám test zopakovat za cca tři - čtyři dny a léky nevysazovat. Přeci jen tam byl skoro průhledný duch proto nevím zas nechci zdržovat MS.
![]()
Pruhledny duch zni dobre. Nemate to na fotce? Jestli jste na testu mela dusika a nedostala MS,tak bych s utrogestanem jeste pokracovala..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.