Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, mám dotaz, začínám být nervní před OPU, tak mě napadá spousta otázek
S doktorem jsme se ještě nedohodli, jestli budeme mit ICSI nebo PICSI, jestli budeme mít nějaký výhodnější balíček nebo to budeme platit jednotlivě. Sestřička nám řekla, ať si na OPU vezmeme dost peněz a že to budeme platit. Platily jste při OPU nebo ET? A před OPU je ještě nějaký sezení v laborce nebo tak, abychom se dohodli co a jak? Byla bych nerada, kdybych tam byla ještě na lůžku a v laborce už něco spojovali dohromady a já nevěděla, co tam teda vlastně dělají..
dneska jsem jak magor ![]()
Ahojky, tak to já moc nepomůžu, u nás to je tak, že postupně budeme platit prý ty metody, jak budou vhodné, nějaké balíčky Sanus nedělá. PICSI prý u nás nemá význam - naše pomalé spermie k té látce nedocestují, aby oni poznali, která je nejperspektivnější, ale prý záleží na každém vzorku. Ačkoliv u nás je to už několik měsíců fakt stabilně špatné. Asi bych to nechala na doporučení. Prodlouženou kultivaci - zase, pokud ty vajíčka tak dlouho vydrží, budu ji chtít. Když ale nevydrží, tak asi mi je tam šoupnou bez PK a nebudou to kasírovat. Pokud by mi zústalo na mražení, tak samozřejmě beru všema deseti. Tož tak jen mé slabé znalosti. Měli by ti tedy říct, co je to dost peněz.
Příspěvek upraven 16.08.16 v 13:13
@Taza ahoj, tak pojd k nam do particky, ja mam po dnesku 3 injekciv brise, takze jsem skoro spolu… kolik ti dali gonalu, jake davkovani? Delali ti kontrolni UTZ pri predavce hormonu nebo pujdes na prvni v ten patek… ja jdu take v patek rano na prvni ultrazvuk jak hormony funguji. ![]()
@sistasa pekne si to s nima domluv a na vse se vyptej… kdyz tam clovek nechava takovy prachy, ma pravo byt poradne informovany ![]()
Holky dekuju. Dnes uz jsem 21. den od transferu, proto tak vysoke hcg.
@Lentilanek
Plivu, chytej ![]()
@Pesimistka
9.den po ET jsem mela ducha. Priznaky zadne. Ale muzu rict, ze jsme si to jeden den mysleli, protoze mi nechutnalo pivo, kteryho jsem si cucla
@Mommo
Tabulku jsem uz nasla ![]()
@sistasa
My meli jen ICSI, myslim, ze PICSI se dela, kdyz je problem u chlapa? Nevim, to ti rekne nekdo, kdo tuto sluzbu vyuzil. Platili jsme pred ET, protoze kdyby k nemu nedoslo, tak se to neplati. Pred OPU mi sestra merila tlak a prisla anesteziolozka. Pak po OPU chodi doktor informovat co a jak a pak embryolog, ktery si doplmuje, co vse se bude s vajickama delat. Takto to bylo u me. Takze se neboj, ze by neco delali bez tveho vědomí.
Ahojky, to jsem ráda, že to můžu sdílet. Já to nemůžu nikomu v práci ani v rodině říct, takže se mi tady mezi váma moc uleví. Jjo, byla sem před tím na kontrole, esi nemam cystu uvnitř a to mi předali injekci - Gonal + 3× utrogestan a něco dalšího. První 3 dávky mám 150jednotek - prý je to zlatý střed a pak se buď přidá nebo ubere po první kontrole. Doktroka říkala, že možná už ten 11DC může být OPU.
No, to jsi přesně o krok přede mnou, jak se cítíš? Jaké bylo 1.píchnutí, už ti to de samo? V patek deš taky na kontrolu - to je teda pěkný:). Asi tě nebudou nutit tam chodit tak často - to máš dobrý - v jakém caru jsi?
@Mazlucha no krásný
tak já si taky pak řeknu o nějaký ty bacily až to bude potřeba, tak mi jich na začátek září pár schovej
@sistasa my sme určitě platili jak při opu tak při et
aspoň myslím že pokaždé sme platili
@Taza Vítej
neboj oni to vymyslí přesně tak aby ti to vyšlo mimo víkend ![]()
@Taza Ahoj, tak držím palce…určitě budeš mít před OPU aspoň dva UTZ, tak ti řeknou dopředu na kdy to zhruba vypadá…já jsem měla 1.OPU 15.den a 2.OPU 14.den a u nás se dělá i přes víkend, takže ten poslední jsem měla v neděli ![]()
No my zatím máme ICSI do 10 oocytů, u PICSI je otazník, dále PK, sledování pomocí PrimoVision (aby embryjka nemuseli vytahovat) a vitrifikaci, otázník je u dalších balíčků do 10 nebo nad 10 oocytů, nemáme asistovaný hatching ani to embryoglue.. uff, no tak jsem zvědavá, jak to dopadne ![]()
…toho se právě trochu bojím, že to tomu uzpůsobí na úkor toho, co by bylo optimální, ale je fakt, že těko říct, co je v řízeném (umělém) cyklu optimální, asi to nechám koňovi, páč to stejně nevymyslím.
@Mazlucha @agiss holky díky
zítra budu referovat ![]()
@Taza U nás to taky nikdo vlastně moc neví, jen mamka, ale spíš jen tak zběžně a nejlepší kámoška, která má momentálně jiný trable, tak jí nechci pořád hučet do hlavy, tak jsem tady za to ráda ![]()
Jojo, drží mě to tady docela nad vodou a fakt si člověk najde info, co jinde nejsou, a taky vidím, že v tom nejsem sama. No, nedovedu si představit ty pohledy a dotazy, kdybych to všude řikala, na to bych neměla sílu.
Hlavně, že máme ještě tyhle možnosti v carech, jinak bysme se asi upisovaly ďáblu. Dejte holky vědět vše zajímavé a nové, taky dám info… Pomůže to nám všem a dalším po nás.
Moje HCG bylo včera 4048
Jsem objednana zítra do CAR na ultrazvuk a další krev, ale je mi jasné, že hodnota HCG bude klesat.. Aspoň budu s jistotou vědět co a jak.Pak se oklepat a vzhůru na další pokus..