Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Po ket mi v caru vystavili neschopenku, zůstala jsem doma. Měla jsem v té době dost těžkou práci, nechtěla jsem se stresovat, že to dopadne blbě.
Řeš přímo s lékaři, kteří IVF provádějí. Po transferu je neschopenka celkem běžná.
@Janli dobře děkuji. A co pak? Marodila jste i nadále? Byl ket úspěšný?
![]()
Pokud nám to vyjde
🙏 pak mám marodit tedy, na těhotenství
jsem na tom stejně jako vy
taky mám práci těžkou a stresovat se, to určitě není vhodné ![]()
Pokud lékař těhotenství vyhodnotí jako rizikové (k čemuž obvykle IVF stačí), můžeš být na PN (vedenou gynekologem) až do nástupu na mateřskou. PN se všemi omezeními jí se týkajícími - finance, vycházky… Ale bude to PN bez jakékoliv souvislosti se zaměstnáním, prostě na základě prodělaného IVF. Není povinná, ale pokud o ni ženská stojí, po IVF obvykle lékaři problémy nedělají.
Zůstala jsem po transferu doma, v CAR s tím nikdo neměl problém. Měli jsme jen jedno embryo, nic k zamražení. Tak jsem se s doktorem dohodla, že do testu doma zůstanu, ať se citim i po psychické stránce líp, že jsem pro to udělala vše. Taky fyzicky i psychicky náročná práce.
@citlivaduse taky jsme měli minulý rok jen 1 embryo uchytilo se 4.3.2022 se mi ukázal pozitivní test ale 12.3 byl zamlklý potrat😭 proto se teď modlím ještě před transferem, a bojím ještě víc teď máme na štěstí 4 zmražený A 1 na KET..
🙏 🙏
Ahojky mám fyzicky i psychicky náročnou práci (sestra na gerontologickém odd). V den OPU jsem šla na neschopenku a zůstala celou dobu. Po proděkanem potratu v 17+5tt mě ji chtěl Dr. ukončit, ale byly jsme domluvené, že jít do práce na 2-3 měsíce je blbost, než půjdem na KET, tak jsem si přehodila PN k obvodní lékařce a pak po KET a prokázanem těhu zpět na gynekologii. Byla jsem na PN něco málo přes rok než jsem nastoupila my MD. Jen mi přišel dopis od posudkového lékařství, jak jsem zaslala kopie zpráv, jak o potratu, z IVF tak i od gynekologa, že jsem na rizikovém těhu. Na MD jsem šla 8 týdnů před porodem.
@Littlefool takže, dáli bůh a mě po transferu za 14 dní výjde test pozitivní
tak půjdu ke své gynekoložce, ji říct o mém stavu a o mém zaměstnání a měla by mi teda vystavit PN
Ahoj chci se zeptat 1.6 jdu na KET
A co se týče mého zaměstnání je docela namáhavé, pracují v technických službách na vesnici takže se v tomto období (hrabe tráva, také tahám popelnici s odpadky, tahá se lopata s koštětem)
Má váha je 55kg a abych, řekla pravdu bojím se.. přeci jen v době po transferu má být klidný režim.. co myslíte mám zůstat doma? Nebo pokračovat v práci? A kdybych marodila, tak s čím? Mám říct obvodnimu o svém stavu? Ze jsem podstoupila IVF? Poraďte mi prosím vás.