IVF cena, postup

17.12.20 09:19

IVF cena, postup

Ahoj, je tu někdo kdo podstupuje nebo už podstoupil umělé oplodnění? Chtěla bych se vás zeptat jaká je zhruba cena? Co platíme my a co pojišťovna. Já měla za to že celý tento proces jde na pojišťovnu a třeba jen nějaké léky je potřeba si doplatit. Zkoušela jsem psát na různé kliniky, ale dostalo se mi odpovědi s komplet cenikem, v kterém já jsem docela zmatená. Tak mě napadlo zkusit se zeptat rovnou vás.

PS. Vlastně ať to bude stát cokoliv, dám vse co mám, abych jednou mohla mít alespoň jedno deťátko, jen mě překvapilo že pojišťovna hradí jen nejakou část

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20898
17.12.20 09:22

Temat s timto jsou tu stovky, staci se jen zacist. Jinak cenik je cenik, a kazdy to ma individualne co kdo potrebuje nebo je ochoten si zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
17.12.20 09:32

A co adopce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
17.12.20 09:46

Záleží, kde je problem a co potřebuješ. Pojišťovna u takove te klasiky platí asi polovinu, což zas tak nepatrná část není. Doplatek byva kolem 35tis, to je samozřejmě darda.

Spíš nez na porovnávání ceníků nějaké centrum vyber a jdi na konzultaci, oni Ti to vysvětlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
17.12.20 09:49

@Martina Číža to je u každého jinak. Záleží co máte za problém. Může to být 15 ale taky 40 tisíc :nevim:
Pojišťovna zaplatí základní věci. Ale je spoustu úkonů, které neproplácí.
Nejlepší je vybrat si CAR a objednat se na konzultaci, kde s vámi proberou metody, které jsou pro vás vhodné. A řeknou ti přibližnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9038
17.12.20 09:57

Cena se odvíjí od toho v čem je u vás problém. U nás doplatek už nevím přesně jestli 25 000 nebo 28 000. Příspěvek od pojišťovny mi přijde víc než štědrý, muset si to platit celé by sice u nás nebyl problém, ale když je pak třeba opakovat, tak už je to znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.20 10:02

@Martina Číža Jak píší holky, je to u každého jinak a stejně tak se ceny liší v jednotlivých CARech. Pojišťovna proplácí celkem dost (schválně jsem koukla na výpis a pojišťovna v součtu za 1 IVF zaplatila 70.000,–) a pokud nebudete chtít/potřebovat nějaký nadstandard, můžete doplácet jen léky a katetr na zavedení embrya (částka v našem centru do cca 5000,–). Bude-li potřeba více procedur, počítej s částkou v řádech od 15.000 výše (my jsme měli doplatek 50.000,–).

• Citovat
  • Upravit
6116
17.12.20 10:08

Doplatek se k těm 40 tisícům přiblíží. Pojišťovna uhradí ten základ, tohle jsou nadstandardní úkony, které ale na většině klinik považují za nezbytné. Je fakt, že efekt IVF všechny ty nadstandardní úkony velmi zvýší.

Je to poměrně vysoká částka, ale obvykle se to „rozvolní“ tím, že je možné mezi jednotlivými cykly IVF podstoupit KET (kryoembryo transfer - zavedou se zamražená embrya, která vznikla při IVF). Ten si sice hradíš jako samoplátce, ale není to zdaleka tak vysoká částka, jako při IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.20 10:57

Děkuji vám za odpovědi. Ceny, které popisujete (chápu že u každého se to může trpchu lišit) tak jsou v pohodě. Já jsem se bála aby se ceny nepochybovaly kolem statisíců a potom i více, když bude potřeba i vícekrát opakovat.
Tohle je za mě v pořádku. Za ten maličký/velký zázrak, který z toho vznikne, to rozhodně stojí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
17.12.20 12:04

Soukromá centra jsou také o dost dražší než ta, co jsou součástí velkých nemocnic, např. Apolinář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
17.12.20 18:18

My jsme byli v gennetu, doplaceli jsme necelych 13000, kdyz nepocitam mrazeni, byly v tom leky, prodlouzena kultivace embryi a oplodneni vajicek metodou icsi. Nic jineho jsme nepotrebovali nastesti, ani nam nic jineho nenutili. ET se neplatilo, jen potom KET, to bylo tusim 5000,–. Nedavno me tady prekvapila diskuze, jak je ivf drahe, kdy jsem tam videla cenik, ve kterem centrum nabizelo za vyssi cenu jakoby balicek, ale v nem byli metody, ktere normalne nejsou potreba (napr asistovany hatching), takze bych se snazila vyhnout tomuhle. Proste najit centrum, ktere nabizi vsechny metody extra..take je nekdy matouci v cenicich, ze tam jsou uvedeny ceny, za narkozu, kontroly atd.,ale nahore je poznamka, ze hradi pojistovna, ze pojistenci plati jen specialni metody, tak to ma treba ten gennet…takze to vypada, co vsechno neplatis, ale to prave hradi ta pojistovna… drzim palce s miminkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
18.12.20 22:20

@Martina Číža jak píší holky, ceny jsou různé podle toho, co je potřeba. Já teď např. platila v Pronatalu 6100,– doplatek za léky a 20500 za zbytek(ISCI, prodlouženou kultivaci vitrifikaci), cca kolem 50tis.jde na pojišťovnu. Už máš vybrané centrum, kam půjdete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí