PCOS a ovulace

Anonymní
15.12.20 16:05

PCOS a ovulace

Vím že je zde už hodně na toto téma, přesto jsem se rozhodla založit svou diskuzi na mé konkrétní otázky.
PCOS mi bylo potvrzeno, ale ovulace u mě údajně probíhá a jsem tak trochu zmatená. Nevím na čem jsem. Když vyhledam téma PCOS vyskočí na mě že neprobíhá ovulace a tím i neplodnosti. Znamená to tedy že když ovulaci mám, mohu přirozeně otěhotnět i s tímto problémem?
U mě se tento syndrom projevuje: chloupky na bradě, knirek, akné, chloupky okolo bradavek a hrudi. Menstruace mám někdy po 45 dnech, někdy přesně po 28-30.
A další otázka jestli se syndrom polycystickych vaječníků dá zjistit i z ultrazvukoveho vyšetření?
Samozřejmě na to i vyšetřením z krve.

Předem moc dekuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2611
15.12.20 16:30

Syndrom PCO se dá zjistit hlavně na utz. Pokud máš ovulaci normálně myslím, že šance na přirozené početí je velká…
Já neměla ani ani ovulaci a ani menstruací, tak jsem jsem se nevyhla IVF.
Ovšem podruhé jsem otěhotněla naprosto přirozeně jen s kontryhelem, který jsem pila pro srovnání cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.20 16:46

@pajisek90 děkuji za odpověď. Já jsem z toho docela rozhozená a tak se uklidnuji jak se dá. Chtěla jsem se ujistit že se uklidňuji správně, že k početí je důležitá hlavně ovulace, kterou mám, ikdyz si ji ted budu muset i nadále hlídat. Každopádně kdyby se i nadále nedařilo, vůbec se nebráním možnosti IVF. Jsem ráda ze v dnešní době jsou různé možnosti. :andel:

• Citovat
  • Upravit
6116
15.12.20 17:23

Ne vždycky se u PCOS vyskytuje zároveň úplná anovulace. Zároveň ti lékař nemůže říct, jestli je u tebe ovulace vždycky přítomná, aniž by tě sledoval poctivě každý měsíc (každý měsíc dělal folikulometrii atd.). Ta ovulace u PCOS leckdy chybí jen občas.

Jinak i s chybějící ovulací se dá otěhotnět přirozeně, jen to chce obvykle léky na vyvolání ovulace. Jak vysokou máš hodnotu AMH? U nižších hodnot jde dost napravit stravou, bylinkami, cvičením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
15.12.20 17:25
@Anonymní píše:
@pajisek90 děkuji za odpověď. Já jsem z toho docela rozhozená a tak se uklidnuji jak se dá. Chtěla jsem se ujistit že se uklidňuji správně, že k početí je důležitá hlavně ovulace, kterou mám, ikdyz si ji ted budu muset i nadále hlídat. Každopádně kdyby se i nadále nedařilo, vůbec se nebráním možnosti IVF. Jsem ráda ze v dnešní době jsou různé možnosti. :andel:

Na IVF zatím vůbec nemysli, není důvod ;) Jen sleduj tu ovulaci. Mimo plodné dny se otěhotnět nedá a když v cyklu není ovulace, nejsou ani plodné dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.12.20 18:15

Zdravím holky. Omlouvám se, že vám sem do toho vstupuji ale také bych měla dotaz více méně k tématu.
Brala jsem HA 2 roky. V září tohoto roku už jsem nenačala nové platíčko. Ještě ten měsíc přišla MS přesně na termín ( Což jsem také čekala). V říjnu to byl jeden den zpoždění. V listopadu 4 dny a teď v prosinci už mám 10 dní zpoždění. Test a návštěva doktora neprokázalo těhotenství. U doktora jsem byla 10.12. Ale řekl mi, že jsem zdravá a žádné cysty ani nic podobného tam neviděl. Nabídnul mi injekci na vyvolání menstruace, kterou jsem zatím odmítla. Ale už mi to opravdu nepřipadá normální tak se k němu chystám 17:12 s tím, že si ji nechám píchnout. Nevíte co to mohlo způsobit? Ještě k tomu se mi objevil bílý flíček na bradavce… Už si opravdu nevím rady… Mohlo by to znamenat, že mám anovulační cyklus? Popřípadě stalo se vám něco podobného? předem děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
15.12.20 18:19
@Adélka 22 píše:
Zdravím holky. Omlouvám se, že vám sem do toho vstupuji ale také bych měla dotaz více méně k tématu.
Brala jsem HA 2 roky. V září tohoto roku už jsem nenačala nové platíčko. Ještě ten měsíc přišla MS přesně na termín ( Což jsem také čekala). V říjnu to byl jeden den zpoždění. V listopadu 4 dny a teď v prosinci už mám 10 dní zpoždění. Test a návštěva doktora neprokázalo těhotenství. U doktora jsem byla 10.12. Ale řekl mi, že jsem zdravá a žádné cysty ani nic podobného tam neviděl. Nabídnul mi injekci na vyvolání menstruace, kterou jsem zatím odmítla. Ale už mi to opravdu nepřipadá normální tak se k němu chystám 17:12 s tím, že si ji nechám píchnout. Nevíte co to mohlo způsobit? Ještě k tomu se mi objevil bílý flíček na bradavce… Už si opravdu nevím rady… Mohlo by to znamenat, že mám anovulační cyklus? Popřípadě stalo se vám něco podobného? předem děkuji za odpovědi.

Mohlo to způsobit to, že jsi 2 roky vkuse měla místo menstruace krvácení z vysazení a tělo se potřebuje zregenerovat. Někomu HA nevadí a cyklus naběhne jak hodinky hned po vysazení, někdo na to pak nereaguje dobře. Tělo se obvykle má tendence zlobit, když se uměle rozhází. Jaký jsi měla cyklus před HA?

Jinak když není menstruace, pravděpodobně to znamená, že není ani ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.12.20 18:35
@SlečnaDahlia píše:
Mohlo to způsobit to, že jsi 2 roky vkuse měla místo menstruace krvácení z vysazení a tělo se potřebuje zregenerovat. Někomu HA nevadí a cyklus naběhne jak hodinky hned po vysazení, někdo na to pak nereaguje dobře. Tělo se obvykle má tendence zlobit, když se uměle rozhází. Jaký jsi měla cyklus před HA?Jinak když není menstruace, pravděpodobně to znamená, že není ani ovulace.

Cyklus před HA jsem měla pravidelný. Plus mínus 1-2 dny. Ještě jsem si říkala, že by to mohlo být zapříčiněné kontryhelovým čajem, který jsem začala pít ještě před menstruací… :( Začínám mít celkem strach, že je se mnou opravdu něco v nepořádku. Jinak už od toho září beru kyselinu listovou. Mohly by jsem mi poradit kdy zažít dělat ovulační testy? když mám ten cyklus tak v nepořádku? Myslíte že třeba hned po konci MS do další MS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
15.12.20 19:06
@Adélka 22 píše:
Cyklus před HA jsem měla pravidelný. Plus mínus 1-2 dny. Ještě jsem si říkala, že by to mohlo být zapříčiněné kontryhelovým čajem, který jsem začala pít ještě před menstruací… :( Začínám mít celkem strach, že je se mnou opravdu něco v nepořádku. Jinak už od toho září beru kyselinu listovou. Mohly by jsem mi poradit kdy zažít dělat ovulační testy? když mám ten cyklus tak v nepořádku? Myslíte že třeba hned po konci MS?

Dej tomu čas. Jsi poměrně krátce od vysazení HA.

Kontryhel se užívá spíše na podporu ovulace. Zkus spíše drmek nebo řebříček (ne oboje najednou), popř. šalvěj, pij do menstruace, od menstruace k ovulaci kontryhel.

Ovulační testy hned po MS jsou nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.12.20 19:13
@SlečnaDahlia píše:
Dej tomu čas. Jsi poměrně krátce od vysazení HA.

Kontryhel se užívá spíše na podporu ovulace. Zkus spíše drmek nebo řebříček (ne oboje najednou), popř. šalvěj, pij do menstruace, od menstruace k ovulaci kontryhel.

Ovulační testy hned po MS jsou nesmysl.

Děkuji za radu <3. Takže testovat třeba ten 9 den po MS i když je tak nepravidelná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
15.12.20 19:22
@Adélka 22 píše:
Děkuji za radu <3. Takže testovat třeba ten 9 den po MS i když je tak nepravidelná?

Nevím, jak máš dlouhou menstruaci, tak nevím, co je u tebe 9 dní po MS. Počítej si to normálne jako dny cyklu - první den menstruace je první den cyklu, někde v půlce by měla (by měla, zdaleka ne vždycky bývá) být ovulace. Odhadem u cyklu trvajícího 28 dní by to mohl být tak ten 14.den, čili kolem 11. bych začala testovat. Když si koupíš ovulační testy, je tam napsané, kdy odhadem začít testovat u jak kterého cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
15.12.20 19:24
@Adélka 22 píše:

Jestli myslíš 9. den po skončení menstruace, tak to je u normálně dlouhého cyklu a menstruací cca 7 dní obvykle pozdě. Ono i když máš ten cyklus delší, tak to, co ti ho dělá delší, je delší luteální fáze (tj. od ovulace k další menstruaci), s ovulací to moc nehejbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.12.20 19:49
@SlečnaDahlia píše:
Jestli myslíš 9. den po skončení menstruace, tak to je u normálně dlouhého cyklu a menstruací cca 7 dní obvykle pozdě. Ono i když máš ten cyklus delší, tak to, co ti ho dělá delší, je delší luteální fáze (tj. od ovulace k další menstruaci), s ovulací to moc nehejbe.

Děkuji moc za radu <3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
15.12.20 20:45
@Anonymní píše:
Vím že je zde už hodně na toto téma, přesto jsem se rozhodla založit svou diskuzi na mé konkrétní otázky.
PCOS mi bylo potvrzeno, ale ovulace u mě údajně probíhá a jsem tak trochu zmatená. Nevím na čem jsem. Když vyhledam téma PCOS vyskočí na mě že neprobíhá ovulace a tím i neplodnosti. Znamená to tedy že když ovulaci mám, mohu přirozeně otěhotnět i s tímto problémem?
U mě se tento syndrom projevuje: chloupky na bradě, knirek, akné, chloupky okolo bradavek a hrudi. Menstruace mám někdy po 45 dnech, někdy přesně po 28-30.
A další otázka jestli se syndrom polycystickych vaječníků dá zjistit i z ultrazvukoveho vyšetření?
Samozřejmě na to i vyšetřením z krve.Předem moc dekuji :)

Já mám potvrzeno PCOS, ty cykly podobné těm vašim a otěhotněla jsem přirozeně, sice jsme se snažily 3 roky než se zadařilo, ale to neznamená, že vám se to nezadaří hned…mám známou s PCOS a ta už čeká druhé dítě…
A teď rok po porodu jsem byla na kontrole a ty vaječníky jsou na tom zase stejně, zase PCOS… Takže to doktor z ultrazvuku zjistí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
23.12.20 17:31

@SlečnaDahlia ja mam tiež ovuláciu aj dobru ovarialnu rezervu, len zvýšený testosterón
Dr mi povedala ze je to syndom pco, môj životný štýl je super nakoľko športujem profesionálne 5 rokov
Dr ma odbila že som stará mam 34 rokov a ze to mam riešiť na klinike asistovanej reprodukcie
Nedarí sa nám 5 mesiacov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital