PCOS, snažení, vyšetření,..

16.12.20 15:15

PCOS, snažení, vyšetření,..

Holky,
Prosím vás o rady, uklidnění, vysvětlení..
Mám podezření na syndrom PCOS a dnes jsem s tím šla na gynekologii. O miminko se už nějakou dobu marně s manželem snažíme. Paní doktorka mi provedla ultrazvukové vyšetření a podle ní to na syndrom úplně nevypadá, ale neřekla to úplně přesvědčivě. Mám prý až budu mít mesicky 1-2 den dorazit na krev a uvidíme více. Manžela ted posílá na spermiogram. Holky, myslíte že by tam na ultrazvuku už něco vidět bylo kdybych tento syndrom měla? Snažím se uklidňovat co to jde a pořád si opakuji že na ultrazvuku to vypadalo nadějně. Jsem ted trpchu rozhozena z toho všeho. Čekání, stres, co nás čeká, co bude, ale hlavně kdy budeme mít svoje vytoužené děťátko.. dokáže mě ted rozbrecet už jen když na ulici vidím kočárek.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1567
16.12.20 15:43

Mám PCOS a na utz mám vždy vidět vaječníky pokryté drobnými cystami..
Skrz snažení neporadím, neměla jsem problém i s touto diagnózou, mám 3 děti.
Držím palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
16.12.20 16:00

Ahoj, u mě to na ultrazvuku na PCO vypadalo, po odebrání hormonálních profilu, to zas dle výsledků PCO nebylo. Tak mě doktorka poslala na zjištění průchodnosti vejcovodu a až tam mi PCO potvrdili. Se snažení neporadím, nám se už nějaký ten rok nedaří, ale mám víc problémů než jen PCO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
16.12.20 16:00

Také jsem s pcos otěhotněla, brala jsem inofolic, Dr na gynde to viděla jako velký problém a jenom mě vystresovala zbytečně :( ale u vás to samozřejmě může způsobovat i něco jiného… Počkej na vyšetření a teď se tím netrap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
16.12.20 16:14

U PCO nemusí být cysty na vaječnících, tedy jen utz je neprůkazný, je potřeba vzít krev. A jinak klid, když budeš vědět, v čem je problém, tak ho můžeš řešit ;) i s PCO se dá otěhotnět a porodit zdravé dítě, a nebo tomu holt napomůže moderní medicína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.20 16:19

Holky, dekuji všem. Jsem z toho všeho jen strasne nervózní a možná až zbytečné panikarim.
Ani nevíte, jak moc jsem se diky vám uklidnila :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
5.1.21 22:27

I ja pridavam sve poznatky. U me neni videt jedina cysta, protoze mam tzv perletove vajecniky. Ze mam pcos jsem zjistila az kdyz jsem se snazili o miminko a po vysazeni antikoncepce jsem mela jednu menstruaci a pak uz nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VeruVosicka
9.8.21 14:33

PCOS tichý nepřítel

Ahoj holky,
píšu Vám ohledně mého syndromu PCOS. :( Zjištěn Červenec 2021. Doktor mi suše oznámil že má šance na otěhotnění je tak maximálně 10 %. :zed: Že jestli pro mě nebude přeci jen lepší odstranění dělohy abych se netrápila zbytečně. :zed:
Chtěla bych vás poprosit o radu jak jste to vy třeba řešili. Jestli jste ještě navštívili jiného gynekologa a doufali jako já že mi to nepotvrdí nebo že řekne že to není tak hrozný.

Chtěli jsme se začít snažit, tak jsem vyrazila na gyndu v očekávání jak mi řekne že není problém…ale bohužel…

Budu ráda za jakýkoliv názor, radu, inspiraci…třeba doporučení vitamínů, dieta apod.

• Citovat
  • Upravit
19606
9.8.21 14:43

@VeruVosicka nikdy mi nikdo kvůli pcos nenavrhnul odstranit dělohu…navíc pcos je na vajecnikach..v dnešní době se to dá docela dobře řešit, ale k takovému dr.bych nešla…hned bych hledala jiného a léčbu a snažení o dítě nechala na car (může stačit stimulace ovulace a časovaný styk či iui když bude spermiogram partnera v pořádku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VeruVosicka
9.8.21 14:48

@Bobby Právě tento doktor je z Pronatalu CAR. Proto mě to tak vyděsilo, předložil mi knížku jak se vyrovnat se sterilitou a nashledanou…
Známá u něho byla taky, stejný závěr a taky nemůžou už tři roky otěhotnět…byly u něho na IVF a nic…on jí řekl " já jsem vám to říkal že to nepůjde"… 8o 8o 8o Takže asi tak. :think: :think: Stále věřím a doufám, jen nevím kde začít, jestli dietou, nebo spíš vitamíny, nebo cokoliv co by mi pomohlo…aspoň od těch nervů :zed:

• Citovat
  • Upravit
19606
9.8.21 15:19

@VeruVosicka Vyhledala bych konzultaci i u jiného doktora…já prošla 3 cary a ani jeden z těch mnoha doktorů co mě vidělo neměli s pcos problém… poprvé mi zabrala laparoskopie a drilling ovarií, pak jsme se o druhé snažili 5let (kromě pcos i jiné problémy) a po iui, ivf atd se nakonec podařilo doma po hlídaném vyvolání ovulace a teď čekáme neplánovaně třetí, kdy jsem zázrakem otěhotněla při kojení, bez jakýchkoliv léků nebo hlídání jestli ovulaci mám nebo ne… Navíc pcos má v dnešní době tolik žen…
Pokud máš nadváhu, zkus s ní něco udělat, můžeš zkusit užívat kyselinu listovou-ta by se měla užívat už před těhotenstvím a možná bych zkusila nějaký produkt s inositolem (nosifol forte, inofolic a podobné)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
9.8.21 20:14

@VeruVosicka ja se pridam se svoji troskou do mlyna, protoze je to u me celkem aktualni. Co jsem pochopila, tak hodne zalezi na tom, jak spatne to PCOS mas a taky zalezi na genetice, zda zjisti, ze mas dedicnou nebo nededicnou variantu. U te dedicne jsou sance opravdu velmi velmi nizke cca 2%, ale u te druhe sance jsou, jen to zabere mnohem vic casu. Ja jsem nejdriv zkusila diety, za cca rok a pul jsem sla ze 100 na 80kg (tuhle vahu jsem mela na stredni naposled) a vysledek cista nula. I se stimulaci duphaston +clostilbegit ani jedna ovulace. V Caru mi pak rekli, ze dle AMH ja tech vajicek mam spousty, jen nedozraji do takove velikosti, protoze neumi urcit ten primarni folikul. Prvni IVF naprosty propadak, mela jsem 23 vajicek a z toho jen 3 byly zrale, oplodneny dve, pet dni prezilo jedno a to mi zavedli, ale neujalo se. Moje doktorka z toho byla tak nestastna, ze obvolala x dalsich CARU aby zjistila, jak to delaji oni. Ja mezi tim nelenila a hodne cetla americky studie, kde zkouseli metformin pro snizeni testosteronu u pcos( ja ho mela 3,5 tedy docela problem) nabedla jsem na endokrinologa, ten taky patral, pak zmerili muj hranicni cukr a metformin mi nasadil. Po 6tydnech uzivani jsem mela testosteron 2,2, takze mega pokrok a sli jsme na druhe kolo IVF, tentokrat s jinym hormonem na stimulaci a trojitym spustenim na konci. Stimulace byla kratsi nez predtim, protoze nechteli abych mela zase hyperstimulacni syndrom, takze z 15 vajicek bylo 10zralych, 7 oplodnenych a 5 jich prezilo 5 dnu. Jedno mi zavedli, to se ujalo, ale bohuzel skoncilo zamlklym tehotenstvim cca 9-10tt, ktere skoncilo revizi delohy ve 12tt, protoze nechtelo samo odejit. Ale ja to nevzdavam. Otehotnet muzu a dokud budu mit silu, penize a zdravi, tak to budu zkouset dal. A ty to taky nevzdavej! Pokud nemas rakovinu delohy a nepraskaji ti cysty co mesic, tak neni duvod vzdavat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VeruVosicka
9.8.21 20:23

@PatyBrno mockrát děkuji za oporu!!! Ano mám dědičnou formu ale taky se nevzdavam! Řekla jsem si že prázdniny vypustíme a pak začne snažení na 10000% změna doktora počínaje přes dietu po různé kontryhelove čaje :lol:. Tak uvidíme. On mi taky řekl že se mi možná zázrakem podaří otěhotnět ale potrat je jistota. Moc ti držím palečky bojím se právě této věci… že po velkém snažení…o MIMINKO přijdu a nevím jak to zvládnu psychicky :zed: :zed:.

• Citovat
  • Upravit
35
9.8.21 22:17

@VeruVosicka rekla bych, ze mne pomaha drzet se nad veci. Chlap uz by to roztruboval do sveta a ja to nerekla ani rodine. Je jednodussi pak rict pouze nepovedlo se (pripadne vubec nic) nez poslouchat porad: tak co, jak se to vyviji, bude to dobry, priste se podari atd. Vedela to jen kolegyne z prace a sef, protoze jsem pracovala na HO. Ano obrecis to, aleje treba se pak postavit a kouknout na progres a rict si, predtim tvubec nic, ted jsem to dotahla dal, priste to snad bude jesze lepsi. Psychika je hodne dulezita, tak se nestresuj predem. A dieta neni nutna, pokud by te mela stresovat, tak je to spis kontraproduktivni. Navic u vetsiny pcos to stejne vede k tomu, ze behem stimulace naberes. Taky uz mam 10kg zpet.

A do jakeho CARU chodis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.21 10:14

Zdravím, chtěla bych se zeptat zda nemá někdo zkušenost s tímto doplňkem, četla jsem že se to hodně doporučuje při pcos syndromu.
Tak jestli má někdo zkušenost?
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital