Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Habi a ostatní - ohledně režimu po transferu. Já první tři dny hodně polehávala. To nám ostatně nakázali - ležet. Moc mi to nešlo, protože když člověk musí…
Vždy jsem si uvařila, poklidila kuchyň anutné věci, ale celkem nic jsem nedělala. Také nám až do testu zakázali téměř vše: nosit těžké, žehlení, okna, luxovat, stírat… - všechny pohyby, které by opakovaně namáhaly břišní stěnu. Takže jsem nic nedělala a po testu taky ještě ne. Hrozili mi zamlknutím, tak jsem se bála a stále se bojím.
Pak jsem se ptala doktora a on řekl, že mám dělat na co se cítím, s citem a hlavně to, co mě baví. Teď dělám kdeco, ale jen lehčí věci, žehlit mi chodí mamka, umyla i okna. Normálně ale uklízím, luxuju, stírám… Taky nám nedoporučili do testu sex. Doktor ho taky povolil, ale prý žádné divočiny. No my to zkoušeli, vždy mě u toho děsně bolelo břicho, takže k tomu moc chuti nemám. Navíc zavádím vaginálně ten Crinon a po něm zůstává vevniř taková bílá sraženina, tak si připadám jako prase… No ale ten už mi skončí asi za týden. ![]()
Habi;Ja ted zustanu taky lezet,po prve jsem delala a dopadlo to na ho… .Takze lezim,ikdyz si pripadam blbe,ze nic nedelam.
Jo a sexiku se mi muze jenom zdat pri tech bolestech,takze do konce kvetna mam utrum.
![]()
Ještě já. Taky jsem se cítila první dny hrozně unavená a to trvalo snad až do 8.týdne. Teď je to lepší, už ani nemusím spát odpoledne, to jen někdy, ale předtím, jak jsem si aspoň nelehla nebo se nevyspala, tak bych nepřežila. Nevím, zda úspěch závisí na ležení a na režimu, ale myslím, že tím „klídkem“ se nic nezkazí a může to jedině pomoct. Byla se mnou jedna paní, která říkala, že minule jen ležela (jedla, pila, všechno v leže) chodila jen na Wc a mýt se. Prý to nedostala, tak si myslela, že se to povedlo a tak ležela stále dál. Když šla k dr. tak zjistili, že se to nepovedlo a tak dlouho to nedostala asi kvůli ležení - že se vůbec nehýbala… To já bych takový servis neměla - ráno manža do práce, večer z práce - to bych asi umřela hlady, kdybych ležela a čekala ne jídlo… A ten, kdo má už děti, co by dělal asi on.....???????
Jinak - úklid oblečení jde super. Já toho totiž moc nemám
(nesnáším nakupování
) a tak to jde rychle, dokonce jsem se vrhla i na manželovy poličky. On toho ale taky moc nemá…
![]()
No ale spousta drobností mi zbyde na zítra. A taky ty věci, u kterých se nemohu rozhodnout
![]()
Zatím čau.
Taky uvažuju, že bych trochu změnila metřík???
No uvidíme a možná teda poprosím toho manžu , aby mi naskenoval mýho mrňouska…
Teda vy drbny ,jen co vytáhnu paty tak jste napsaly 4 stránky
![]()
Holky já už skříň vyklidila.bylo to jednoduchý ,mám toho sice mraky,ale skoro všechno mi je malý a tak to šlo do nástavce a budu pevně doufat,že po porodu se do toho dostanu
,asi ne hned ,ale časem
.
To je výhoda zimních porodů
![]()
Lovely ,těch vajíček
,ty bláho
![]()
Změnila jsem metr, ale štve mě, že se změní všechny - u všech příspěvků a nejen od teďka. No nic. Ještě by mě zajímalo, jak se tam dá připsat - myslím za metřík - nějaký ten text.
Jo a ani jsem se navíc nekoukla, jestli ho mám dobře!!!!
Leni,no samo ze tolik vajicek,ja to budu totiz prodavat aby se mi cast penez vratila
Jsem to prave zpocitala a 2 IVF me vysli na 96 tisic
![]()
Lovely,to přeci není normální ,nás to vyšlo ,když nepočítám minimální příplatky za léky,tak na 4 tisíce
![]()
Vždyť si měla taky přirozený oplodnění ,tak co po tobě chtějí
![]()
Nezneužívají toho,že jsi ze Švýcar
![]()
Habi ,hurááááá a jde se do toho,co
![]()
O sliznici mi dr. nic neříkal ,ale vím ,že holky tady o tom mluvily,ale znáš našeho mudrce
![]()
Holky, je fajn, že jste sem daly seznámek, aspoň jsem v obraze. Je nás tolik, že to nejde pojmout a nesplést to. Chtělo by to buď aby měl každý nějaký ten metřík anebo tam ten seznámek dávat častěji, abychom na někoho s něčím nezapomněly…
Jdu se asi natáhnout, nějak jsem to zakřikla, že nejsem unavená
![]()
Jesli sem dorazím až zítra, tak budu mít mraky příspěvků ke čtení…
To mam taky takovej pocit,oni si mysli,ze nam tu ty penizky padaji z nebe.Kdyby vedeli pod jakyma podminkama pracuji,tak by radsi byly v Cechach vsechny nezamestnani
Jo,jo ,tomu se říká český ráj
,ale je to vážně palba,ještě,že máš rezervu a měla si to z čeho zaplatit ![]()
Lovely, mne to teda taky vrta hlavou ty tve penize- a jsi u nas pojistena, nebo ne?
Pokud ne, tak si platis i za vsechna vysetreni a pak je to jasne, alepokud ano, tak bych to chtela pekne rozuctovat, protoze je to fakt moc. Urcite si doplacela na leky - ja mela delsi protokl nez minule a uz mi leky nestacily a doplacela bych jen na injekce- dalsi baleni 4000 / nastesti jsme mela zbytek z minule/. No nic, loucim sea preji hezky zbytek odpoledne
Leno, Lovely má tedy šílené dardy s penězi, ale u tebe mi to zase přijde až neskutečně málo. To nám říkáš jen částku za transfer ne? Ale určitě jsi platila u Dr. i jiné věci ne?třeba punkci?
A nakonec jsem ráda, že mám ET až po tobě, aspoň mám hodně informací. Třeba mě uklidňuje že u B. se jde tak brzy na ultrazvuk a krev
![]()
Hannah, díky za info o tvém režimu. No já si říkám, že budu také asi 3 dny ležet, manža si prý vezme dovču, a potom tak nějak v klídku budu dělat všechno, kromě těch těžkých prací.
Jo a mě také nebaví nakupovat hadříky, tak už teď objednávám jen z katalogů.
Ještě jsem si vzpoměla, že by měl mít ET Šmoulan
![]()
Habi ,to zase jo ,bere to šupem a ty za ním pojedeš do Vysočan
![]()
A ta moje částka je opravdu konečná a nic jinýho jsme neplatili až na UTZ u doktora a tak ,taky mi to přijde málo ,no ale co
![]()
Ahoj holky,
tak jsem po nekolika dnech zase tu ![]()
Zitra jedu do CAR pro leky a na prvni jehlicky a budu pichat a pichat ![]()
mam zase dotaz
sestra mi rikala, ze nejdrive dr.udela utz…to dela i kdyz uz je MS ?
prijde mi to desny!!!!! pry kvuli cystam, jestli tam nic neni…
… holky moje, mam tolik prace, ze nestiham vsechno docist…jake jsou novinky?????? na seznamku neco vidim, ale jinak?
diky ![]()